Nategatorji !!!!

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.835
14.532
113
Tole je bolj scena , da se ti ocitno lahko en vmes userje in pač reče da je avto ukraden... In si cez ti najslabsi na svetu ceprav imas vse urejeno. In to na "razvitem" zahodu.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

jezek

Guru
24. jul 2008
6.266
2.882
113
Zakaj bi kdorkoli v razvitem svetu kupil avto z 200kkm, sploh japonca, sploh hibrida? Ja, morda ce je opcija menjava za kubik drv ali par kil medu...

hermann

Guru
19. mar 2014
10.229
7.278
113
AKCIJA TUJCI

Verjetno za migrante, da lahko pripeljejo še več migrantov. Ker migrant bi za osebno rabo kupil limuzino. Ali pa hiluxa.

tony

Guru
23. jul 2007
11.193
1.947
113
Zakaj bi kdorkoli v razvitem svetu kupil avto z 200kkm, sploh japonca, sploh hibrida? Ja, morda ce je opcija menjava za kubik drv ali par kil medu...
Zato, ker bo avto v celi življenjski dobi kumulativno manj časa na servisu kot je bila v prvem letu nova Ynosova škoda?

Komur se da zajebavati s plehom in mehaniki naj vozi bemfla. Jaz sem se to šel 15 let, in super je bilo, dokler je trajalo. Če bi imel lastno garažo s placom za en ponk, da bi ga lahko šravfal sam, bi ga še imel.

Kdor pa te možnosti / afinitete do šravfanja nima, pa pač kupi japonca. Ne zato, ker bi bili jap. avti nek poseben čudež, ampak samo zato, ker zaradi lastništva ne bodo bankrotirali in dobili novih sivih las...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.208
50
48
Zato, ker bo avto v celi življenjski dobi kumulativno manj časa na servisu kot je bila v prvem letu nova Ynosova škoda?

Komur se da zajebavati s plehom in mehaniki naj vozi bemfla. Jaz sem se to šel 15 let, in super je bilo, dokler je trajalo. Če bi imel lastno garažo s placom za en ponk, da bi ga lahko šravfal sam, bi ga še imel.

Kdor pa te možnosti / afinitete do šravfanja nima, pa pač kupi japonca. Ne zato, ker bi bili jap. avti nek poseben čudež, ampak samo zato, ker zaradi lastništva ne bodo bankrotirali in dobili novih sivih las...
Moje izkušnje so pa ravno diametralno nasprotje... S Toyoto corollo verso 2.2d (2004 - od novega v družini) je bilo v sedmih letih preko 5 000 EUR stroškov- Prodal pri okoli 190 000. Zamenjal sem za rabljenega BMW-ja X1 (2012) z 147 000. V desetih letih in dobrih 120 000 prevoženih sem preventivno zamenjal verigo in obnovil visokotlačno, 1 x napolnil klimo, zamenjal pokov ventilov. in to je bilo to. Manj kot 1500 EUR vsega skupaj. Pa sta bila oba avtomobila res lepo vzdrževana, lepo vožena.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.749
261
83
43
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Moje izkušnje so pa ravno diametralno nasprotje... S Toyoto corollo verso 2.2d (2004 - od novega v družini) je bilo v sedmih letih preko 5 000 EUR stroškov- Prodal pri okoli 190 000. Zamenjal sem za rabljenega BMW-ja X1 (2012) z 147 000. V desetih letih in dobrih 120 000 prevoženih sem preventivno zamenjal verigo in obnovil visokotlačno, 1 x napolnil klimo, zamenjal pokov ventilov. in to je bilo to. Manj kot 1500 EUR vsega skupaj. Pa sta bila oba avtomobila res lepo vzdrževana, lepo vožena.
to se pa strinjam, tiste 2.2 dizelice so iz nekega razloga bile precej problematicne. 2.0 motor je potem bil boljsi, a vseeno sila sila obcutljiv na krajse razdalje.

po drugi strani pa so vvti bencinarji bili neunicljivi.

tony

Guru
23. jul 2007
11.193
1.947
113
a) Vsak ima lahko nesrečo in nabaše limono in seveda vsaka znamka tudi kakšen letnik določenega modela zajebe.

Splošno pa so seveda BMWji postali izjemno dragi za vzdrževanje, in daleč od slovesa, ki so ga še imeli kakšnih 25 let nazaj. Pa že takrat so imeli vsa tesnila iz čigumija od bune, in si pri desetih letih nalival olje ko blesav.

b) Ta večji dizelski motorji v toyotah so bili menda BMWjevi :D

Podobne teme