Napravco, ki šiba HD-je

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Sem probal direktno zvezati s HDMI WD player s TV (Pana G20), ki ne predvaja DTS. Najprej ni bilo zvoka, dokler nisem nastavil na WD playerju audio out stereo, namesto digital. Potem je stereo zvok tudi pri HD filmih z DTS.
Verjetno je enako pri ojačevalcu brez DTS.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Ker se mi neda prenašati stalno disk od računalnika pa do WD playerja, sem probal vspostaviti povezavo z kablom se pravi LAN z WD TV live HD media player in pa računalnikom. Povezava je ker mi je sam naložu preko interneta nov firmware in pa računalnik tudi vidi (je vpisan ime računalnika) sam ko grem pod network shares mi vrže ven okno za nastaviti uporabnika in pa geslo. Tu pa ne vem kaj naj bi vpisal pod ta dva polja,ker drugače me ne spusti naprej. In pa še ali je treba v samih windowsih kaj naštimat(windows7)nekaj sem dal to mapo kjer so filmi v skupno rabo sam nevem če je to to.Ker sem pri takih zadevah bolj levi bi prosu koga ki ima izkušnje s tem kako to rešiti.
Hvala

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.844
113
ni tu neke visoke znanosti. naredil si vse prav, samo čudno je da te ne spusti naprej. Ko te vpraša za user/pass, pustiš kot je in samo ok stisneš. meni gre naprej na tak način. potem pa vidiš šerane mape in že lahko gledaš.
mogoče pa moraš v sedmici kaj nastavit kako se drugi priklaplajo. probaj za foro iz drugega računalnika dostopat do te mape če ti uspe brez da moraš vpisat user/pass

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Pri nekaterih napravah je problem da ne znajo dostopat brez gesla. Torej moraš za svoj račun nastavit geslo, potem pa tam vpišeš svoje uporabniško ime in geslo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot je monaco napisal, če uporabljaš up.ime in geslo da prijavo v windowse, potem enako vpiši na playerju pa bi moglo delat.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Prin Win7 so zadeve z dostopom bolj komplicirane. Pri pravicah mape je treba dodati Everyone Read, pri uporabnikih pa enablati Guest account. Pa tudi v mrežnih nastavitvah je treba pri Advanced sharing options izklopiti vse omejitve. Nato se da dostopati do sharanih map z uporabniškim imenom Guest.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
523
18
18
Citat:
Uporabnik laser pravi:
Ker se mi neda prenašati stalno disk od računalnika pa do WD playerja, sem probal vspostaviti povezavo z kablom se pravi LAN z WD TV live HD media player in pa računalnikom. Povezava je ker mi je sam naložu preko interneta nov firmware in pa računalnik tudi vidi (je vpisan ime računalnika) sam ko grem pod network shares mi vrže ven okno za nastaviti uporabnika in pa geslo. Tu pa ne vem kaj naj bi vpisal pod ta dva polja,ker drugače me ne spusti naprej. In pa še ali je treba v samih windowsih kaj naštimat(windows7)nekaj sem dal to mapo kjer so filmi v skupno rabo sam nevem če je to to.Ker sem pri takih zadevah bolj levi bi prosu koga ki ima izkušnje s tem kako to rešiti.
Hvala

A ti zadeva zdaj dela? Ker bi tud sam kupu lan-kabel pa kr direkt povezal računalnik z playerjem...

Sam mam trenutno tastarga WD HDTV-ja pa nanj priklopljen zunanji disk... Računalnik je zraven diska tko, da brez problema preklaplam disk med tv in računalnikom...

Zele se bomo pa selil in bom mel računalnik in tv narazen cca 5m. Pa se mi res ne da nonstop prestavlat zunanjega diska in me zanima najboljša možna rešitev. Disk bi imel priklopljen na računalniku, računalnik pa bi povezal s playerjem (odločam se za nakup WD HDTV LIVE ali pa uno zadevco iz Hoferja, ki ima vgrajen tudi snemalnik). Kako zdaj najbolj učinkovito rešit zadevo? Lan kabel, wireless??? Imam pa že računalnik na net povezan brezžično, saj je ruter priklopljen na drugem računalniku...

Kaka bi bila najbolša rešitev ter kater player izbrat??? Sem tud sam bol levi, tko da bo vsakak pomoč, ideja, nasvet prov prišla...

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kr direkt plug&play, da boš kabel vtaknil v računalnik dvomim, da bo delalo. Mogoče kak crossover kabel al pa kake nastavitve na mrežni. Preko ruterja pa dela tko, da samo vštekaš. V obeh primerih pa moreš šerat mape.

kater je boljši težko rečt.
wd je veliko bolj razširjen in v primeru, ko bo kaj zaštekalo bo prišel ven nov updejt, ki bo zadevo porihtal. pri hoferejevem pa bo pomojem to to.

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
523
18
18
Hvala za mnenje...

SM pa zej pršu na eno idejo... Kaj pa če bi imel prenosni disk pri tv-ju, kupim pa usb kabel (5m) in lahko podatke prenesem kadar jih rabim iz računalnika na disk... Pa sem rešil prenašanje diska, pa še par evrčkov prišparam...
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kaj pa če nimaš DTS ojačevalca, zna zvok pretvorit da ta stereo ojačevalec prebavlja?

Da ... sem prej imel prikljucenega na Creative zvocniski sistem... ki je bil star in se ni poznal DTS (samo AC3) ... in je bilo potrebno v nastavitvah izbrati Stereo namesto digitalnega izhoda... Sedaj v navezi z Onkyo AVX-380 spila super
smile-1.gif
...

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Zdej je tako z mojo zadevo.Sem probal iz drugega računalnika ki ima XP gor in mi dela brez problema enostavno.Ima čarovnik za nastavit in 2-3 x klikneš in fertik.
Dočim pa tale win7 je pa problem od problema noče pa noče tist k se je sam odloču kaj bo dal šerat to dela sam kaj ko jaz nimam u tistih mapah filmov al pa glasbe noter. Ko pa hočem in dam šerat tisto mapo k imam filme noter pa niti pod razno ne vidim u WD TV Live HD playerju. Tako da še zmeraj nekaj experimentiram s tem.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Tudi jaz lahko samo pohvalim WD Live. Naložen imam custom FW, tako da 24/7 teče rtorrent in shranjuje na zunanji disk. Dela tudi, ko dejansko ugasneš WD, saj pusti LAN in napetos v USB-ju vključeno. Shekan je tudi youtube, tako da je možno predvajat vse kar je na youtube, brez kakršnih koli omejitev. Originalni FW določene videe noče predvajat. Za ta denar je pomoje absolutno best buy.

Zadnji original FW ima tudi cel kup internetnih zadev vključenih, tudi FB :)

YOGURT

Pripravnik
11. sep 2007
86
0
6
kako naštimaš te cusom options ?
kolikor sm zasledil v failu S00custom-options odstraniš zvezdico pred vrstico.

Sprašujem zato , ker mi sploh neda usposobit you tube, da bi mi vse predvajal . do torrentov še prišel nisem .

če maš še kje predelan file, mi ga lahko pošlješ na : kokvejs@gmail.com
lp

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Ne rabiš se matrat s tem fajlom. Vtipkaš IP od WD TV in imaš web konfiguracijo :)