Nesreča Vir (Domžale)

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ja in po avtošolskih pravilih ustaviš na 0 km/h, počakaš 1 sec (seveda vmes pregledaš situacijo) in potem spelješ če oceniš da je varno. V 1 sec smo ugotovili da je iztrelek naredil 50m, torej bi moral opazit da se nekdo sumljivo hitro približuje in da ne vozi ravno po pravilih. Tule je sedaj tisti odločilni fkator, če je fant kar speljal s parkplatza zato ker je videl 5 sec prej da na cesti ni nobenega je žal tudi to vplivalo na prometno nesrečo in potem bosta tista dva dobila ustrezno manjšo kazen.

Sicer pa glede na konstrukcijo te ceste dvomim da sta šla 150km/h kot se govori tule. Ravnine je tam okoli 250m, torej sta morala konkretno priletet že iz ovinka. Če sta šla res dragat sta startala pri tovarnah na začetku ravnine, tu no go za 150km/h.
Pa dej že nehaj z tvojimi teorijami in sodnimi praksami! Ob normalni hitrosti ali tudi 10 več se nebi zgodilo NIČ ! Divjaka sta MORILCA !Nadaljnje razpravljanje je nepotrebno in nemoralno zaradi sorodnikov umrlega in spoštovanja do umrlega.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
če motorist prleti po glavni cesti in ata s traktorjem z njive, je kriv motorist, ker je divjal. navadno.

v prometu pričakuje nepričakovano.

kaj je bilo v resnici je za strokovnjake.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
A sta povzročitelja še v Sloveniji ali sta že na Kosovu?
Sicer pa RIP.
confused-1.gif

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Pri takem znaku po pravilih (vsaj tako učijo na avto šoli) ustaviš obvezno pri znaku stop in nato še na točki vidljivosti. Glede na to, da sta tam pločnik in kolesarska nosa še ne pomoliš prav daleč na cesto.

Ustaviš samo enkrat in sicer na točki vidljivosti....

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ne, ne nabijaj.

Pri narobe obrnjenem trikotniku ja, pri STOP znaku pa ne.

Ko imaš ta znak, vedno ustaviš ali pri znaku, ali pri črti, če le ta je. Nato vedno še na točki vidljivosti. Neupoštevanje tega pa je avtomatski padec. Pika.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Zanimivo, kako si pameten... Jaz jih pa drugače učim, pa vsi izpit naredijo... Bilo je, kot ti praviš, sedaj se pa samo na točki vidljivosti ustavi!!! Pri narobe obrnjenem trikotniku NI POTREBE ustavit!!!

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik DOMEK pravi:
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Pri takem znaku po pravilih (vsaj tako učijo na avto šoli) ustaviš obvezno pri znaku stop in nato še na točki vidljivosti. Glede na to, da sta tam pločnik in kolesarska nosa še ne pomoliš prav daleč na cesto.

Ustaviš samo enkrat in sicer na točki vidljivosti....
Si ti med tistimi, ki so kupili izpit?
sprasujem se.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Ja sem pameten, ker sem nedavno tega delal dodatek k izpitu in so me tako učili. In pogovor z članom komisije, ki je ocenjeval vožnjo pravi ravno tako.

Napiši še kje učiš, da se te bodoči kandidati ognejo.

Sicer pa, poduči nas z paragrafi kako je prav, kot inštruktor moraš to met v malem prstu. Dvoma ne bo.

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Ja, lahko imajo centri različno. Tudi vožnja skozi rondo je različna med MB in KK... V glavnem, pri nas se enkrat ustavlja. Pri narobe obrnjenem trikotniku pa po potrebi...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
In potem se sprašujemo zakaj je tako stanje na cestah.
Če pa niti avtošole nimajo enakega mnenja.
Sicer pa mi je to znano že 20 let. Takrat sem tudi jaz slišal od inštruktorja da so zahteve lj komisije drugačne od domžalske. (pa ne pišem o stop znaku, tam je vedno bilo dvakrat ustaviti, pa čeprav si obakrat bil na razgledni točki kjer se je videlo 10 km daleč.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Kaj se vam pa logicno zdi? Jebo vas pravila...ste tok slepi s temi zakoni,da zdrava kmecka pamet tut zravn ne pride. Pol pa mamo masakr.

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Samo dve možnosti sta pravilni v primeru znaka ustavi in sicer če na vozišču zarisana neprekinjena široka prečna črta, ustavimo pred črto, če pa na vozišču ni talnih označb, ustavimo na točki preglednosti!
Točka preglednosti je mesto pred uvozom na križišče, od koder imamo zadosten pregled nad križiščem in prednostno cesto.
Pri znaku križišče s prednsotno cesto pa ustavimo le, če mrramo pustiti mimov vozila na prednsotni cesti oz. imamo točko možnega trčenja.
lp.

Nazadnje urejeno:

DOMEK

Fizikalc
11. dec 2013
629
56
28
Ja, tudi od inštruktorja do inštruktorja je različno...pa od izpitne komisije do izpitne komisije tudi...pa od avto-šole do avto-šole tudi...
Pa da ne boš umrl od smeha, saj je afera še v postopku...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Ah ja - naši zakoni:

1. še vedno je v veljavi ZCes-1 (Zakon o cestah) prenehal veljati. Sicer ni strogo zakosnko določeno, da bi moral biti izdan novi - ampak IMHO bi ga vendarle morali malo prevetriti.

