nesreča pri delu

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ateizem ne obstaja, ali si od boga, al pa majmun, prvi pripadajo bogu, vsi ostali avtomatsko hudiču, tretje, vmesne poti ni.
Obstaja ena mala možnost spreobrnitve na smrtni postelji, ampak samo s pogojem, da prepišeš vse premoženje na cerkev, tak ko bo od turbomotorke deda naredu.
evil.gif

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
Ni kaj opisovat. Skrhana ketna pogojuje preveliko moč v rokah ..... in auč!!!
cry12bpy.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.663
3.170
113
v lokalni ostariji
appollo zdej mi res ni jasno, ker vem vsaj za 1 primer ko s eje kmet poškodoval pri pripravljanju drv za lastne potrebe pa je naj. ker ni imel izpita za motorko.. a je to morda važno ker ima mid/kmd številko (registriran kmetovalec?)

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
Če je zavarovan kot kmet, potem se to šteje kot dejavnost in pade pod delovnega inšpektorja. Praktično je, kot bi imel s.p.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
Misliš kaj takega:

Še pri Gasilski intervenciji ne smeš prijet motorne žage v roko brez tečaja.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
appollo zdej mi res ni jasno, ker vem vsaj za 1 primer ko s eje kmet poškodoval pri pripravljanju drv za lastne potrebe pa je naj. ker ni imel izpita za motorko.. a je to morda važno ker ima mid/kmd številko (registriran kmetovalec?)
Deda s telefonom in starimi kameradi z vnuki na pozicijah ni mel.....

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
Tudi gozdarski čuvaji-inšpektorji te lahko oglobijo in napodijo iz gozda, če nimaš tečaja za žago
uf-1.gif

Vse za varno delo
smile-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
Koliko pa stane ta izpit, pa kje ga sploh lahko delaš ker jaz prvič slišim za tole, motorko pa nažigam že nekaj let, no samo za lastne potrebe...

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Ob vsem tem se lahko še zavarovalnica vpraša ali so bili izpolnjeni vsi pogoji za varno delo (tudi opravljen izpit bi lahko šteli med to) in od poškodovanega zahteva povrnitev stroškov zdravljenja.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
Obrni se na najbljižji Zavod za Gozdove, Gozdarsko šolo, če si pa Gasilec(prostovoljni), ti pa tečaj časti lokalna gasilska Zveza
cheer.gif

Je pa obvezna oprema tudi čelada z glušniki in pa zaščitne gozdarske hlače ter jakna in rokavice. Vse to je na našem koncu že zanimalo zavarovalnico zaradi izplačila zavarovalne vsote za hujšo poškodbo.
Sem pa že videl, kako se veriga lepo ustavi zaradi navitih vlaken, ko se je kolega ponesreči "zarezal" v nogo. Ker je imel na sebi kvalitetne gozdarske hlače, je bil nepoškodovan.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina
Upam da me logar ne bo v kratkem povprašal kaj o tem
smile-1.gif

Ne nisem gasilec, recimo da bom zaenkrat še naprej poizkušal delat predvsem previdno. Je pa res da si zavarovalnice na tak način mogoče najlažje obrišejo roke.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.429
2.521
113
SV SLO
Motorna žaga ni za vsakega. Žal. Ne pravim, da se nezgoda ne more zgoditi, ampak vsak bi se moral zavedati ostrine žage in pa zaščite samega sebe. Ker ko se zgodi poškodba je prepozno in zelo boleče. Prosim poskrbite za svoje zdravje, ker ko ga izgubiš po neumnosti je prepozno in zelo dolgo traja da se pozdraviš. In ne biti junak z motorno žago ker se hitro zgodi da si junak brez kakega dela telesa.