[NAVIGACIJA] Destinator7

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ne vidim nobene debate o tem navigacijskem programu.

Izgleda ne slab.

Karte so Navteqove in med njimi je tudi Slo, Cro, Bih in ostale evropske države.

Ima kdo mogoče vodenje v našem jeziku?

Santis

Pripravnik
9. sep 2007
79
0
6
Najstarejše slov. mesto PTUJ
Navigacijski program je vreden toliko, kot je vredna karta (pokritost slovenije). V tem primeru je to zelo malo. Dokler je skozi moje mesto vrisana ena sama cesta, takšne navigacije ne potrebujem.

Santis

Pripravnik
9. sep 2007
79
0
6
Vse jasno?
125809-Puhovmost.jpg

Priponke

• 125809-Puhovmost.jpg
    125809-Puhovmost.jpg
    99,8 KB · Ogledi: 323

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Hebat ga, nisem gledal pod avatar. Lepa slika.

Pa povej še ulico. To je screen centra. Meni se ne zdi ravno 1 ulica.
125828-ptuj.jpg

Priponke

• 125828-ptuj.jpg
    125828-ptuj.jpg
    71,1 KB · Ogledi: 312

Santis

Pripravnik
9. sep 2007
79
0
6
Super. Ko sprobam bom še kaj napisal. Da je še nisem, je kriv opis zraven karte:
" Albania, Baltic States, BosniaHerzegovina, Bulgaria, Croatia, Czech Rep., EURoads_E, Hungary, Kaliningrad, Macedonia, Moldova, Poland, Romania, SerbiaMontenegro, Slovakia"
Slovenija ni omenjena.(Verjetno smo spet Slovakia).

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
>>>V tem primeru je to zelo malo. Dokler je skozi moje mesto vrisana ena sama cesta, takšne navigacije ne potrebujem.

Se zarečenega kruha največ poje? Tudi prav je tako. Meni se ne zdi slabo, res pa da še nisem bil zunaj z njim.
Se pa strinjam, da je kasrta že eno merilo. Čeprav tudi vloge programa ne gre zametavati. Garmin mi nekako ne sede. Tom tom pa in ko bo prišel dan, da bo vse pokrito ..... pa itak nas ne bo več.
tongue-1.gif

Mimogrede, lahko bi napisal koordinate ptujskih toplic. Se že nekaj časa pripravljam, da jih obiščem.

Santis

Pripravnik
9. sep 2007
79
0
6
Evo Cifra Destinator 7 deluje. Tudi moj prvi vtis je dober. Najbolj zanimive so karte, ker lahko naložiš vsako državo posebej. Naložil sem samo Slovenijo, ki je velika 11MB. Karta mi izgleda popolnoma enaka Navigonovi nt072_europa_mn6, saj ima enake napake, s to prednostjo, da je majhna, pri Navigonu je v paketu 1,82GB.
Tudi mesta ki v TomTomu in Igo-ju niso pokrita, tukaj imajo imena ulic in tudi hišne številke. (Slovenska Bistrica,Ormož,Kidričevo itd). Kaj več pa, ko bom sprobal na terenu. Lahko pa zatrdim, da je pokritost slovenije precej večja od 42%.

Koordinate ptujskih toplic pa najdeš v vseh POI tudi v TomTomu pod Terme Ptuj.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Ah, ko se mi ne da brskat. Saj veš, tudi lahko napišem 100 postov in 30 x resetiram PDA, za par takih klikov me pa lenoba daje.

Nič, bomo pa v Čatež in Atomske še naprej hodili.
nahrung002.gif

Poročaj, kako se bo kaj obnesel Destinator na cesti.
zmaga.gif

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
To pa res ni res, da je SLO pri Navigonu SAMO v kompletu, ki je velik 1.82Gb !
ne-ne-1.gif

Imaš še dve drugi karti in sicer ena je od Navteq in ima 241 Mb EastEurope 2007 in pa druga je od TeleAtlas, ki pa je velika 269Mb TA EastEurope 2007 .

Zadevo sem sprobal in deluje izredno dobro, tako da ....

Kakšen je pa kaj uporabniški vmesnik pri Destinatorju 7 ? A je prijazen ?

Se da z par udarci (beri kliki) po monitorju narest Route .. itd, ali je vse bolj zakomplicirano ?

Nazadnje urejeno:

Santis

Pripravnik
9. sep 2007
79
0
6
HITMAN:To pa res ni res, da je SLO pri Navigonu SAMO v kompletu, ki je velik 1.82Gb !

To so tri različne karte, ki nimajo čisto nič skupnega. Govora je bilo izključno o karti nt072_europa_mn6 v velikosti 1.82Gb. Če kdo ve kako iz te karte izločiti Slovenijo naj napiše. Marsikdo je ne more uporabljati, ker mu je zaradi velikosti delovanje navigacije prepočasno.
V Destinatorju pa je zaradi majhne karte Slovenije delovanje zelo hitro.
Uporabniški vmesnik se mi na prvi pogled zdi enostaven in prijazen, čeprav samo v angleščini. So tudi drugi jeziki za naložit, a Slovenije žal ni med njimi.
Skratka za sprobat je.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
No, sem mislil, da trdiš, da je Slovenija samo na karti, ki je velika 1.82GB.
Verjetno sva se narobe razumela .... no, saj ni panike.
Hmmm ... ločit SLO od ostalih map ? Ja, bi bilo zanimivo, če bi nam ali pa komu to ratalo.

Destinatorja bom sedaj ko pridem malo "k sebi" probal naložit, bom podal svoje mnenje glede na uporabniški vmesnik. Jaz dam veliko tudi na to, da uporabnik čim hitreje si splanira pot in .... gas. Lepo je tudi, da sam program zgleda bolj resno ... recimo Mio oz. iGO je že malo kičast z temi vsemi dodatnimi skini. Toliko ... se oglasim z svojimi ugotovitvami.

Lep pozdrav

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Santis:
Glede uporabniškega vmesnika- jezika sem na njihovi strani zasledil to:
Which languages can be used for navigation?

The following language versions of Destinator 6 are available:
A, AL, B, BG, BIH, CH, CZ, D, DK, E, EST, F, FIN, GB, GR, H, HR, I, IRL, L, LT, LV, MK, N, NL, P, PL, RO, S, SCG, SK, SLO.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Tako, naložil Destinatorja in prvi vtis ...

* zadeva je simpatična , veliki gumbi kar omogoča dobro vidljivost

* hitro najde satelite

* zadeva deluje tekoče brez zatikanja

* karta (vsaj moj kraj, kjer je ulica nastala šele pred 5 meseci (novo naselje) je vrisana)
cheer.gif

* treba bo zadevo sprobat, kako se obnese na poti, takrat lahko debatiramo več o sami karti, če bo kdo sprobal bi mnenje bilo priporočljivo.

Edino kar me je zmotilo je to, da ko sem Main.cab posnel na kartico mi je zadevo inštaliralo na dlančnik in ne na kartico ... zakaj ? Ker pa moraš karto posnet v DestinatorApps zna to biti problem pri večih kartah, ker toliko notranjega spomina pa spet nimam na razpolago.

A bi se dalo to nekako inštalirat na kartico že v štartu ?

Ja, jaz sem rešil problem po inštalaciji na dlančnik in sem si vseskupaj kasneje prenesel na SD, ampak to je spet dodatno delo premikanja datotek ... itd.

Bo treba še po kosilu se mal dol vleči in zadevo vzet v roke pa malo bolj podrobno prečekirat celoten program. Mislim pa, da prvi vtis je kar dober.

Če pa je kdo kje staknil še morda SLO Voice, pa se priporočam ....
cool-1.gif
(v kolikor sploh obstaja)

Lp

EDIT: preiskal vse možne strani, ampak nikjer ni SLO Voice za kupit, tako da ..

Nazadnje urejeno:

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Karta mora biti na SD > destinatorapps > ime_karte

So pa to majhne kartice.
zmaga.gif

Naj kdo dolpotegne voice za SLO in proba na 7, če bo delalo.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:

Naj kdo dolpotegne voice za SLO in proba na 7, če bo delalo.

Cifra, od kod ?
Ma sem vse prečekiral, pa brez uspeha.
Misliš, da bi Voice iz 6tke delal na 7ki ?