Nesreča Vir (Domžale)

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ko te berem dobim obcutek, da si eden tistih, ki delajo zastoje v kriziscih.

Pa saj ves kaka je omejitev na cesti na katero se vkljucujes? Ce je 40, potem tudi verjetno ves koliko prostora rabis, da se vkljucis ne da bi tisti na prednostni cesti rabili zavirati? Ne pa da se kar naprej ustavljas pa gledas levo, desno, levo, desno,...

Ce pa kdo poskusa kompenzirati slabo robo v hlacah s tistim pod ritjo in ti prileti s 150 po taki cesti, mu bos pa sekal pot tudi ce bos pol ure gledal levo in desno. Ko bos pogledal stran, pritisnil na gas, se pomaknil s polovico avta na cesto, pogledal nazaj, bo pri tebi. In kaj bos potem? Se ustavil s pol avta na cesti? Pritisnil na gas? Ce gre un 150 in po moznosti se gleda na stevc, ker mu je to edino pomembno, bosta pocila, pa ce bos ti s pol avta na cesti ali pa pohodil gas in mel mogoce 30km/h.

TGV

Fizikalc
2. okt 2007
726
106
43
" V Angliji se je pred nekaj dnevi pripetila huda prometna nesreča s smrtno žrtvijo."

Ah, ti domači viri .. ekspresno je .. nesreča se je zgodila avgusta 2013.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
ne vem sicer, kaj imaš v mislih, ampak med kroati ni več krvnega maščevanja, sicer po wiki naj bi bilo prisotno v dalmaciji, pa ti iz prve roke povem, da to ne drži. No, saj ni potrebe po tem, imamo v slo na voljo pravna sredstva in le tak način, torej pravni, je pravi.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
Ti šment, čeprav je bil kriv voznik fieste? (ironic)

Zakaj? Fiesto je zadel na njenem pasu. Če bi se R8 držal svojega pasu bi bilo vse ok.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Pa ne vem zakaj se je ded ustavil sredi križišča, verjetno šok, ko je videl projektil.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Jaz sumim, da z audiji nista vozila vzporedno ves čas, ampak en za drugim.

Fant s Hondo je pogledal levo, videl projektil ampak si je mislil, ok bom že hitro speljal.
Potem je šel ven in je audi na voznem pasu videl hondo ki speljuje in mogoče malce zaviral, drugi za njim pa ga je hotel prehitet in na levi pas.
Takrat pa je bila že Honda na tem pasu in zavijanje in neizbežen trk

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
...ksz...

No, danes je bil en čudovit dan zame. Zakaj? Ker mi je uspelo (ne po moji krivdi) totalkirati od očeta izposojeno toyoto corollo verso, saj mi je na isti cesti, kjer sta pred kratkim una dva šipca nabila hondaša samo cca.50m bolj proti Domžalam, vzela prednost neka mamica s cca.5 letno hčerko v avtu, ki je hotela pravokotno prečkati glavno cesto s prečne ceste, ki poteka med Heliosom in Bukovčevo cesto. Jaz sem vozil cca.55-60km/h po števcu (n ne 170) a glej ga zlomka, vseeno me je povsem spregledala, se mi nastavila ter me preusmerila proti hiši, v katero hvala ku+cu nisem zadel ampak sem se ustavil pol metra prej. Škoda, da nisem vozil 150+, potem bi se enostavno zgrešila
bonk.gif
(šala)

Poanta tega posta - NI vedno kriva višja hitrost, kot neumnorno tupite nekateri ampak je ogrooooooomno tudi v samem dojemanju voznika kaj se pač dogaja okoli njega.

Evo še nekaj fotk za lažjo predstavo:

Iz te smeri (kot prihaja kombi) sem pripeljal jaz, ženska pa je pripeljala iz cestice, ki je na skrajni desni a se je žal ne vidi, ko pa si na tej cestici pa imaš travnik na levi in desni ter povsem lep pregled na vso glavno cesto.

