Nesreča s steklokeramiko

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
Jaz sem vlekel "navadne" ,kabel je kabel
wink-1.gif
bo moral enako opravljati nalogo. jih pa bom pri prvi vezavi ustrezno označil, da čez deset ali 20 let ne bo koga za brezzveze pajtlalo.

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
neo32, torej ti trdiš, da je faznbrifr popolnoma brez pomena in da se moraš zanašat na barve? da samo barve so pomembne?

kolikor sem jaz imel možnost videti profije pri delu, so najprej s faznbriferjem zadevo preverili, potem raziskoval (s pomočjo še česa drugega...)i na koncu reševali. seveda so bili to stari mački, vajeni vsega hudega ne pa modrovalci in teoretiki...

Ni fabrifer brez pomena, samo profiji se ne zanašajo samo na faznbrifer, to sem ti hotel povedat. Faznbrifer je indikator, ni pa merilni inštrument, poguglaj malo v čem je razlika, da te ne bo modrovalec in teoretik izobraževal...

Drugače pa delam skupaj s starimi mački in ja smo vajeni vsega hudega, ampak očitno imate pri vas drugačne vrste starih mačkov... In ja, končni rezultat je pa pri vseh isti, pravilno izvedena in delujoča električna instalacija...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Če bi bila omarica zvezana tako kot se spodobi - s fid stikalom (in to ni vezal kavč mojster ampak profi) potem bi kavčmojster lahko zvezal kakorkoli, pa nebi nikogar ubilo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Kako ves da je ni vezal kavcmojster?

POmemben podatek je, da je bilo to eno izmed stanovanj poskodovanih v pozaru nekaj let prej. Tko da so ocitno tudi napeljavo obnavljali in ne samo steklokeramike priklapljali.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Tu je bil precej nesrečen slučaj. Sploh, ker je ženska bila še živa po električnem udaru. Kolikor sem bral je bila težava v ritmu srca, ki pa ga niso uspeli poštimati...

"Napačen" priklop se lahko zgodi tudi profiju pa ona nebi bila nič manj mrtva. Je pa res, da bi bila možnost manjša.
Vendar če je bila osnovna napeljava narobe izvedena, potem... Recimo kupi stranka pečico pri BBju z montažo. Pride usposobljen monter in zadevo zmontira v omaro in priključni kabel pečice vtakne v VTIČNICO. Vtičnica je narobe zvezana in na ohišje pride faza, ki po 14 dneh ubije gospodinjo. Kdo bo odgovarjal? Monter, ki ni naredil dodatnih meritev ali naročnik, ki ima v lasti stanovanje 20 let in od novega nikoli ni nič spreminjal?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
<sarkazem on>
Kolikor sem jaz zgoraj razumel profije, profi zmeraj preveri vse, ali vsaj od daljnovoda naprej. Zajebe lahko samo amater, ki je prihranil nekaj 10 € in potem prihranek spušil za pogreb.
Ti tudi pazi. Ko si meni montiral klimo, si kar verjel pripravljeni inštalaciji. Profi ne dela tako, preberi si zgoraj...
<sarkazem off>

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.539
5.087
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:igi monterju bi bilo lažje, ker ima zadeva najbrž zavarovano...
Katero zavarovanje te odreši smrti uporabnika? Mož žene mislim, da samega sebe verjetno ne bo civilno tožil za odškodnino.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
<sarkazem on>
Kolikor sem jaz zgoraj razumel profije, profi zmeraj preveri vse, ali vsaj od daljnovoda naprej. Zajebe lahko samo amater, ki je prihranil nekaj 10 € in potem prihranek spušil za pogreb.
Ti tudi pazi. Ko si meni montiral klimo, si kar verjel pripravljeni inštalaciji. Profi ne dela tako, preberi si zgoraj...
<sarkazem off>

Ja sej zato pišem in priznam, nisem preveril, če je tvoja vtičnica, varovalke, omarica, fid... OK poštimano. Sem samo vtaknil kabel.
redface-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
igi monterju bi bilo lažje, ker ima zadeva najbrž zavarovano...

Verjetno imaš sklenjeno kakšno zavarovanje odgovornosti za firmo... in ko tam gledaš zneske je vse to brez veze. Če plačuješ nek še sprejemljiv znesek zavarovanja, v primeru težav stranka dobi ZELO malo.