2. tako še vendo velja, da se je ob znaku "Ustavi!" (II-2) (osmerokotnik s napisom STOP - 2. alinea 14.tega člena omejenega pravilnika) potrebno - dobesedni citat:
Citat:
znak "Ustavi!" (II-2), ki označuje križišče, kjer mora voznik ustaviti vozilo in dati prednost vsem vozilom, ki vozijo po prednostni cesti. Vozilo ustavi pred vhodom na križišče na mestu, s katerega ima zadosten pregled nad križiščem in prednostno cesto;

3. vendar je ta člen potrebno brati in razumeti skupaj s členom 41, ki v svoji prvi alineji pravi:
Citat:
1. Široka prečna črta je lahko neprekinjena ali prekinjena.

a) Neprekinjena široka prečna črta (V-9) označuje mesto, na katerem mora voznik v naslednjih primerih ustaviti vozilo:

- ob vstopu na križišče, kjer je promet urejen z znakom II-2 (Ustavi!). V takem primeru je lahko na vozišču pred črto napisana tudi beseda "STOP",

- ob vstopu na križišče, kjer je promet urejen s semaforjem, na katerem gori rdeča oziroma rumena luč, ali če ureja promet policist, ki je s predpisanim znakom zaprl smer,

- pred prehodom za pešce, kjer je promet urejen s semaforjem, na katerem gori rdeča oziroma rumena luč,

- pred prehodom za pešce na območju, kjer je v prometu več otrok (šola, vrtec ipd.) in na katerem urejajo promet pripadniki šolske prometne službe s predpisanimi pripomočki (slika 19).
mimogrede v tem členu je tudi določeno kako se obnašati, kadar je tam "narobe obrnjen trikotnik" - znak "Križišče s prednostno cesto"

Tako iz napisanega sledi:

a) STOP znak BREZ prečne črte - ustavimo na točki preglednosti *

b) STOP znak s prečno črto - USTAVIMO pred prečno črto in nato po potrebi tudi na točki preglednosti (v kolikor ta ni na prečni črti - kar je sicer oberglupost - vendar jo naši cestarji spravijo skupaj (sicer vačsih iz upravičenih razlogov))

* je pa res, da so v mojih časih učili, da se ustavi ob zanku STOP in nato še na točki preglednosti

Je pa vse skupaj brez veze v konkretnem primeru - itak vsi vemo, da se predpisov ne držimo vsi vedno dosledno - "prekršek" (odvzem prednosti - pa kakorkoli je do tega prišlo) preminulega je vsekakor manjši kot "drag race" (pa tudi, če je bilo samo "običajno" prehitvanje) s 100 + km/h čez naselje s 50 km/h omejitvijo.

Pa naj še enkrta spomnim na moj prejšnjo post in dejanski point - žal največkrat "doma" oz. v znanem okolju naredimo največje neumnosti in napake (vožnja 100 + na 50 ni neumnost in ne napaka - je zavestno ogrožanje vseh ostalih udeleženih v prometu), kar žal zna pripeljati do hudih prometnih nesreč.

edit:
Šel še enkrat gledat slike mesta nesreče - čiso možno je, da je voznik celo ustavil ob STOP znaku in ocenil, da ima dovolj pregleda nad križiščem in nato speljal - potem pride ravno do tiste situacije, ki sem jo opisal v mojem prejšnjem postu (tj. da mu je reklama "skrila" izstrelka) - in strogo po črki zakona sploh preminuli ni v prekršku, ker ob normalni hitrosti vožnje oooo-jev (50 km/h), bi se brez težav vključil v promet. Ampak kot že rečeno - bodo morali strokovnjaki svoje povedati.

Nazadnje urejeno:

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.393
2.566
113
OPS!
STOP je stop. Pri črti ali pred znakom, če ni črte!. Če obstoja točka preglednosti, pa še pred njo. In nič drugače!
STOP ni zastonj.
Je pa ta v modro/zeleni hondi(?) - barva v spominu - res potreben psihičnega zdravja. Še dobro, da nisem pokasiral jaz.
2x pločnik, 1x z kolesarsko stezo, bajte do ceste. Potem pa graje, ko izražamo mnenje in želje o takih ljudeh.
Na cesti nisi nikioli sam! Tudi če si na prednostni!!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
OPS!
STOP je stop. Pri črti ali pred znakom, če ni črte!. Če obstoja točka preglednosti, pa še pred njo. In nič drugače!
STOP ni zastonj.
Je pa ta v modro/zeleni hondi(?) - barva v spominu - res potreben psihičnega zdravja. Še dobro, da nisem pokasiral jaz.
2x pločnik, 1x z kolesarsko stezo, bajte do ceste. Potem pa graje, ko izražamo mnenje in želje o takih ljudeh.
Ne razumem?
sprasujem se.gif

Zakaj je voznik honde (pokojni) potreben psihičnega zdravja?
crazy1.gif