Je normalno. DME je poosebljeno lepljivo sranje.Citat:
in sem dam DME zraven ta zadeva je normalno da tako trda rata
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Nekaj linkov, ki niso citati iz forumov
http://www.draughtquality.org/wp-content/uploads/2012/02/Carbonation_PH-Final_1.pdf
https://www.researchgate.net/publication/277688911_Carbon_Dioxide_Solubility_in_Beer
http://www.draft-beer-made-easy.com/carbonation.html
Če najdeš spremenljivko čas v katerem koli članku, prosim prilepi link. Sem odprt za nova dognanja, hvala.
Za štart bodi pripravljen razumeti, da topnost ne pomeni direktno količine CO2 v pivu.Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Nekaj linkov, ki niso citati iz forumov
http://www.draughtquality.org/wp-content/uploads/2012/02/Carbonation_PH-Final_1.pdf
https://www.researchgate.net/publication/277688911_Carbon_Dioxide_Solubility_in_Beer
http://www.draft-beer-made-easy.com/carbonation.html
Če najdeš spremenljivko čas v katerem koli članku, prosim prilepi link. Sem odprt za nova dognanja, hvala.
Citat:
Uporabnik veselipivovar pravi:
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Nekaj linkov, ki niso citati iz forumov
http://www.draughtquality.org/wp-content/uploads/2012/02/Carbonation_PH-Final_1.pdf
https://www.researchgate.net/publication/277688911_Carbon_Dioxide_Solubility_in_Beer
http://www.draft-beer-made-easy.com/carbonation.html
Če najdeš spremenljivko čas v katerem koli članku, prosim prilepi link. Sem odprt za nova dognanja, hvala.
najdem besedo "equilibrium", ki pomeni po domače "ravnovesje". za dosego "ravnovesja", pa je potreben tako imenovani "time" ali po domače kar "čas".
V bistvu je razlika, test je pa že večkrat narejen.Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Med pivom, ki se je hladilo 2 uri, da je doseglo npr. temp. 10 stopinj in pivom, ki je to temp. ohranjalo 2 dni, ni v okusu nobene razlike. Če želiš, lahko narediva test.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če imaš recimo pri roki kako pivo, ki je rahlo prekarbonirano se to najbolje vidi. Če ga imaš na hladnem nekaj dni, bo vse ok. Če ga hladiš samo nekaj ur(in da je jasno že ohlajen na ciljno temperaturo), boš imel vulkancek, ozeroma vsaj ogromno pene v kozarcu.
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če imaš recimo pri roki kako pivo, ki je rahlo prekarbonirano se to najbolje vidi. Če ga imaš na hladnem nekaj dni, bo vse ok. Če ga hladiš samo nekaj ur(in da je jasno že ohlajen na ciljno temperaturo), boš imel vulkancek, ozeroma vsaj ogromno pene v kozarcu.
Kako lahko to veš? Si prebral na forumu ali govoriš iz lastnih izkušenj? Saj pa istega piva ne moreš hkrati poskusit po nekaj urah in potem še po nekaj dneh.
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Citat:
Uporabnik veselipivovar pravi:
Citat:
Uporabnik bratec pravi:
Nekaj linkov, ki niso citati iz forumov
http://www.draughtquality.org/wp-content/uploads/2012/02/Carbonation_PH-Final_1.pdf
https://www.researchgate.net/publication/277688911_Carbon_Dioxide_Solubility_in_Beer
http://www.draft-beer-made-easy.com/carbonation.html
Če najdeš spremenljivko čas v katerem koli članku, prosim prilepi link. Sem odprt za nova dognanja, hvala.
najdem besedo "equilibrium", ki pomeni po domače "ravnovesje". za dosego "ravnovesja", pa je potreben tako imenovani "time" ali po domače kar "čas".
Čas, ki je itak potreben, da se pivo segreje oz. ohladi. Če si blizu Maribora, mi javi, ko boš pripravljen na blind test. Iz hladilnika bova vzela tri Kramahe (ali katero koli pivo po tvoji izbiri) s časom hlajenja nekaj ur, nekaj dni in nekaj tednov. Če ugotoviš razlike med njimi, vsaka čas(t).
Ravnovesje pa je čudna reč, včasih nastopi v trenutku, včasih pa potrebuje čas. Kdo bi vedel...
Mrbit sem pa celo probal, kaj pravišCitat:
Uporabnik bratec pravi:
Kako lahko to veš?