Nemorem, da nebi deli z vsemi!!

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Ja, ampak različni pasemski psi so bili "nareti" tako, da ne bi uživali več v tistem, kar je par sto leti bilo za njih naravno. Če imaš buldoga, ki ima na voljo ogromen travnik, potok, drevesa ... bo on ležal ob hiši ali v hiši, in mu tisti travnik ne bo nič pomenil. Ravno tako si ne predstavljam na takem kraju kakšne čivave. Za določene pasemske pse je to super življenje, da živijo v stanovanju s svojim lastnikom, in jim je čisto dovolj da imajo parkrat dnevno en sprehod in je to to.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Malcomov bullterier sem prepričan, da rabi malo več kot vsak dan pol ure sprehoda. Medtem, ko recimo čivava res ne rabi več kot to.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Ti pove kdaj ga pelaj na sprehod?

moja psica mi..

Potem pa je tvoja psica res nekaj posebnega, da zna govorit človeški jezik. Svaka čast njej
zmaga.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Citat:
Ti pove kdaj ga pelaj na sprehod?

moja psica mi..

Potem pa je tvoja psica res nekaj posebnega, da zna govorit človeški jezik. Svaka čast njej
zmaga.gif

no sedaj si pokazal svoje logično sklepanje, ki je očitno na nivoju orangutana

šolazaotrokesposebnimipotrebami.press

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Ti pa si resnično prizadet človek. Preberi svoj post zgoraj-napisal si, da ti tvoja psica pove kdaj jo pelji na sprehod
bonk.gif

Mogoče maš dvojno osebnost al pa si tolko fukjen...mislim, da bo to drugo ja-pomanjkanje IQ
bonk.gif

Bogi retard
priden.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Ti pa si resnično prizadet človek. Preberi svoj post zgoraj-napisal si, da ti tvoja psica pove kdaj jo pelji na sprehod
bonk.gif

Mogoče maš dvojno osebnost al pa si tolko fukjen...mislim, da bo to drugo ja-pomanjkanje IQ
bonk.gif

Bogi retard
priden.gif

ja pove mi, saj nekdo gluhonem, ti tudi pove, pa to ne pomeni da uporabi tvoj jezik ali način sporazumevanja

toliko o retardiranosti

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Tu je govora o PSIH in ne o gluhonemih LJUDEH. Če bo tvoja psica postala gluha jo boš lahko naučil gluhonemega govora oz. lajanja?
rolleyes-1.gif

Ne moreš primerjat psa in človeka, ker človek ima tolko pameti, da poišče drugi način komuniciranja-tega pes nima.

Daj prosim preberi vse poste še enkrat in se ne kregaj brezveze, ker si tečen s tem...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Tu je govora o PSIH in ne o gluhonemih LJUDEH. Če bo tvoja psica postala gluha jo boš lahko naučil gluhonemega govora oz. lajanja?
rolleyes-1.gif

Ne moreš primerjat psa in človeka, ker človek ima tolko pameti, da poišče drugi način komuniciranja-tega pes nima.

Daj prosim preberi vse poste še enkrat in se ne kregaj brezveze, ker si tečen s tem...

torej mi praviš, da mi pes ne zna na svoj način "povedat", da mora na stranišče, ali da hoče da grem z njo ven divjat, da hoče pit,...?

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Končno si uporabo pravi izraz: "na svoj način" ti zna povedat kaj želi ja-se pravi, da ti POKAŽE in ne POVE. Daj malo se zberi stari pa preberi svoje poste 2x če treba-samo, da ne boš bedarij klastil.

Tebi kot človeku lahko samo drug človek pove nekaj. Pes ti ne more povedat, ker ne govori ampak laja-lahko pa ti seveda pokaže(povodec v gobcu, posoda za vodo v gobcu, mahanje z repom, gledanje proti vratom,... Prepričan sem, da pasjega lajanja ne razumeš.

Bo šlo zdaj? al ti razčlenim?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Končno si uporabo pravi izraz: "na svoj način" ti zna povedat kaj želi ja-se pravi, da ti POKAŽE in ne POVE. Daj malo se zberi stari pa preberi svoje poste 2x če treba-samo, da ne boš bedarij klastil.

Tebi kot človeku lahko samo drug človek pove nekaj. Pes ti ne more povedat, ker ne govori ampak laja-lahko pa ti seveda pokaže(povodec v gobcu, posoda za vodo v gobcu, mahanje z repom, gledanje proti vratom,... Prepričan sem, da pasjega lajanja ne razumeš.

še malo prej si rekel, da gluhonem človek pove in ne pokaže... zdaj mi pa nič več ni jasno, a če človek z rokami maha potem ti nekaj pove, če pa pes neki nardi ti pa pokaže?

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Citat:
Citat:

še malo prej si rekel, da gluhonem človek pove in ne pokaže...

In kje sem jaz napisal, da gluhonem človek pove in ne pokaže? A imaš privide?

Citat:
zdaj mi pa nič več ni jasno, a če človek z rokami maha potem ti nekaj pove, če pa pes neki nardi ti pa pokaže?

Če človek z rokami maha je našel drugi način komuniciranja. Če temu vzameš roke vstran bo našel 3. način komuniciranja in tako naprej v glavnem na vsak način ti človek zna pokazat kaj bi rad. Pes ti lahko samo pokaže, ker ne zna govorit. Pes ne zna tudi pisat, tipkat, morsejeve abecede uporabljat,...človek to zna in zmore, ker razume človeški jezik in ti z uporabo drugih metod komuniciranja pove v tvojem jeziku kaj bi rad. Pes ti pa lahko samo pokaže kaj bi rad.