Nemorem, da nebi deli z vsemi!!

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Pes ni za v stanovanje 50 kvadratov in ga potem enkrat na dan za 15 minut peljete na sprehod. Pes rabi gibanje nonstop. Stardec ma določene stvari prav, določene pa ne. Nič ni narobe, če se psa pelje na šolanje(človek se tudi uči), da zna pes vsaj osnove uboganja. Smilijo se mi psi, ki morejo živet v stanovanjih, ki so še za 3 ljudi premala. Mi živimo na deželi in imamo 3 pse in letajo nonstop po celi parceli gor in dol pa ob potoku, poleti so v senci ob potoku, kjer je hlad. Ne morem si predstavljan bogega psa v malem stanovanju poleti pri 35 stopinjah. To je v bistvu mučenje živali!!

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
predstavljal si 2 sobno stanovanje, not pa 3 cucki in 3 ljudje. moji bivši sosedi
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Ne morem si predstavljan bogega psa v malem stanovanju poleti pri 35 stopinjah. To je v bistvu mučenje živali!!

Eni mamo vseh 65 kvadratov pokritih z dvema klimatskima napravama, tak da je poleti prijetnih 24 stopinj,... Sicer pa
se taka psa kot jih imam jaz (ang. buldog in bullterier) ne počutita dobro zunaj, ko je pod 17 stopinj in poleti ko je nad 30
stopinj, tako da jima je stanovanje pisano na "dlako"... Medtem ko je pa bernski planšarki stanovanje odveč, pa skače
okoli hiše, se bulldog niti ne zmeni za sprehode, 2x na dan sam švigne skoz svojo odprtino v vratih, leti v sadovnjak opravit svoje
in hitro nazaj ob kavč ležat,...

Sicer pa kaj je mučenje živali in kaj ne, naj to rasodi grinpis ne pa laik, ki ima doma štajerskega bobija pa 2 notranjska serpetinarja,
ki ni prebral ene knjige o psih, kajšele da bi vedel o kaki pasmi kaj specialnega povedat,...

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
Ti si tud enmau pohabljen. Zihr ni v tvoji naravi, da cel dan sediš v pisarni, popoldne pa obdeluješ vinograd. Freak
crazy1.gif
Poglej, človek dela sabo in s svojimi mladiči kar hoče, ga nobena žvau ne dresira kaj mora delat in kje mora spat in na koga naj laja itd.. Vaš pes pa mora delat to, kar ste se vi ljudje pohabljevalci spomnili ter laja in se zapodi samo za tistim, kar ste vi pohabljevalci določili. Vaš pes mora celo scat in srat tam in takrat kadar vi dovolite in kamor vi določite. A to za vas ni pohabljevanje?
Le kako se morete uklicevat za pasjeljubce, če pa te pse komandirate in jih učite delat tisto in samo tisto, kar hočete vi da ta pes dela? Vi niste pasjeljubci, vi ste pasji pohabljevalci in genocidni zločinci nad pasjo raso!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Eni mamo vseh 65 kvadratov pokritih z dvema klimatskima napravama, tak da je poleti prijetnih 24 stopinj,...
Evo vidiš. Tvoj pes mora bit celo v umetno ustvarjeni klimi, da sploh še lahkopreživi. In ti boš reku, da to ni pohabljena živalska vrsta?
Citat:
Sicer pa kaj je mučenje živali in kaj ne, naj to rasodi grinpis ne pa laik, ki ima doma štajerskega bobija pa 2 notranjska serpetinarja,
ki ni prebral ene knjige o psih, kajšele da bi vedel o kaki pasmi kaj specialnega povedat,...
In kakšno knjigo mora nekdo prebrat, da bo ugotovu, da usiljevanje in komandiranje, dresiranje itd...žvali, ni pohabljevanje in mučenje žvali?

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Daj nena se pametnega delaj, če nisi. Pojma nimaš kolko tvoj pes potrebuje gibanja. Al se znaš po pasje pogovarjat? Ti tvoj pes pove, če mu je vredu na umetni klimi? Ti pove kdaj ga pelaj na sprehod?

Moji trije mešančki pa imajo svobodo, 200 arov zelenice, sadovnjaka, potok, senco, gozd,...vse kar pes potrebuje in še več. Niti slučajno se ne moreš ti z tvojimi 60 kvadrati in klimo hvalit, ker tvoj pes malo več potrebuje kot ti misliš.

