Nesreča Vir (Domžale)

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Če motorist vozi po predpisih, se ga da povsem dobro zaznati, če enkrat pogledaš v njegovo smer...če pa divja s precej previsoko in neprilagojeno hitrostjo, pa ne pomaga, tudi če pogledaš šestkrat.
Nakladaš. Vsi delamo napake. Po mestu sem se peljal 45 km/h, tip v avtu me je pogledal v oči (meni se je zdelo, da sva vzpostavila očesni stik), pa je speljal pred mene. Ustavil sem se 20cm pred njim. Gledal me je pa kot tele v nova vrata.
Napake se delajo, zato so pa omejitve hitrosti, da tudi če pride do napake, je škoda minimalna.

Sam vedno na motorju vozim tako, kot da noben ne spoštuje CPP. Me je takrat rešilo, pa še nekajkrat. Tudi izven naselja, ko sem na prednostni cesti vedno zmanjšam hitrost pri križiščih, če se kdo približuje z neprednostne ceste. Kot so nekateri že napisali, ti nič ne pomaga, če si imel 100% prav, če si v vreči. In po naselju noreti s hitrostjo 150 km/h je enostavno kriminal, pa naj bo z motorjem, avtom ali pa skirojem.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.764
1.567
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne razumem cisto svoje vloge v tvojem postu - se manj pa povezave s tlefonom

Ne vem, sem mislil, da so podatki o odstotku prekrškarjev, ki se "odločijo" za zapor "na pol" javne oz. dostopne. Tebe sem omenil, ker se ne morem otrest občutka, da hodiš na malico s kakšnim policajem ali ječarjem
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Zdej pa nekaj ne razumem. Celo temo se razpravlja o sekundah, ki minejo med tem ko pogledas levo, desno, in zdej ne vem al sem jaz narobe zastopil al kaj, ker obcutek sem dobil, kot da nekateri vozijo tko: levo prosto, desno prosto, gremo. Pa valda gledas levo-desno-levo. Ne mores it levo, ce nisi 100% da je levo prosto. Komentar se ne nanasa na nesreco in pokojnega fanta, ker je sklop tabla, audijasi in se kaj pac vodilo v tragedijo...

Točno zato pa pravim, da mora žal biti vsaj del(ček) odgovornosti tudi na pokojnem hondašu in bi se z bolj pozornim pregledom ceste pred vključitvijo morda izognil smrti. Saj če bi kjerkoli na tisti ravnini zagledal dva audija, ki letita vzporedno proti njemu, bi verjetno to pritegnilo njegovo pozornost na podlagi česar bi ugotovil, da sta res hitra in bi bilo verjetno pametno še malce počakat. Tako pa skoraj sploh ni druge, kot da jih je popolnoma spregledal. Zakaj pa je bilo žal temu tako pa nebi vedel ali je bilo to zaradi reklamne table ter še kakšnega parkiranega avtomobila ali pa jih je opazil s prvim (in verjetno zadnjim) pogledom levo ampak jim ni posvetil dovolj pozornosti (kljub vzporedni vožnji) ter enostavno speljal :/ Še enkrat - dobro poznam to cesto in parkirišče in če ustaviš na točki vidljivosti tik pred cesto je nemogoče, da spregledaš karkoli na tej cesti v smeri proti Domžalam, če le pozorno pogledaš.

Ni nujno, da jih je popolnoma spregledal, sploh ne. Ti bo vsak psiholog, ki se dobro spozna na promet povedal, da možgani, sploh pri manj izkupenih voznikih (ki jih je v prometu vsaj polovica) ne delujejo tako. Človek primerja situacijo, ki jo vidi, s tistim, kar ima med izkupnjami. In če je 100x zavil ven, ko je bil avto 100m stran pri hiši s črno streho (ali zeleno fasado ali drevesu sredi ravnine), bo 101ič naredil enako. Sploh, ker nima izkušnje in nima s čim primerjat hitrosti "izstrelka".
V naselju takole pri vključevanju znajo ljudje "prepoznat" brzine tja do 100 na uro (nekateri pa še toliko ne), potem večina zašteka. Lahko bi 3x proti izstrelkom pogledal, pa je malo verjetno, da bi prepoznal, kaj se dogaja (njuno hitrost), preden bi bila tako blizu, da bi bilo prepozno.
Potem je pa še vprašanje, a sta imela prižgane luči, katere, a so vse delale ipd ...

