Citat:
:: Naslov vprašanja: Znak STOP
Št. vprašanja: F.A.Q.0132
Vprašanje: Zanima me kje se moraš ustaviti pri znaku stop, če je le ta npr. 3 metre pred križiščem in oznako na cesti. Pri znaku ali šele pred križiščem in črto na cesti? Ali je kaj drugače, če črte na cesti ni?
Odgovor na vprašanje: Če je znak brez črte, se ustavite na točki vidljivosti - to je tam, kjer vidite dovolj daleč na cesto, na katero se vključujete. Če pa je poleg znaka Ustavi! na cesti narisana neprekinjena prečna črta, je potrebno ustaviti pri črti. Obnašanje pri znaku Ustavi! je opisano v 14.členu, obnašanje pri neprekinjeni prečni črti pa v 41.členu Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah.
vir: http://www.tecajcpp.com/faq/index.php?a=faq&f=132
Mogoče je človeka poznal, in bi ga lahko vrgli v isti koš kot voznika audijaCitat:
Uporabnik Car pravi:
Ne razumem?Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
OPS!
STOP je stop. Pri črti ali pred znakom, če ni črte!. Če obstoja točka preglednosti, pa še pred njo. In nič drugače!
STOP ni zastonj.
Je pa ta v modro/zeleni hondi(?) - barva v spominu - res potreben psihičnega zdravja. Še dobro, da nisem pokasiral jaz.
2x pločnik, 1x z kolesarsko stezo, bajte do ceste. Potem pa graje, ko izražamo mnenje in želje o takih ljudeh.
Zakaj je voznik honde (pokojni) potreben psihičnega zdravja?
Citat:
Uporabnik tomzi777 pravi:
Pa kaj je z vami, kdo je kaj spregledal/ni pogledal !? Ko ti vidiš avto 200/300+ metrov stran ne vidš glih kok dobr gre pa umes pogledaš še na drugo stran in spelš
NAPAKA!!! VEDNO moraš pogledati vsaj 5x v vsako smer.Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Pa kaj je z vami, kdo je kaj spregledal/ni pogledal !? Ko ti vidiš avto 200/300+ metrov stran ne vidš glih kok dobr gre pa umes pogledaš še na drugo stran in spelš
Zaradi tega načina in razmisljanja jih veliko umre. Pogleda se levo, desno, spet levo in včasih se enkrat preverntivno desno, odvisno od ceste...
Jaz sem se navadil pogledat obe smeri 2x.
Preberi.Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Omejtev 50km/h v naseljih je ravno z namenom, da se v primeru kot je bil ta, posledica zmanjšajo na minimum. In če nekdo namerno in zavestno vozi po taki cesti recimo 100+, mu je samo jajca za poščipat. Se zgodi, da nekdo ki spelje iz stranske ceste kaj spregleda. Če so hitrosti na cesti primerne (okrog 50km/h) je to eno, sicer se zgodi kar se je ....Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Ja no, treba je gledat okol sebe.....Ne opravicujem draganja, ampak da kar zapeljes pred dva norca..
In kaj če je hitrost 55km/h? Oz. kdaj bi ti odščipnil obe jajci? Reciva 60km/h za eno jajce in 80km/h za obe?
Tudi zakon pozna te postavke, sicer bi bile kazni za vse prekoračitve enake.Citat:
Zakon pač ne pozna teh postavk in čisto vseeno je ali je nekdo prehiter za 5km/h ali pa za 100km/h, v obeh primerih bo v zapisniku da je prekoračil dovoljeno hitrost.
Vedno lahko pričakuješ tudi, da bo vate udarila strela. Verjetnost je majhna, obstaja pa.Citat:
Enako kot je un tadrugi izsili prednost, vseeno ali je prvi vozil 50km/h ali pa 150km/h. Koneckoncev bi lahko po cesti prišel rešilec 100km/h, to moraš vedno pričakovat kajne?
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
NAPAKA!!! VEDNO moraš pogledati vsaj 5x v vsako smer.Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Zaradi tega načina in razmisljanja jih veliko umre. Pogleda se levo, desno, spet levo in včasih se enkrat preverntivno desno, odvisno od ceste...
Ker sicer lahko spregledaš kakega padalca z 250km/h. Al pa kakšnega pipistrela.
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Kupi si motor,pa bos sam videl kolikokrat ljudje pogledajo preden te izsilijo....
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Mhm, saj je že nekdo citiral zvcp kjer piše, da lahko udeleženec v primeru pričakuje, da se drugi udeleženci v prometu držijo predpisov...
torej, če se ozreš na levo in v daljavi vidiš motorista, je jasno, da omenjeni, v kolikor se seveda drži dovoljene hitrosti, ni nikakšrna grožnja in je več kot dovolj časa, da človek varno zavije oz zapelje na prednostno cesto...
če pa gre za tipičnega zakompleksanca, ki ga doma čakajo grda debeluška, second hand bmw/audi in razpadajoča hiša/flat, potem pa imamo kaj hitro nevarno situacijo
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
....
-Voznik s kolikor toliko izkušnjami bo pričakoval, da motorist vozi vsaj 100% nad omejitvijo in predstavlja resno grožnjo, zato ne bo speljal in bo počakal na mimopolet in tako rešil svoje in po možnosti še življenje svoje družine. Pa ni važno al je baba debela in avto iz 10 roke.