Nataša Pirc postala direktorica RTVSLO

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Naj se ti besede pozlatijo. Če bo popucala ves nesposoben balast na RTV, se mi mogoče celo odkupi...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Sedaj več ne boš smel gledat TV-ja skupaj z ženo, ker bo to to poseg v ženino zasebnost
hysterical-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

To je za ulico

Bo pa zanimivo, saj je odvetnica in to dvoje ni združljivo...

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik asteliks pravi:
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
OMG, bom podpisala peticijo, ki zahteva ukinitev RTV prispevka. Mater se bo šele sedaj razlezla
evil.gif

Samo red bo pa naredila v javnem zavodu
Nič ne bo naredila, samo zredila se bo še za 20 kil!

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Zoprna mi je.
Pri nas v službi je dosegla le to, da sedaj nihče noče več gledati niti tistega, kar bi bilo potrebno za posel. Si misliš: zakaj pa bi brskal, če te potem una koza drgne in sprašuje, zakaj točno si nekoga gledal. Pride samo befel iz LJ, poglej kaj in zakaj si gledal. Samo to je dosegla, nič več..ne grebeš se več za poštenje in pravico.
Je pa zoprna in prav, da je, da bo/če bo na RTV, ki je ena izmed zadnjih trdnjav anarhije.
cheer.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.406
5.657
113
No ja...
RTVS: Pirc Musarjeva ni nova direktorica, Filli ostaja v. d.

Citat:
RTV Slovenija je po proučitvi sodbe višjega delovnega in socialnega sodišča ugotovila, da je bil sklep o imenovanju Marka Fillija za generalnega direktorja RTV Slovenija res razveljavljen, a sodišče tudi ni postavilo Nataše Pirc Musar za generalno direktorico RTV Slovenija, so sporočili z RTVS. Filli tako ostaja v. d. generalnega direktorja.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

21. člen
Z opravljanjem odvetniškega poklica je nezdružljivo:
1. opravljanje druge dejavnosti kot poklic, razen na znanstvenem, pedagoškem, umetniškem ali publicističnem področju;
2. opravljanje plačane državne službe;
3. opravljanje notariata;
4. opravljanje poslovodne funkcije v gospodarski družbi ali drugi pravni osebi, ki ni zajeta v 35. členu tega zakona;
5. opravljanje drugih poslov, ki nasprotujejo ugledu in neodvisnosti odvetniškega poklica.

Nikoli ni nič delala, samo dr... je mešala.

Informacijska pooblaščenka = zadevo je treba ukinit kot KPK, popolna neumnost, neproduktivno in potratno.

Na RK je hotela biti pametna pa so jo odrezali.

Če bi postala šefica rtvslo, bi imeli še na RTVSLO same kiharske oddaje
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Hehe, na to tematiko bo zgleda še veliko zbadanja
smile-1.gif

Mene edino zanima, koga ma zadaj, da jo tak tiši po krogu državnih firm in aparata?

Pa kaj v bistvu ponuja...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.669
3.942
113
Ljubljana
hmpg.net
1. Nisem pravnik
2. Ampak če preberem obrazložitev sodbe, moram reči, da mora RTV odpustiti vse pravnike in tudi svoje pravne svetovalce, ker v obrazložitvi jasno piše (17.točka) da je o imenovanju PM odločal organ v PRAVILNI sestavi in PM nima pravnega interesa za ritožbo, tega imajo samo neizbrani kandidati. Skratka MP je bila izbrana pravilno in njena nepostavitev za šefa RTV bi pomenilo nespoštovanje Sveta RTV.
3. Ampak od tega je minilo že 2 leti in toliko časa so rabila sodišča, da so spohala sodbo, v kateri jasno piše, da je prvostopenjsko sodišče napačno uporabljalo materijalno pravo.

MusiPusi je mai tankec, ki se ne ustavi pred ničemer.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:

"Sodbo občutim kot veliko moralno zmago. Res je trajalo dve leti, vendar sem zadovoljna, da sem uspela dokazati nezakonitost postopanja Programskega sveta RTVS. Življenje je šlo vmes naprej in moja poklicna pot v odvetništvu tudi in v pisarni delamo dalje kot doslej," je še zapisala Pirc Musarjeva.

Tudi njen zagovornik Dino Bauk je za Radio Slovenija dejal, da je po razveljavitvi Fillijevega imenovanja Pirc Musarjeva direktorica tega zavoda. Iz obrazložitve namreč sledi, da je bila obnova postopka imenovanja generalnega direktorja nezakonita in ni imela pravne podlage. "Posledično ostane v veljavi sklep o imenovanju Nataše Pirc Musar za generalno direktorico," je dejal.

Morala se bo odločiti, ker oboje ne more biti, je nezakonito
hysterical-1.gif

Če se torej šteje, da je sedaj šefica RTVSLO mora takoj vrniti odvetniško togo.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
dragi plačevalci RTV prispevka se vi zavedate, da daste cca 100 mio € letno RTVju?

Zakaj se ta denar ne porabi za zaposlitve ali zagon kakšnih podjetij?

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.850
113
Emona / Carnium
Ta denar bi se moral porabiti za odpuščanja in ne zaposlitve. Zagonili pa so že precej denarja, tako, da jaz ne bi želel, da zagonijo še kakšno podjetje z mojim denarjem. Neuporabno sranje, ki ga (tudi) sproducirajo bi morali delati socialno šibki, ne pa Mojca Mavec & Co.

Dokler pa imajo naše sosede "nacionalne" televizije, bo tako tudi pri nas. Pri nas se še ni začela revolucija, ki bi se širila drugod. Dokler se ljudje ne bomo začeli ZDRUŽEVATI v neki ideji o bojkotu RTV prispevka, ne bo nič drugače. Jamr na forumu ne bo naredil nič, ništa, nunca, nada, nix, nothing...Comprende?