Neprijetna izkušnja s policisti

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
http://www.slovenskenovice.si/...em-se-je-zacelo
Citat:
star sem 19 let in sem redni študent Univerze v Mariboru. Kot vsako soboto sem tudi tokrat odšel ven s prijatelji z avtom. Seveda kot odgovorni voznik nisem pil in vse je bilo kot po navadi.
Le da me je tokrat na poti domov v zgodnjih jutranjih urah (okoli 4.45 na Tržaški cesti v Mariboru) ustavila policija (potekala je namreč akcija preverjanja prisotnosti alkohola) – na mestu bi bila množina, saj so me ustavila štiri policijska vozila.
Citat:
Nato našim organom pregona ni bilo jasno, zakaj sem sploh živčen, sam sem jim pa ''živčno'' razložil, da pač zato, ker mi je neprijetno, če me ponoči ustavi šest policistov. ''Ah, ja, saj se pa nimam česa bati, če pa nič ne skrivam,'' je bil njihov odgovor. Zanimalo jih je tudi, zakaj se tresem. Mislim, da je to bilo zato, ker sem bil, ko sem izstopil iz vozila, v srajci, zunaj pa ni ravno toplo. Nato so me izprašali še, ali jemljem kakšne droge. Ko sem odvrnil, da ne, mi spet niso verjeli in sledil je še dveminutni test, kjer je policist ugotavljal, ali sem po njegovem morda res v čudnem stanju.
Citat:
Sledila so zanimiva vprašanja, od tega katero fakulteto obiskujem, pa do tega, ali imam probleme z depresijo, ali jemljem antidepresive, ali redno obiskujem psihiatra, ali sem že kdaj bil pri psihiatru, ali jemljem kakšna pomirjevala, ali sem kdaj že poskusil kakšno nedovoljeno drogo (odgovor na vsa vprašanja, razen tistega o šoli, je bil seveda NE).
Meni je bilo od nekdaj zanimivo, zakaj po celotni EU poslušamo o 'police brutality', naši policisti pa so brezmadežni. Ni nobenega dvoma, da si je tale 'študentek' zaslužil takšno obravnavo oz. si je po vsej verjetnosti vse skupaj izmislil.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Počakajmo še na drugo plat zgodbe. Ko so kontrole, je vedno več vozil.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Sarkazem - pri nas vedno obvelja druga stran. Slovenski policaj ni nikoli nesramen in vedno ravna po črti zakona. Tudi ko ne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.667
3.176
113
v lokalni ostariji
in kaj konkretno je bilo v postopku narobe?

Če bi enga ustavili pa mu nebi dal pihat bi ti zihr joku... da kako ne odstranijo pjančkov s ceste.. .pač študent se je vedel čudno, tresel se je bil živčn... in ker pri drogi še ne poznajo "pihanja" so mal preverjal. v čem je problem?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Takole, čisto na prvo žogo: če se boš v McDonaldsu do strank obnašal tako, kot se nekateri policisti do folka, boš letel ven skozi streho. Izjave alla 'kaj si živčn, če nič ne skrivaš', 'kaj se treseš', 'ali imaš depresijo' ipd ne sodijo v vokabular prilagojenih posameznikov. Če se policist ni sposoben obnašati vljudno (vikanje, zavedanje, da je nekdo nedolžen, dokler se mu ne dokaže obratno, osnove bontona), naj dobi odpoved.

Po opisu sodeč je šlo v zgonjem primeru za tipično govedarsko vedenje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ma dej, sej niso v službi prodajalcev. kakšna glupa primerjava.

Sicer pa če se človek trese, je živčen ob 4.30 zjutraj bi se tud jest vprašal kaj skriva. niti ne vemo kako tip izgleda. mogoče je pa ves bled in posušen. Lahko bi pol ure nazaj enga ubil, pa se zato trese...

vglavnem mene nebi to nič presenetlo in bi pač odgovoril kar bi me spraševali, in šel naprej domov mirne duše. tale je pa očitno čist iz sebe, k ga je malo zaslišal...

nacek

Guru
13. okt 2012
2.965
613
113
A si že bil v postopku, ali ugibaš kako bi moral postopek potekati ??

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
a ni lepo da policiste skrbi za človeka. so se pozanimali če je v redu, če mu kaj fali in ker mu ni nič falilo so mu zaželeli srečno vožnjo. če bi se pa tip zapil pa zadrogiral pa končal svoje življenje s predoziranjem bi bil pa cel hudič ja kje so bili pa prostojni. deloma je tudi policija pristojna, ker so mamila vmes.
v glavnem lahko je hvaležen, ker če nebi bil na pravi poti bi ga ti policija spravili na pravo pot.

ej kravakojn kje si bil par dni? na lampedusi mogoče?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
1. mogoče so policisti hoteli naredit prijazen odnos do čisto posranega študenteka in so pač začeli pogovor normlano (ja to naredijo ko se folk userje in ni sposoben povedat kako mu je ime)

2. očitno se je študentek vedel še bolj posrano in posledično so ga malce povprašal po zdravju. Nekako je pa za ob 5h zjutraj pri mladem človeku NORMALNO pričakovat da če ni pjan je pa zadet. Če se vede čudno ga pa pač vprašaš če ima mogoče kakšna zdravila ipd.

Skratka čisto normalen postopek. Če bi ga brez besed popokal v marico in dali na odvzem, zdravnik pa bi rekel da je res malce "nesiguren za na cesto" bi bilo verjetno pa čisto ok?!

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ma dej, sej niso v službi prodajalcev. kakšna glupa primerjava.
Si v službi dela z ljudmi in pravila so povsod enaka - bonton, vljudnost itd.