Kr take...zanimivo
zmaga.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
-Kolikor je meni poznano moraš vedno pričakovati, da ostali ne upoštevajo predpisov.

ZPrCP, 4. člen:
(3) Udeleženec cestnega prometa sme pričakovati, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o pravilih cestnega prometa, voznikih, motornih vozilih ter s predpisi o cestah.

V bistvu si sedaj opisal teorijo, Patriot pa priporočljivo prakso
smile-1.gif
Jaz na podlagi patriotovega zapisa skoraj vsak dan rešim vsaj en manjši karambol, tok je folk prizadet za volanom. Je pa res, da sem veliko na cesti.

lordinho

Pripravnik
3. avg 2007
155
0
16
MB
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Torej, če te nekdo toži zaradi tega, kar si mu povzročil v prometni nesreči in imaš sklenjeno zavarovanje, zavarovalnica ne vstopi namesto tebe?

Vstopi, oz. sodeluje kot stranski inetrvenient. Moraš pa jih pozvat, drugače lahko imajo potem, ko ti terjaš škodo nazaj od njih, ugovor slabega pravdanja. In jih moraš tožit. Enako je v primerih, ko je tožena zavarovalnica, pa imajo zoper povzročitelja regresni zahetek za teh (največ) 12.000 EUR. Isto morajo pozvat povzročitelja, da sodeluje v pravdnem postopku, drugače bodo imeli manjše probleme od njega izterjat (razen če je evidentno, da bo škode več 10 k EUR, tako ali tako lahko terjajo samo 12 k).

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Če motorist vozi po predpisih, se ga da povsem dobro zaznati, če enkrat pogledaš v njegovo smer...če pa divja s precej previsoko in neprilagojeno hitrostjo, pa ne pomaga, tudi če pogledaš šestkrat.
Nakladaš. Vsi delamo napake. Po mestu sem se peljal 45 km/h, tip v avtu me je pogledal v oči (meni se je zdelo, da sva vzpostavila očesni stik), pa je speljal pred mene. Ustavil sem se 20cm pred njim. Gledal me je pa kot tele v nova vrata.
Napake se delajo, zato so pa omejitve hitrosti, da tudi če pride do napake, je škoda minimalna.

Sam vedno na motorju vozim tako, kot da noben ne spoštuje CPP. Me je takrat rešilo, pa še nekajkrat. Tudi izven naselja, ko sem na prednostni cesti vedno zmanjšam hitrost pri križiščih, če se kdo približuje z neprednostne ceste. Kot so nekateri že napisali, ti nič ne pomaga, če si imel 100% prav, če si v vreči. In po naselju noreti s hitrostjo 150 km/h je enostavno kriminal, pa naj bo z motorjem, avtom ali pa skirojem.

Čisto nič ne nakladam. Ja, vsi delamo napake, ampak če motirst po naselju divja s 100 km/h, to pač ni napaka, ampak načrtno in zavestno divjanje. Dejstvo je, da človek evolucijsko ni narejen za hitrosti, višje od recimo 30 km/h in njegove zaznavne sposbnosti, kot je sjtv1 napisal, ne morejo oceniti, ali nekdo šopa s 100 km/h ali 150 km/h. Po tvoji logiki, bi bilo pred vključevanjem v promet itak treba počakati, da ni nikjer nikogar, kar pa pogosto ni izvedljivo.

