Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Zdej pa nekaj ne razumem. Celo temo se razpravlja o sekundah, ki minejo med tem ko pogledas levo, desno, in zdej ne vem al sem jaz narobe zastopil al kaj, ker obcutek sem dobil, kot da nekateri vozijo tko: levo prosto, desno prosto, gremo. Pa valda gledas levo-desno-levo. Ne mores it levo, ce nisi 100% da je levo prosto. Komentar se ne nanasa na nesreco in pokojnega fanta, ker je sklop tabla, audijasi in se kaj pac vodilo v tragedijo...
Točno zato pa pravim, da mora žal biti vsaj del(ček) odgovornosti tudi na pokojnem hondašu in bi se z bolj pozornim pregledom ceste pred vključitvijo morda izognil smrti. Saj če bi kjerkoli na tisti ravnini zagledal dva audija, ki letita vzporedno proti njemu, bi verjetno to pritegnilo njegovo pozornost na podlagi česar bi ugotovil, da sta res hitra in bi bilo verjetno pametno še malce počakat. Tako pa skoraj sploh ni druge, kot da jih je popolnoma spregledal. Zakaj pa je bilo žal temu tako pa nebi vedel ali je bilo to zaradi reklamne table ter še kakšnega parkiranega avtomobila ali pa jih je opazil s prvim (in verjetno zadnjim) pogledom levo ampak jim ni posvetil dovolj pozornosti (kljub vzporedni vožnji) ter enostavno speljal :/ Še enkrat - dobro poznam to cesto in parkirišče in če ustaviš na točki vidljivosti tik pred cesto je nemogoče, da spregledaš karkoli na tej cesti v smeri proti Domžalam, če le pozorno pogledaš.
Ni nujno, da jih je popolnoma spregledal, sploh ne. Ti bo vsak psiholog, ki se dobro spozna na promet povedal, da možgani, sploh pri manj izkupenih voznikih (ki jih je v prometu vsaj polovica) ne delujejo tako. Človek primerja situacijo, ki jo vidi, s tistim, kar ima med izkupnjami. In če je 100x zavil ven, ko je bil avto 100m stran pri hiši s črno streho (ali zeleno fasado ali drevesu sredi ravnine), bo 101ič naredil enako. Sploh, ker nima izkušnje in nima s čim primerjat hitrosti "izstrelka".
V naselju takole pri vključevanju znajo ljudje "prepoznat" brzine tja do 100 na uro (nekateri pa še toliko ne), potem večina zašteka. Lahko bi 3x proti izstrelkom pogledal, pa je malo verjetno, da bi prepoznal, kaj se dogaja (njuno hitrost), preden bi bila tako blizu, da bi bilo prepozno.
Potem je pa še vprašanje, a sta imela prižgane luči, katere, a so vse delale ipd ...