Citat:
vglavnem mene nebi to nič presenetlo in bi pač odgovoril kar bi me spraševali, in šel naprej domov mirne duše. tale je pa očitno čist iz sebe, k ga je malo zaslišal...
Saj lahko taisto stvar opraviš civilizirano, brez 'ali imap depresijo, kateri faks obiskuješ' itd.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Primerjaš Mcdonalds in policaje... bravo. Ja policaji so neznansko srečni, da lahko ponoči ustavljajo potencialne pijančke in jih vikajo, se jim hkrati še opravičjo ker so jih zmotili pri zabavi, itd... Vsem ki jih kontrola vstavi se pa še nos dodatne povesi, ker če jih kontrola ustavi in vpraša če so kaj pili to avtomatsko pomeni, da jih tretirajo kot pijančke
jezen.gif

Družba je že tolk prepotentna, da pričakuje da jim bodo kr vsi lizal čevlje... Yeah right
stupid-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik nacek pravi:
A si že bil v postopku, ali ugibaš kako bi moral postopek potekati ??
Imaš napisano tule:
http://www.policija.si/index.p...olicijske-etike
Citat:
Policisti zagotavljamo varovanje in spoštovanje človekovih pravic in temeljnih svoboščin. Pri zakonitem poseganju vanje spoštujemo človekovo osebnost in dostojanstvo.
Citat:
Pri svojem delu smo načelni, dosledni, odločni, vztrajni, pravični, strokovni, pri stiku z ljudmi, državnimi organi, nevladnimi organizacijami in drugimi ustanovami pa vljudni in korektni

Pa še slikica spodaj:

'Policisti služimo ljudem'

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Primerjaš Mcdonalds in policaje... bravo. Ja policaji so neznansko srečni, da lahko ponoči ustavljajo potencialne pijančke in jih vikajo, se jim hkrati še opravičjo ker so jih zmotili pri zabavi, itd... Vsem ki jih kontrola vstavi se pa še nos dodatne povesi, ker če jih kontrola ustavi in vpraša če so kaj pili to avtomatsko pomeni, da jih tretirajo kot pijančke
jezen.gif

Družba je že tolk prepotentna, da pričakuje da jim bodo kr vsi lizal čevlje... Yeah right
stupid-1.gif
Pač, Yugo mentaliteta.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Nekako je pa za ob 5h zjutraj pri mladem človeku NORMALNO pričakovat da če ni pjan je pa zadet. Če se vede čudno ga pa pač vprašaš če ima mogoče kakšna zdravila ipd.
To ne drži - večina ljudi, ki jih policija ustavi, ni pijanih in zadetih. Bonton pa se spoštuje ne glede na to, v kakšnem stanju je sogovornik.

Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Skratka čisto normalen postopek. Če bi ga brez besed popokal v marico in dali na odvzem, zdravnik pa bi rekel da je res malce "nesiguren za na cesto" bi bilo verjetno pa čisto ok?!
ja, normalen za ex komunistično državo brez kulture.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no dej... ne kompliciraj, a folk nima drugih skrbi, kot pa kakšen dialog je potekal med tresočim se mulcem in policajem k je iskal sumljive zadeve.

Zakaj toliko takih vprašanj? da vidi kok hitro se bo zmedel. Če je zadet, ga bo tko hitro dobil. Sej preden pihaš moreš tud na par vprašanj odgovorit, da vidi kok se ti zatika.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Citat:
Ko sem ga vprašal, ali lahko vstanem iz počepa, me je vprašal, zakaj želim vstati. Odvrnil sem, da zato, ker me bolijo kolena, nato pa mi je rekel, da lahko, če mi bo le uspelo.

Zanimiva prespektiva pogovora s policistom - iz počepa(!?), pa celo noč se je lahko drsal okoli, potm ga pa ob 4.45 bolijo kolena pred policistom. Mene noge vedno držijo, še nisem bil tako "posran" od strahu da bi moral počepniti
sprasujem se.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Jaz policiste plačujem zato, da bodo vljudni in profesionalni. Če tega niso sposobni, potem naj ne opravljajo te službe. V privatnem sektorju bi dobili nogo v 1,2 sekundah.

Pihal sem že mnogokrat in niti enkrat me policaj ni spraševal po psihičnem zdravju. Tudi, ko sem bil mladi voznik ne. Se pravi je šlo v tem primeru za nekega idiota, ki se je odločil zdraviti small penis complex na nekomu, ki je povsem brez moči. In takšni mečejo slabo luč na vso policijo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja ja...

sej ta policaj nikjer ni bil nevljuden in neprofesiolen. kako bi pa lahko drugač vprašal, če je na kakšnih tabletih? pa pač tebe niso spraševali, ker jim nisi bil sumljiv, big deal.

sploh ne poznaš situacije in kr neki ocenjuješ kdo je bil nevljuden.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Pihal sem že mnogokrat in niti enkrat me policaj ni spraševal po psihičnem zdravju. Tudi, ko sem bil mladi voznik ne. Se pravi je šlo v tem primeru za nekega idiota ...

... ki se je očitno vedel kot zadrogiran! Zato so ga policisti vprašali vse živo ker jim ni bilo jasno zakaj se tako obnaša!
grims-1.gif

Sicer pa tip ima 19 let in je REDNI študent, čudno da ni napisal še da ima vozniški izpit CELO LETO! Skratka poln samega sebe, študira kakšen levi študij (1. letnik, torej 1 mesec na faxu pa še to je bil na predavanjih samo na podelitvi indeksov), vozi cik-cak ker je tole šele njegova 100h vožnje (80h je bilo v avtošoli ker je delal izpit 5x) in je prvič lahko sam šel ven brez spremstva staršev ....

V bistvu hvala policistom, upam da se mulc ne spravi več v vozilo ker očitno ni ravno dober v stresnih situacijah in takih nočemo na cesti!
cheer.gif