Nesreča Vir (Domžale)

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...
No kakorkoli že, veselo lajnanje naprej kako hitrost ubija, napakice nesposobnih voznikov pa so povsem nedolžne in zanemarljive
cheer.gif

....

A je tebi logika povsem odpovedala?
Hitrost seveda ubija, če bi ti peljal hitreje, bi bile tudi posledice hujše - z dovolj hitrosti tudi smrtne. In nikjer ne piše, da so vozniške napake nedolžne in zanemarljive. Kje si to pobral? Ravno za to gre - voziti tako, da po možnosti lahko popraviš napake drugega.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
V bistvu te ubije nenaden pojemek in ne hitrost. Saj če bi hitrost ubijala, ljudje nebi več potovali z npr. letali. Se pa absolutno strinjam s tem, da višja hitrost prinese hujše/smrtne posledice. Ampak še vedno nebi bilo nikomur nič, če nebi tega hitrega objekta nekdo nenadno ustavil.

Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Ravno za to gre - voziti tako, da po možnosti lahko popraviš napake drugega.

V tem je pa tudi veliko resnice ja.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.499
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Zato, ker sem se 50m prej zalotil, da vozim dobrih 70. Nisem navajen tega avta ter visokega sedenja in nimam realnega občutka za hitrost. In ko sem to ugotovil, sem preventivno zmanjšal na mojo klasično hitrost za naselje, torej 55-60 po števcu. Potem je pa že počilo.
In si takoj priznal krivdo? Omejitev je 50 km/h kot vem?
Matr me boste raztrgal....
Barva deluje...
priden.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Baje da ne. Mi pa res ni jasno, kaj jo je tako zamotilo, da me spregleda v takšnih pogojih :/ Morda otrok na zadnjih sedežih (hvala ku*rcu na voznikovi strani in ne na sovoznikovi, v katero sem jaz priletel).
Dobro leto nazaj sem po prednostni pripeljal do križišča in zmanjševal brzino dokler nisem zaznal očesnega kontakta. Pa je damica vseeno speljala ravno takrat, ko sem bil točno pred njo. Ja, v bok se mi je zaletela - direkt v stebriček. Sm jo vprašu kaj se je zgodilo, če me ni vidla in je rekla da me je, sam ne ve kaj ji je blo. Sem bil presrečen, ker nisem bil s svojim avtom.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Baje da ne. Mi pa res ni jasno, kaj jo je tako zamotilo, da me spregleda v takšnih pogojih :/ Morda otrok na zadnjih sedežih (hvala ku*rcu na voznikovi strani in ne na sovoznikovi, v katero sem jaz priletel).
Dobro leto nazaj sem po prednostni pripeljal do križišča in zmanjševal brzino dokler nisem zaznal očesnega kontakta. Pa je damica vseeno speljala ravno takrat, ko sem bil točno pred njo. Ja, v bok se mi je zaletela - direkt v stebriček. Sm jo vprašu kaj se je zgodilo, če me ni vidla in je rekla da me je, sam ne ve kaj ji je blo. Sem bil presrečen, ker nisem bil s svojim avtom.

Ja težko
bonk.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.712
113
pri taščici
Če bi matey peljal vsaj kakšnih 80, bi bil bolj zbrane na vožnjo in bi zagotovo rešil situacijo brez karambola. Vsaj tako je že velikokrat napisano. Mogoče celo kdaj od mateya?
Sicer pa marec je napisal da je peljal 55-60. Ste redni da ga lahko policaj na osnovi tega in obtožill. Kaj če bi napisal da je peljal med 250 in 280. Bi ga ravno tako obsodil?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Dejansko čutim v zgornjih mišicah vratu in zapestjih podobno kot pri angini ali gripi ko te tko zateguje. Verjetno od trka ko me je nabilo z rokami na volan or sth.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj če bi napisal da je peljal med 250 in 280. Bi ga ravno tako obsodil?
To bi blo treba enkrat rečt, k te za 10km/h preveč na laser ustav. Pa veste kok ste vozili? Ja tm 250-280.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

zato pa so omejitve hitrosti, ker ljudje delajo napake. Tudi sam sem jih že, na srečo brez posledic. Ni 50 na tisti cesti ker hitreje ne gre, kot si predstavljajo idioti, ampak zato ker je to naselje in se marsikaj lahko zgodi. In če bi ti peljal 80 in bi bila sedaj mamica v komi, sem 100% da ne pisal tukaj koliko si vozil.

