Dejansko pa je sedaj en zakon v nasprotju z drugim predpisom.
In če se bodo policaji šli neumnosti pisanja kazni, jih čaka dejstvo, da bodo vse pritožbe odobrene. Ker sodišče bo vedno šlo v smeri zaščite šibkejšega.
Se policajem to splača? Dvomim.
Se mi zdi, da si bo policija samo nakopala dodatno delo in sovražnike.
Med tem imaš pa na cestah divjake in druge paciente, ki dejansko ogrožajo varnost. Pa se ne zgodi nič.
Sedaj lahko celo posnameš na kamero, z vidnimi registracijami, pa ne bodo naredili nič.
Glede na to, da prihaja vse več samodejnih in pol-samodejnih sistemov v vozila, bo pač zrela adaptacija zakonodaje.
"Dejansko pa je sedaj en zakon v nasprotju z drugim predpisom."
Zgornja trditev niti slučajno ne drži.
Absolutno nobenega neskladja ni v zakonodaji. Tesla je dobila za uporabo FSD in ja je omogočila voznikom. Tesla v navodilih za FSD zahteva, da je voznik kdorkoli pripravljen privzeti nadzor nad vozilom (vendar ne specificira zahtev v smislu, roke morajo biti proste in ne več kot 13,2 cm oddaljene od volana).
Slovenska zakonodaja zahteva, da ima voznik vseskozi roke na volanu.
Se pravi, voznik tesle vklopi FSD, roke ima vseskozi na volanu in gre naokoli. Izpolnjuje tako zahteve Tesle kot slovenske zakonodaje. Nobene pravne luknje/dileme ni v tem.
Presečna množica je popolnjena.
Pravna luknja bi bila, če bi odobrili FSD, ki bi zahteval, da voznik nima rok na volanu (ker to ovira samodejno vožnjo), hkrati pa bi zakon zahteval roke na volanu, ker je jasno, da v noben primeru ne moreš izpolniti dveh zadev.
Bi kdo rekel, saj pol pa sploh ni fore, FSD z rokami vseskozi na volanu. Zakonodaja ne da kaj veliko na fore :-(.
Lahko povsem legalno kupiš AMG E55, ga po Nemčiji povsem legalno (na dotičnih odsekih) stisneš 250 km/h. Ko pa prideš v Slovenijo pa lahko greš legalno max. 130 lm/h. Tudi tu ni fore, da ti 605 konjičkov hrzeta in bi radi šli v dir, pa legalno ne smeš.
Lahko ti situacija ni všeč, ni pa nobenega pravnega neskladja. Legalno lahko brez problema uporabljaš Tesla FSD, z rokami na volanu.
Logika, ker FSD omogoča vožnjo brez držanja volana, mi ta pravica pripada, je kot bi lastnik AMG E55 rekel, da mi 250 km/h na avtocesti pripada, ker avto to pač zmore (in si uvoženega povsem legalno homologiral v Slovenijai).
Seveda, zakone piše zakonodajalec, in ta jih seveda lahko tudi spreminja

.