Mesto srečanja, kjer sva se nato preusmerila - ona na pločnik, jaz na vrt.

Očetova Corola v obliki ekonomske totalke (škode je za vsaj 4-5k€)

No kakorkoli že, veselo lajnanje naprej kako hitrost ubija, napakice nesposobnih voznikov pa so povsem nedolžne in zanemarljive
cheer.gif

P.S. Po mojih zadnjih informacijah sta šipca, ki sta takrat dirkala z Audiji že obtožena kaznivega dejanja in jima grozi okoli 12 let zapora ampak iz te moke najverjetneje ne bo kruha, saj sta že oba zapustila Slovenijo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Baje da ne. Mi pa res ni jasno, kaj jo je tako zamotilo, da me spregleda v takšnih pogojih :/ Morda otrok na zadnjih sedežih (hvala ku*rcu na voznikovi strani in ne na sovoznikovi, v katero sem jaz priletel).

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Zato, ker sem se 50m prej zalotil, da vozim dobrih 70. Nisem navajen tega avta ter visokega sedenja in nimam realnega občutka za hitrost. In ko sem to ugotovil, sem preventivno zmanjšal na mojo klasično hitrost za naselje, torej 55-60 po števcu. Potem je pa že počilo.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
na cesti je vedno več dejavnikov.

glavna sta hitrost in prepozno reagiranje. slednje je lahko alko, utrujenost, nesposobnost ali lepše povedano premalo kilometrov.

sam da ste vsi ok.

btw
a je stoično priznala napako in boš vse rešil, ali pride še do problemov krivde

Car

POSTman
4. avg 2007
8.499
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Zato, ker sem se 50m prej zalotil, da vozim dobrih 70. Nisem navajen tega avta ter visokega sedenja in nimam realnega občutka za hitrost. In ko sem to ugotovil, sem preventivno zmanjšal na mojo klasično hitrost za naselje, torej 55-60 po števcu. Potem je pa že počilo.
In si takoj priznal krivdo? Omejitev je 50 km/h kot vem?
Matr me boste raztrgal....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
na cesti je vedno več dejavnikov.

glavna sta hitrost in prepozno reagiranje. slednje je lahko alko, utrujenost, nesposobnost ali lepše povedano premalo kilometrov.

sam da ste vsi ok.

btw
a je stoično priznala napako in boš vse rešil, ali pride še do problemov krivde

Je nekaj na tem ja, definitivno.

S priznanjem odgovornosti oz. krivde ni bilo težav, saj je vsakomur (razen morda našemu Car-ju) jasno, da če vozilo s stranske ceste prekriža pot vozilu na glavni cesti, je to prvo vozilo krivec za nesrečo oz. povzročitelj. In enako je bilo, ko sta takrat audijaša nabila hondaša, samo, da je njuna blazno previsoka hitorost žal povzročila smrt mladega hondaša, v mojem primeru pa je primerno nižja hitrost botrovala zgolj materialni škodi. Povzročitelj pa je v obeh primerih tisti, ki se v neprimernem trenutku zapelje na glavno cesto, saj če tega nebi storil, nebi počilo. Ne glede na hitrost poglavnicestivozečega.

P.s. policisti me niso niti vprašali kako hitro sem peljal niti niso iskali zavornih sledi (ki jih seveda ni bilo, saj je počilo tisočinko sekunde po tistem, ko sem na polno pohodil pedalko za bremze).

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
227
37
28
Štajerska
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Jaz sem vozil cca.55-60km/h po števcu (n ne 170)

Glede na napisano, te nič ne skrbi, da nekje, nekdo (na neverjetnem kraju
aplauz.gif
) ne bo tega prebral in boš morda zaradi tega imel težave pri povračilu škode?

edit: med pisanjem posta si dodal še opis policijskega zapisnika...

Nazadnje urejeno: