Nategatorji !!!!

tony

Guru
23. jul 2007
11.307
1.987
113
Nauk zgodbe, prepis se dela osebno, potem se da denar kupcu.

Drugače se 'zgodi' Slo pravosodje, kjer bo odločeno enkrat čez 5-10 let.
Roko na srce, ko je dobil v roke pooblastilo za prepis (ali kaj je že bilo) bi jih moral poslati v krščen duš. Tukaj se je že začela mučka... Pa so ga zjebali z sinken cost fallacy ("stari" avto v računu, morda že nakazan preostanek kupnine - nisem pozorno gledal). Skoraj ne verjamem, da so takole nategnili samo tega reveža...

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.613
15.051
113
sej piše mal v komentrajih da je na tone nategnjencev. pa babi nič ne morejo...kao stečaj pa rešeno, ostalo pa izmikanje.

dask

Guru
21. sep 2023
1.076
1.254
113
Nisem gledal vsega, sam glede na ime je ženska delovala ali deluje v Slovenj Gradcu? Poznam modela, ki ji je nakazal predujem za poršeja kakšnih 15 let nazaj. Ni videl do danes ne enega ne drugega.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.607
1.620
113
Ženska deluje že 30 let v SG na skoraj isti lokaciji. Vozila kupljena pri njej vozijo ai pa so vozili tudi takšni, ki so visoko v politiki, javni upravi in še kje;) Pa nima veze katere politične barve so.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.347
5.541
113
Ena Tesla je znancu padla v oko - zdaj se mu dela ječmemček. :evil:

Brez VIN sem postavil diagnozo, pol mi jo je AI popolnoma potrdil.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.647
7.451
113

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.347
5.541
113
To pravi Gemini o konkretnem avtu - pobarval pa sem jaz:

Številka VIN 5YJXCBE28LF271924 se nanaša na vozilo Tesla Model X.
Tukaj so razkriti podatki iz strukture šasije in spletnih evidenc:

1. Osnovni podatki o vozilu (Razkodiranje VIN)​

• Proizvajalec: Tesla, Inc. (Fremont, Kalifornija, ZDA) — oznaka 5YJ
  • Model: Model X — oznaka XC
  • Oblika karoserije / Oprema: SUV / Crossover (B)
  • Pogon / Motor: Električni pogon / Dual Motor (AWD)
  • Letnik modela: 2020 (oznaka L na 10. mestu predstavlja modelno leto 2020)
  • Tovarna: Fremont, Kalifornija, ZDA (F)
  • Serijska številka: 271924

2. Zgodovina vozila in prodajne evidence​

• ZDA (Aukcije poškodovanih vozil): Vozilo se je leta 2021 pojavilo na ameriških zavarovalniških dražbah (npr. BidCars / Copart) v zvezni državi Kalifornija (Van Nuys, CA). Takrat je imelo zabeleženih približno 5.042 km (oz. mil).
  • Slovenija (Avto.net): To vozilo se po uvozu v Evropo prodaja v Sloveniji (kot Tesla Model X Long Range AWD, bela metalik barva).
Nasvet pred nakupom: Ker ima avtomobil v zgodovini zabeleženo prodajo preko ameriških dražbenih hiš, pred morebitnim nakupom obvezno preverite podrobno poročilo o zgodovini vozila (npr. CarVertical, AutoDNAali BidCars) ali opravite temeljit pregled na pooblaščenem/specializiranem servisu za električna vozila, da preverite obseg preteklih poškodb in kakovost popravila.
Za to konkretno številko VIN 5YJXCBE28LF271924 so v javnih evropskih podatkovnih bazah in oglasnikih zabeleženi naslednji podrobnejši vpisi:

1. Oglaševanje in registracija v Sloveniji (Avto.net)​

Vozilo je trenutno oglaševano na slovenskem trgu (na portalu Avto.net) s sledečimi podatki:
  • Model: Tesla Model X Long Range AWD
  • Prva registracija (v Evropi): 2022 (navedena kot letnik prve registracije)
  • Prevoženi kilometri: 47.862 km
  • Zabeleženi lastniki: 2. lastnik
  • Barva: Bela metalik
  • Moč: 493 kW
  • Cena v oglasu: 33.000 €
  • Lokacija ogleda: Tomišelj (okolica Ljubljane)

2. Logistična pot uvoza v Evropo​

Pri uvozu vozil iz ZDA preko ameriških dražbenih hiš (Copart / Insurance Auto Auctions) gredo avtomobili ob prihodu v Evropo skoraj praviloma skozi primarna uvozna pristanišča ali logistična vozlišča za Vzhodno/Srednjo Evropo:
  • Uvozno vozlišče: Za to specifično vozilo logistični zapisi pri prevozu iz ZDA navajajo kot ciljno prekladalno postajo / carinsko točko vozlišče Katovice (Poljska), od koder se po uvozu in popravilu vozila nato distribuirajo po Srednji in Južni Evropi.

Kaj še velja preveriti pred nakupom?​

1. Uradne uradne evidence (eUprava / stv.mzp.si):
    V Sloveniji lahko z številko VIN in številko prometnega dovoljenja na portalu eUprava preverite natančen datum prve registracije v Sloveniji, pretekle tehnične preglede ter ali je bilo vozilo uvoženo kot posamično odobreno vozilo.
  2. Status Tesla računa (Supercharging in App access):
    Pri vozilih, uvoženih iz ZDA, ki so imela t.i. Salvage Title (poškodovano vozilo), Tesla včasih na ravni sistema onemogoči hitro polnjenje (Supercharging) ali posodobitve (OTA updates), dokler vozilo ne opravi Teslinega ustreznega pregleda varnosti (Salvage Inspection). Vredno je preveriti, ali Supercharging in mobilna aplikacija na tem vozilu delujeta brez omejitev.

bero1

Majstr
2. sep 2007
3.009
151
63
mb+ -20km
Ena Tesla je znancu padla v oko - zdaj se mu dela ječmemček. :evil:

Brez VIN sem postavil diagnozo, pol mi jo je AI popolnoma potrdil.

Verjetno je ta, sem imel namen kupiti več kot 3 mesece nazaj, cena je bila 30k, so baje imeli prodanega, čakali ureditev leasinga.
Vsake 3 dni sem jih klicaril več kot mesec dni, sem jim ponujal 30k gotovine.
Vsaki dan isto, čakamo odgovor iz banke...
2 meseca nazaj pa so.me klicali, da je avto na voljo, jaz sem pa vmes kupil iz Danske.

Btw, en je nekaj omenjal, da naj bi nekaj bilo narobe. Kaj konkretnega?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.347
5.541
113
Čak ti to resno? Avto, ki je realno vreden med 50 in 60.000 € si kupoval za 30.000 € in zdaj sprašuješ če je kaj narobe? :eek:

Podobne teme