Teslo v Tesli Y

Jabe

Guru
1. okt 2007
17.759
9.849
113
nalimal je vse videe, ko folk vozi brez rok na volanu, ki so bili poobjavljeni tu. Kao evidentno, da vozijo brez rok in policaji lahko pošljejo položnice in KT.

Kar je povsem irrelevantno, ko policaj ustavi bilokoga na cesti in reče, da ni imel rok na volanu, ali pa ni bil privezan ali pa je mel telefon v rokah... izmisliš se lahko bilo katero reč, kjer je njegova proti tvoji... in kolikokrat se to dejasnko zgodi. no, saj vem, da zdaj se bo usulo od vseh "zatiranih", moje izkušnje z njimi so pa čisto korektne.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
11.347
5.541
113
Vi iz teorije, jaz pa iz prakse. :evil: :valjamse::valjamse::valjamse:

PS: če bi bilo policajeva je prva in zadnja, ne bi ena pritožba šla skoz, tako pa jih večina gre, ker mi to iz prakse. :rolleyes:

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.534
1.421
113
Dejansko pa je sedaj en zakon v nasprotju z drugim predpisom.
In če se bodo policaji šli neumnosti pisanja kazni, jih čaka dejstvo, da bodo vse pritožbe odobrene. Ker sodišče bo vedno šlo v smeri zaščite šibkejšega.
Se policajem to splača? Dvomim.
Se mi zdi, da si bo policija samo nakopala dodatno delo in sovražnike.

Med tem imaš pa na cestah divjake in druge paciente, ki dejansko ogrožajo varnost. Pa se ne zgodi nič.
Sedaj lahko celo posnameš na kamero, z vidnimi registracijami, pa ne bodo naredili nič.

Glede na to, da prihaja vse več samodejnih in pol-samodejnih sistemov v vozila, bo pač zrela adaptacija zakonodaje.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
6.237
1.431
113
Kakšnem sodišču ?
Če te vidi policaj s telefonom med vožnjo, ti napiše upn in da pihati.Gre okoli avta en krog v upanju, da najde še kaj.

Isto velja za vožnjo v vse luči na semaforju, ki niso zelene.
Če se ti 0.1 m pred semaforjem zelena ugasne in te policaj vidi, jebiga, moraš ustaviti, drugače dobiš upn s cifro 250 in 3 kt.(Velja polovička, če plačaš v roku, kt ostanejo 2 ali 3 leta).

Kaj bi tukaj dokazoval ? Saj je posneto.
In tesla bojda snema voznika, torej se lahko vidi, če ima roke na volanu ali ne (če se posnetki shranjujejo lahko uradni organi zaprosijo za video/sliko ob tej in tej uri).

Slo prometni zakon je pisan za tak scenarij:
Ali kako spraviti avto na streho.

Bi mu v primeru crasha na desno Musk osebno zrihtal nov avto ?

Mozak, tole se da komot boljse spesnit...

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.154
170
63
Doma
Današnja nesreča

19. jul 2007
3.163
1.903
113
Dejansko pa je sedaj en zakon v nasprotju z drugim predpisom.
In če se bodo policaji šli neumnosti pisanja kazni, jih čaka dejstvo, da bodo vse pritožbe odobrene. Ker sodišče bo vedno šlo v smeri zaščite šibkejšega.
Se policajem to splača? Dvomim.
Se mi zdi, da si bo policija samo nakopala dodatno delo in sovražnike.

Med tem imaš pa na cestah divjake in druge paciente, ki dejansko ogrožajo varnost. Pa se ne zgodi nič.
Sedaj lahko celo posnameš na kamero, z vidnimi registracijami, pa ne bodo naredili nič.

Glede na to, da prihaja vse več samodejnih in pol-samodejnih sistemov v vozila, bo pač zrela adaptacija zakonodaje.
"Dejansko pa je sedaj en zakon v nasprotju z drugim predpisom."

Zgornja trditev niti slučajno ne drži.
Absolutno nobenega neskladja ni v zakonodaji. Tesla je dobila za uporabo FSD in ja je omogočila voznikom. Tesla v navodilih za FSD zahteva, da je voznik kdorkoli pripravljen privzeti nadzor nad vozilom (vendar ne specificira zahtev v smislu, roke morajo biti proste in ne več kot 13,2 cm oddaljene od volana).

Slovenska zakonodaja zahteva, da ima voznik vseskozi roke na volanu.
Se pravi, voznik tesle vklopi FSD, roke ima vseskozi na volanu in gre naokoli. Izpolnjuje tako zahteve Tesle kot slovenske zakonodaje. Nobene pravne luknje/dileme ni v tem. Presečna množica je popolnjena.

Pravna luknja bi bila, če bi odobrili FSD, ki bi zahteval, da voznik nima rok na volanu (ker to ovira samodejno vožnjo), hkrati pa bi zakon zahteval roke na volanu, ker je jasno, da v noben primeru ne moreš izpolniti dveh zadev.

Bi kdo rekel, saj pol pa sploh ni fore, FSD z rokami vseskozi na volanu. Zakonodaja ne da kaj veliko na fore :-(.
Lahko povsem legalno kupiš AMG E55, ga po Nemčiji povsem legalno (na dotičnih odsekih) stisneš 250 km/h. Ko pa prideš v Slovenijo pa lahko greš legalno max. 130 lm/h. Tudi tu ni fore, da ti 605 konjičkov hrzeta in bi radi šli v dir, pa legalno ne smeš.

Lahko ti situacija ni všeč, ni pa nobenega pravnega neskladja. Legalno lahko brez problema uporabljaš Tesla FSD, z rokami na volanu.

Logika, ker FSD omogoča vožnjo brez držanja volana, mi ta pravica pripada, je kot bi lastnik AMG E55 rekel, da mi 250 km/h na avtocesti pripada, ker avto to pač zmore (in si uvoženega povsem legalno homologiral v Slovenijai).

Seveda, zakone piše zakonodajalec, in ta jih seveda lahko tudi spreminja :).

Corvette

Majstr
6. nov 2008
590
534
93
Kaj priporočate za zimske 18 col felge pri aktualnem Tesla 3 modelu? Želja je, da je kompatibilno z njihovimi plastičnimi radkapami oz. da so aero. Uraden komplet je skoraj 2 jurja z zimskimi gumami, pa tudi same felge pri Tesli so drage ko žafran ...

urby20

Guru
14. jul 2010
3.451
513
113
Goriska
Kaj priporočate za zimske 18 col felge pri aktualnem Tesla 3 modelu? Želja je, da je kompatibilno z njihovimi plastičnimi radkapami oz. da so aero. Uraden komplet je skoraj 2 jurja z zimskimi gumami, pa tudi same felge pri Tesli so drage ko žafran ...
Ne kompliciraj, daj gor ene dobro ocenjene in je to to, nimajo pokrovi nobene veze, jaz sem jih takoj ob nakupu avta dol fooknil.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
590
534
93
Točno tak argument sem podal tudi sam, pa lastnica ve bolje :fredi:

Model 3 2026 ima sicer neestetske jeklene felge, ki brez radkap ne zgledajo glih, za tiste 2-3 % dosega pa bi meni pozimi tudi dol viselo, ampak ...

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
8.435