Kot sprehajalec kaj izražaš? Dokazuješ, da si si pasemskega/rodovniškega psa kupil zaradi njegovega karaterja, ne pa
zato da bi ga oblačil v oblekice in izgubljal živce med učenjem "daj taco".
Šetam po parku in recimo lastniki (večinoma pasemskih psov) ful pristopijo in se začnejo pogovarjat, ter skušajo
nafehtat da bi g amalo pobožali, medtem ko pa mi sosedje v ulici otroke skrivajo da jim nebi kaj naredil, jaz samo gledam
WTF, skakajoč mladič s tenis žogico v gobcu ti deluje tako hudoben da otroke skrivaš? Sej pol se pogleda za ograjo,
pa se (če sploh imajo psa) vidi kak "štajerski bobi", ki je kot mladič bil super kjut in lep, zdaj po 3 letih je pa v formi Dahauskega
pikinezerja. Seveda veterinarja od blizu ni videl.
No kakorkoli, stereotip o teh psih je podoben tistemu o motoristih; vsak motorist je popoln nesocializiran divjak ki ni drugam
kot za zapahe,...
Samo tako za piko na i; v sloveniji ni zabeleženega enega ugriza te pasme, medtem ko so ugrizi nemškega ovčarja vsakdanja
praksa.
Vsakemu svoje, ampak jaz vem da se Nace v roku pol leta nebo zmenil za sprehajajočo se mačko po dvorišču, oz. bo
ob nogi/mizi in se nebo maknil s prostora.
Me zanima kolko takih psov na 100 lastnikov obstaja v slo. Glede na kinologijo v slo nevem če jih je 10.
Da ne govorim o šolanju, ki ga ta domača ščeneta nikoli ne gredo opravljat. Če mene kdo vpraša bi moral vsaj človek
če ne že vsak pes it delat osnoven 40 urni tečaj vodnika psa, oz. da se pes nauči "sedi, prostor, nesme, zraven..."
Ne pa da čivava od kolegice živi zato, da bo ubila vsakega razen lastnice,...