K sreči je tona ali celo tona in pol jekla, aluminija, plastike in podobno precej dobra zaščita pred raznoraznimi debili, ki na motorjih divjajo naokoli in jo tako nedolžen avtomobilist praviloma dobro odnese, zagotovo pa precej bolje od zakompleksanca, ki svoje frustracije sprošča tam, kjer temu ni mesto.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Se strinjava, razen v tem, da se da motorista čisto lepo videt, če se pelje normalno. Seveda se ga da, ampak ljudje delamo napake in en od teh je tudi, da kaj spregledaš.
Zgoraj sem ti napisal konkreten primer, ki se je zgodil meni, ko me je avtomobilist spregledal, pa sem se peljal pod omejitvijo hitrosti, sicer bi počil vanj.
Isto me je enkrat (takrat sem bil z avtomobilom) spregledala ena ženska, hitrost je bila 50 km/h v naselju, k sreči je bilo dovolj prostora, da sem odvil, predvsem sem pa vozil po omejitvi. Če bi vozil čez bi zelo verjetno počila.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.916
113
v lokalni ostariji
upam da obsodijo oba dirkača na dosmrtni zapor...zakaj sedaj ne jokajo itd kot so pri mačku? bodo zaostrili kazen za hitrost? očitno bi morali.. .ali ne?

igi

Guru
13. okt 2007
5.598
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
upam da obsodijo oba dirkača na dosmrtni zapor...?

Takšne izjave se mi zdijo neumne... kako bi ju obsodili na takšno kazen? takšnega sistema enostavno nimamo in pika. Kazni so znane in večje od maksimalne za predpisani prekršek noben sodnik ne more dodeliti.

In enaka zgodba je pri Mačku, kjer bi ga vsi linčali. On pa je dobil tisto kar je zapisano v zakonodaji. in za to ni kriv sodnik.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Naše kazni so več kot dovolj visoke, šepa kontrola. Vemo, da je eno mesto prišlo do ideje, kako na več mestih kontrolirati izvajanje predpisov za vse enako s tehničnimi sredstvi, vendar je bilo to celo s tihim in glasnim privoljenjem določene politične opcije povsem minirano.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.916
113
v lokalni ostariji
igi, naj ju zaprejo potem max kolikor se da. ali so druga merila kot pri mačku? pri mačku so dvignili kazni... jih bodo sedaj tudi? bodo postavli radar na vsako križišče?

igi

Guru
13. okt 2007
5.598
1.203
113
Celje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
igi, naj ju zaprejo potem max kolikor se da. ali so druga merila kot pri mačku? pri mačku so dvignili kazni... jih bodo sedaj tudi? bodo postavli radar na vsako križišče?

Sej o tem govorim. Kazen bo takšna kakršna jima gepira po zakonu. Ne bo pa šlo, da bi dobila vsak po 30 let. In za mačka enako. Brez veze govort kako bi moral dobiti dosmrtno. Pač dobil je tisto, kar "mu pripada" po zakonu. Drugo je, kaj bi si zaslužil.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Sej je foter kao izjavil, da nista dirkala, da sta vozila 70, pa iz neznanega razloga nista mogla zavirati. Pa da sploh ni res, da sta bila čisto nečloveška.

Najjači kot je treba dirkat, ko se pa kaj zgodi, pa največje pičkice.

delter333

Guru
21. maj 2010
1.850
1.556
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Radarji so jebanje u glavo.

Radarji so super, ko smo ga imeli pred hišo so vsi vozili kot ovčke, no potem so fotra začeli na veliko šimfat in jim ni več dovolil. So pa v tem času poštemplali motorista 100+ in to dvakrat v enem dnevu! In mogoče ravno zaradi tega nebo končal kot uni anglež jaz pa ne bom tip v avtu. Je pa še nekaj nesreč pred kratkim, zaradi podobnih napak in z podobnim iztržkom, žal mrtvimi.

Ajdovščina - motor v traktor, motorist mrtev, jasno kriv traktorist kriv uni letel kot topovski iztrelek

Brinje (mislim, da pravi kraj med Bledom in Bohinjsko Bistrico) Poljak uleti na cesto, najbrž iz turističnega naselja, bang motorist mrtev jasno Poljak kriv.

Poanta vsega je, da je ogromno norcev na cesti in samo zaradi mirnega spanca je dobro pravilno reagirat, ker če ne bo rezultat, da norca ne bo več Ti boš pa razvalina!

delter333

Guru
21. maj 2010
1.850
1.556
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja no, treba je gledat okol sebe.....Ne opravicujem draganja, ampak da kar zapeljes pred dva norca..
confused-1.gif
Omejtev 50km/h v naseljih je ravno z namenom, da se v primeru kot je bil ta, posledica zmanjšajo na minimum. In če nekdo namerno in zavestno vozi po taki cesti recimo 100+, mu je samo jajca za poščipat. Se zgodi, da nekdo ki spelje iz stranske ceste kaj spregleda. Če so hitrosti na cesti primerne (okrog 50km/h) je to eno, sicer se zgodi kar se je ....

