Nategatorji !!!!

necajev

Zelenc'
11. maj 2021
18
7
3
Pri rabljenem avtu je po moje bolj pomembno konkretno stanje in zgodovina kot pa značka na havbi. 200k km samo po sebi še nič ne pove – lahko je boljši nakup kot precej mlajši avto z neznano zgodovino.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.209
50
48
a) Vsak ima lahko nesrečo in nabaše limono in seveda vsaka znamka tudi kakšen letnik določenega modela zajebe.

Splošno pa so seveda BMWji postali izjemno dragi za vzdrževanje, in daleč od slovesa, ki so ga še imeli kakšnih 25 let nazaj. Pa že takrat so imeli vsa tesnila iz čigumija od bune, in si pri desetih letih nalival olje ko blesav.

b) Ta večji dizelski motorji v toyotah so bili menda BMWjevi :D

Kar sem jaz imel BMW-ja se je izkazal kot zanesljiv avto. 2.2 136 KM je bil original Toyotin izdelek. Kasnejši so bili pa res BMW-jevi. 1.6 in 2.0.

casio

Fizikalc
19. nov 2014
569
50
28
Nekaj gledam Cliote in so mi v oči padli teli oglasi. Mislim, da je 100% za temi oglasi švercar. Vsi 1 lastniki s sumljivo nizko kilometrino in sami nonoti so jih vozili. Kaj pravite?

Priponke

• avto1.png
    avto1.png
    299 KB · Ogledi: 82
  • avto2.png
    avto2.png
    144 KB · Ogledi: 76
  • avto3.png
    avto3.png
    343 KB · Ogledi: 72
  • avto4.png
    avto4.png
    137,7 KB · Ogledi: 71
  • avto5.png
    avto5.png
    153,1 KB · Ogledi: 73
  • avto7.png
    avto7.png
    1,1 MB · Ogledi: 66
  • avto6.png
    avto6.png
    159,5 KB · Ogledi: 63
  • avto8.png
    avto8.png
    54,9 KB · Ogledi: 75

jello

Guru
22. sep 2008
11.717
4.870
113
Mora biti zanimivo poklicat, preden razložiš ali bi rad cliota od taščine none ali od bratrančeve sestre v tretjem kolenu.

In da se po možnosti pripelješ s cliotom od svoje none, da vidi enkrat kako zgleda clio od none (ne brez praske, ampak brez kosa na avtu, ki nima praske).

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.312
14.841
113
Nekaj gledam Cliote in so mi v oči padli teli oglasi. Mislim, da je 100% za temi oglasi švercar. Vsi 1 lastniki s sumljivo nizko kilometrino in sami nonoti so jih vozili. Kaj pravite?
sicer roko na srce, večina lastnikov novih cliotov so take scene, 2. ali 3. avto pri hiši, babice in dedki za 5000km na leto. in je to to.. Zdaj če so legit oglasi je pa stvar tistega, ki je objavljaj in pa na tebi, da prepoznaš nateg.

jello

Guru
22. sep 2008
11.717
4.870
113
To je to ja. In po desetih letih in 30k je to enako zjahana gajba kot tista, s katero je nekdo naredil 120k. A zadnji sedež in prtljažnik da ni bil v uporabi, ja waw no. In brisalci tudi niso rabljeni ker se je vozilo samo v sončnem vremenu, pa so ravno tako za v smeti kot pregnit avspuh.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.771
15.393
113
kod Džej-Zija
Frend je pred mnogo leti clia dobil od mame, dejanskih 10 let in 5kkm. Totalen skret od avta, bremze gnile, težave s tesnili itd. Se je kar jebal, da ga je spravil v dobro delujoče stanje.

• Všeč mi je
Reactions: tony

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.312
14.841
113
To je to ja. In po desetih letih in 30k je to enako zjahana gajba kot tista, s katero je nekdo naredil 120k. A zadnji sedež in prtljažnik da ni bil v uporabi, ja waw no. In brisalci tudi niso rabljeni ker se je vozilo samo v sončnem vremenu, pa so ravno tako za v smeti kot pregnit avspuh.
to je sicer res, a načelno so motorji vseeno manj preluftani kot pri zgonjenih... ni pa pravilo...sem imel že avto od penzionerjev ki so se malo vozli, in so bili avti bogi...

jello

Guru
22. sep 2008
11.717
4.870
113
Kakorkoli, starost voznika in avto brez praske je v resničnem svetu v obratnem sorazmerju, ne pa garancija za očuvan avto.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.435
7.336
113
Če gre za 80+ voznike:

naj ti da prodajalec vin (ali še boljše številko prometnega dovoljenja+tablico), potem poglej na e-uprava oz avtolog če drži kar pravi.

Na avtologu vidiš tudi, kje so bili delani tehnični pregledi.
Če je npr. lastnik v MB, tehnični delani v Postojni se je za vprašati.

Malo km in samo počasna mestna vožnja je vsaj zame velik minus.

In če boš karkoli šel gledati, obvezno poglej avto od spodaj, dvigalo ali kanal.

Avto Krka in še kdo ima preventivni tehnični, če je več kot 30 dni do novega.

Če se prodajalec ne strinja, obvoz.
Vprašaj glede rje in kdaj je bil velik servis nazadnje.
Ter če pravi, da je klima samo za napolniti (ali katerakoli druga malenkost), zakaj tega ni naredil sam.

In ne, ni običajno, da vsako leto polniš klimo.

Nazadnje urejeno:

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.435
7.336
113
Pretekla popravila/servisi se dokazujejo z računi, starimi deli, slikami, ne samo 'trust me bro'.

Če nima nič od tega, obvoz.

celje

Fizikalc
27. maj 2022
100
31
28
kdo pa shranjuje zamenjane okvarjene avto dele? oziroma, slike? peljem na redni servis, recem: model, vse kar boš naredil bom slikal?
se racune bi moral iskati po karticnem placevanju, papirnate še kdo shranjuje?

pa imas doma par avtov in potrebujes garazo za dokazila

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
19.435
7.336
113
Če menjaš sam, imaš vsaj sliko verjetno ?
Jaz imam račune od servisov v eni mapi za avto, stvar organizacije.

Glede km, se da nastavljati "po želji".
Ravno nekaj drugega gledam (izgubljeni ključi) in vidim, da ima to v izbiri, ko programira ecu

4:34
"mileage calibration"

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.786
1.678
113
Ce ima avtomatski menjalnik, se, vsaj kolikor vem, kilometrina belezi tudi na menjalniku. In tam ni tako enostavno fejkat.

Vem da je tako kolega odkril zbite kilometre na svojem.

Govorim za VW, verjetno je isto za celo grupo.

jezek

Guru
24. jul 2008
6.417
2.999
113
Jaz nimam shranjenega nobenega racuna za noben avto izven garancije. Tudi listkov ne limam na motor ko izvedem servis. Obcasno vklofam servisne posege v avto prek diagnostike (se pravi na vsake 3 menjave olja, kar se ravno pokrije z eno uradno predvideno). Za potencialnega naslednjega lastnika me boliqurac....naj prešnofa do obisti če če.... Najjaća je ta da hraniš zamenjane dela, ali vsaj njih slike....svašta p. rodi....

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
41.312
14.841
113
dodana vrednost je samo, če mogoče mal prevaga, da se nekdo odloči... jaz sem si sicer vse zapisal... nekih računov pa listkov pa nimam vsega. Pač neka zdrava mera.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Podobne teme