In da je krivda samo na tistem, ki izsilil, če je drug peljal recimo 170, so pa tudi buče.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Ketidu pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Jaz sem vozil cca.55-60km/h po števcu (n ne 170)

Glede na napisano, te nič ne skrbi, da nekje, nekdo (na neverjetnem kraju
aplauz.gif
) ne bo tega prebral in boš morda zaradi tega imel težave pri povračilu škode?

edit: med pisanjem posta si dodal še opis policijskega zapisnika...
Števec v avtu ni merodajen še manj pa uraden merilni inštrument.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
ksz

zato pa so omejitve hitrosti, ker ljudje delajo napake. Tudi sam sem jih že, na srečo brez posledic. Ni 50 na tisti cesti ker hitreje ne gre, kot si predstavljajo idioti, ampak zato ker je to naselje in se marsikaj lahko zgodi. In če bi ti peljal 80 in bi bila sedaj mamica v komi, sem 100% da ne pisal tukaj koliko si vozil.

In da je krivda samo na tistem, ki izsilil, če je drug peljal recimo 170, so pa tudi buče.

467716-post_slo.gif

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
...
No kakorkoli že, veselo lajnanje naprej kako hitrost ubija, napakice nesposobnih voznikov pa so povsem nedolžne in zanemarljive
cheer.gif

....

A je tebi logika povsem odpovedala?
Hitrost seveda ubija, če bi ti peljal hitreje, bi bile tudi posledice hujše - z dovolj hitrosti tudi smrtne. In nikjer ne piše, da so vozniške napake nedolžne in zanemarljive. Kje si to pobral? Ravno za to gre - voziti tako, da po možnosti lahko popraviš napake drugega.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
V bistvu te ubije nenaden pojemek in ne hitrost. Saj če bi hitrost ubijala, ljudje nebi več potovali z npr. letali. Se pa absolutno strinjam s tem, da višja hitrost prinese hujše/smrtne posledice. Ampak še vedno nebi bilo nikomur nič, če nebi tega hitrega objekta nekdo nenadno ustavil.

Citat:
Ravno za to gre - voziti tako, da po možnosti lahko popraviš napake drugega.

V tem je pa tudi veliko resnice ja.

V resnici gre pri sloganu "Hitrost ubija" za lajno na nivoju 24kur novic površno prepisanih novic od drugje, kar pa ne pomeni, da se ne strinjam s smislom sporočila, ki ga je napisal Tony_Clifton
wink-1.gif
.

So ljudje res preneumni, da bi jim predstavili celotno sliko? Poskusimo:
- v končni fazi ubija pojemek/pospešek, kot je napisal že Matey
zmaga.gif
, menda je meja okoli 50g
- ta narašča s kvadratom _ razlike _ hitrosti med objektoma, ki trčita
- torej gre za razliko hitrosti in ne za samo hitrost, zato se na avtocesto običajno varneje vključimo s precej večjo hitrostjo od npr. 40 km/h
- hudič je le, ker je hitrost vseh okoliških objektov (ograje, stebri, drevesa, hiše...) enaka 0 km/h in takrat je razlika hitrosti res enaka hitrosti sami in samo v tem primeru lajna velja
- kadar trčimo z drugim premikajočim se objektom (vozilom) se hitrosti seštejejo, seveda glede na smer vožnje, in hudič se zna podvojiti (čelno trčenje!), potem pa se še kvadrira
evil.gif
, preden pridemo do pojemka

Kakšen picajzel bo morda našel še kakšen detajl, vendar menim, da je za večino to dovolj dober oris.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.506
10.734
113
če gresta čelno se hitrost ne podovji, ker je obje mečkljiva cona. 40 v zid je enako kot 40 čelno (da oba vozita 40) zaradi mečkljivih con

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Car pravi:
In kako bi se po tvoje glasil slogan?
"Razlika v hitrosti ubija"?
rolleyes-1.gif

Pravzaprav bi moralo pisati takole x½(t) ubija oziroma x¨ ubija - s tem da bi morali biti dve pikici nad x-om.