Pa še nekaj o mojih treh štajerskih "bobijih"-moji trije psi so dooooooosti lepši od tvojga pol-pujs-pol-pesa in dosti bolj srečni-verjemi!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Le v kateri knjigi je malkom prebral, da je hišna klima za kogar kol zdrava?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Uporabnik Anamarija pravi:
Ti si tud enmau pohabljen. Zihr ni v tvoji naravi, da cel dan sediš v pisarni, popoldne pa obdeluješ vinograd. Freak
crazy1.gif
Poglej, človek dela sabo in s svojimi mladiči kar hoče, ga nobena žvau ne dresira kaj mora delat in kje mora spat in na koga naj laja itd.. Vaš pes pa mora delat to, kar ste se vi ljudje pohabljevalci spomnili ter laja in se zapodi samo za tistim, kar ste vi pohabljevalci določili. Vaš pes mora celo scat in srat tam in takrat kadar vi dovolite in kamor vi določite. A to za vas ni pohabljevanje?
Le kako se morete uklicevat za pasjeljubce, če pa te pse komandirate in jih učite delat tisto in samo tisto, kar hočete vi da ta pes dela? Vi niste pasjeljubci, vi ste pasji pohabljevalci in genocidni zločinci nad pasjo raso!

Ok pol pa še idi v PP in jih tam nadiraj kako imajo pišete spozaprte, pol še k kmetom kako imajo krave natesno v hlevih, in kure
po kokošnjakih, pa nehaj tu nas provocirat ker nimaš veterinarske izobraženosti, in samo gledaš kje boš lahko sprožil kregarijo,
in če imas malo spoštovanja do soforumašov nas PROSIM pusti pri miru in si misli svoje,...

Sprovociraš me tak daleč da postanem slabe volje.

Govedar impotentni.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ok pol pa še idi v PP in jih tam nadiraj kako imajo pišete spozaprte, pol še k kmetom kako imajo krave natesno v hlevih, in kure
po kokošnjakih, pa nehaj tu nas provocirat ker nimaš veterinarske izobraženosti, in samo gledaš kje boš lahko sprožil kregarijo,
in če imas malo spoštovanja do soforumašov nas PROSIM pusti pri miru in si misli svoje,...

Sprovociraš me tak daleč da postanem slabe volje.

Govedar impotentni.
Kmetje so kmetje, torej živinorejci. Kmetje niso ŽIVALOLJUBCI za kar se ti prodajaš tukaj in okol.. Kmetje se ne izdajajo za živaloljubce. Ti se!

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Se mi zdi da je kregarija na to temo, kateremu psu je lepše, povsem brezpredmetna. Mislim da lepo gre psom od Malcoma, pa tudi psom od Egonislawa. Je pa res da imajo ti psi povsem drugačno življenje, ki ga psi od malcoma ne poznajo, in verjetno ne bi bili zadovoljni če bi naenkrat morali živeti tako. Buldog in bullterier nista psa za na posestvo, s potokom in drevesi in vsem tem. Tudi če bi jih dali tja, bi verjetno oba želela biti v hiši (buldog bi itak spal, bullterier pa bi se igral z otroci). Noben pa ne bi želel biti sam in laufat gor in dol ob potoku. Po drugi strani pa bi se psom od Egonislawa "zmešalo" če bi mogli biti zaprti v stanovanju, s parimi sprehodi na dan.
Vsak ima svoje življenje, in pse primerne temu življenju...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Če je pes namesto v naravi, raje v dnevni sobi za radiatorjem in pred televizorjem, pod strupeno klimo itd...pomeni, da je ta žvau totalno pohabljena. To sploh ni več žvau. In jasno, da bo šla taka pohabljena žvau rada v stanovanje pred televizor, če pa je pohabljena in sploh ne ve, kaj je njeno naravno vedenje.
Predstavljaj si, da bi tebe kot dojenčka, vzela medvedka v svoj brlog. Ti bi bla pohabljen človek, ki bi se obnašal tako, kot bi te medvedka naučila.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik stardec pravi:

Predstavljaj si, da bi tebe kot dojenčka, vzela medvedka v svoj brlog. Ti bi bla pohabljen človek, ki bi se obnašal tako, kot bi te medvedka naučila.

Res je to. Niti nebi vedla kaj vse zamujaš v normalnem svetu, ker bi bila vzgojena z minimumom. Isto je s psi v 50 kvadratnih stanovanjih-je za preživet ampak mi vsi vemo, da bi mel pes več od življenja, če bi bil kje drugje kot pa tam za radiatorjem celi dan in čaka na svojga gospodarja da si bo vzel 20 minut in ga peljal na sprehod.