In kaj če je hitrost 55km/h? Oz. kdaj bi ti odščipnil obe jajci? Reciva 60km/h za eno jajce in 80km/h za obe?

Zakon pač ne pozna teh postavk in čisto vseeno je ali je nekdo prehiter za 5km/h ali pa za 100km/h, v obeh primerih bo v zapisniku da je prekoračil dovoljeno hitrost.

Enako kot je un tadrugi izsili prednost, vseeno ali je prvi vozil 50km/h ali pa 150km/h. Koneckoncev bi lahko po cesti prišel rešilec 100km/h, to moraš vedno pričakovat kajne?

Povsem merljivo občinski radarji kakor mi je bilo rečeno imajo 16 kilometrov tolerance. Se pravi plačaš šele ob 66km/h pa še to na za plačilo in točke odbijejo še nekaj kilometrov. Tisti ki ga nagazi in plača, plača z razlogom.
evil.gif

delter333

Guru
21. maj 2010
1.850
1.556
113
Notranjska
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Glej, tabla gor ali dol ... slikano na parkirišče je tako:
vir.jpg

Levo na sliki je kaj in kako se to tolmači? Pravila vključevanja ob takem znaku? Tu je mogoče dilema kje se ustaviš, ampak vsak navaden voznik se bo ustavil na robu ceste (kjer je lepo pregledno), seveda preden bo varno prečkal pločnik/kolesarsko (tu te pa znak res ovira).

Mene toliko ne moti ne znak stop ne tabla. Dejstvo je da je imel fant meter pločnika in meter kolesarske in če počasi pripelješ na oboje ob tem da vidiš da ni ne pešcev ne kolesarjev si zmagal. Dovolj časa za videti kaj se dogaja. Razumel bi da je kiksnil in so ga nabasali v rit v bok, žalostno vendar čudno. Sam iz izkušen vem, da kjerkoli je glupo(nepregledno) vključevanje pogledam večkrat in ne enkrat.
Nasplošno je tako, da v prometu prihaja do napak udeležencev ali je to neznanje objestnost pustimo zaenkrat. Problem nastane takrat, ko nihče ne more napake odpravit. Velikokrat sem reševal druge in bil rešen, nekajkrat je pa tudi počlo na srečo pa samo pleh. V tem primeru je fant zaradi objestne vožnje in lastne neizkušenosti plačal z življenjem drugo žal sedaj ni pomembno.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
haha fotr pravi 70 hahaha....bučke.

ŠČIPARIJA JEDNE, marš v Kosovo.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Smesn je, da folk opravicuje sanjanje....ja pisuka, ce delate eni take butaste napake, dejte se zamislt....Da kar ne vidis udelezencev v prometu pa ne vem kaj...wtf? Dons je en model z Avdijem rajs telefon cekiral in zavijal desno....namesto, da bi preveril mrtvi kot recimo....in suvereno brez ustavljanja....ce bi bil [cenzura], bi se mu nasadil v bok s kolesom, pa jamral, ces JAZ MAM PREDNOST; JAZ MAM PROV! ...tko pa pac vem, da je polhno teh kretenov na cest in mors pazt....In kaj je to druzga kot sanjanje? A k se na bejbo sprav tut fuzbal gleda? pa telefon drka? pa nwem kaj?
stupid-1.gif

Sipca bi pa itak za jajca ubesu, aja sej res...sej jih nimata.
bonk.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Kurtz hitr lahk koga spregledaš....

Recimo danes zjutraj sem se približeval križišču s prednostno cesto da bi zavil desno, po prednostni pa se je pripeljala kolesarka v temnih oblačilih z ravno tako hitrostjo, da je bila skoz skrita za mojim A stebričkom
shocked-1.gif
pa še temno je bilo