http://www.slovenskenovice.si/...em-se-je-zacelo
Citat:
star sem 19 let in sem redni študent Univerze v Mariboru. Kot vsako soboto sem tudi tokrat odšel ven s prijatelji z avtom. Seveda kot odgovorni voznik nisem pil in vse je bilo kot po navadi.
Le da me je tokrat na poti domov v zgodnjih jutranjih urah (okoli 4.45 na Tržaški cesti v Mariboru) ustavila policija (potekala je namreč akcija preverjanja prisotnosti alkohola) – na mestu bi bila množina, saj so me ustavila štiri policijska vozila.
Citat:
Nato našim organom pregona ni bilo jasno, zakaj sem sploh živčen, sam sem jim pa ''živčno'' razložil, da pač zato, ker mi je neprijetno, če me ponoči ustavi šest policistov. ''Ah, ja, saj se pa nimam česa bati, če pa nič ne skrivam,'' je bil njihov odgovor. Zanimalo jih je tudi, zakaj se tresem. Mislim, da je to bilo zato, ker sem bil, ko sem izstopil iz vozila, v srajci, zunaj pa ni ravno toplo. Nato so me izprašali še, ali jemljem kakšne droge. Ko sem odvrnil, da ne, mi spet niso verjeli in sledil je še dveminutni test, kjer je policist ugotavljal, ali sem po njegovem morda res v čudnem stanju.
Meni je bilo od nekdaj zanimivo, zakaj po celotni EU poslušamo o 'police brutality', naši policisti pa so brezmadežni. Ni nobenega dvoma, da si je tale 'študentek' zaslužil takšno obravnavo oz. si je po vsej verjetnosti vse skupaj izmislil.Citat:
Sledila so zanimiva vprašanja, od tega katero fakulteto obiskujem, pa do tega, ali imam probleme z depresijo, ali jemljem antidepresive, ali redno obiskujem psihiatra, ali sem že kdaj bil pri psihiatru, ali jemljem kakšna pomirjevala, ali sem kdaj že poskusil kakšno nedovoljeno drogo (odgovor na vsa vprašanja, razen tistega o šoli, je bil seveda NE).