Napravco, ki šiba HD-je

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Te poceni zadeve ponavadi ne dekodirajo dts zvoka in teh zadev al kako je s tem? Ker če vse dela ne vidim razloga, zakaj bi dal polovico več...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
za asus ti povem, da ti ga enaa ne more prodati za 89€, ker je že nabavna šla gor....naroči pa poročaj če si dobil.

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
V specifikacijah imajo Patriot, Asus, MSI in LaCie DTS dekoder. Trextor pa že ima wifi z anteno ki jo je treba pri Xtreamerju dokupit.

V glavnem teh napravc je po trgovinaš že cel kup, tam nekje od 70 Eur naprej.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Jaz imam računalnik in xtreamer na Wi-Fi. Edini kabel je povezava xtreamerja na TV. Nobenih problemov pri predvajanju filmov z računalnika in z zunanjih diskov, ki so priključeni na računalnik.

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Sam sem imel od kolega WD LIVE (kake 4 mesece), potem pa sem sam kupil Xtreamerja.

moram rečt da je xtreamer kar precej boljši od wd-ja

par točk
* xtreamer live (en kup video posnetkov iz neta)
* branje iz mreže delo gladko in brez težav (pri wd-ju so bile težave ker so folderji kar zginili, rešitev je bila da si dal ! spredi)
* mrežne diske najde takoj (wd jih včasih sploh ni našel ali pa je trejala zelo zelo dolgo)
* se mi zdi da imaš pri gledanju več opcij (goto, podnapisi, ....)

Če bi se moral še enkrat odločit med WDjem in Xtreamerjem bi absolutno vzel xtreamerja.

KYPCK

Pripravnik
30. okt 2007
110
0
16
Ljubljana ter center dolenjske
Samo eno nevmesno vprašanje, ali WD ali Xtreamer predvaja tudi NTFS?
ker pri LaCie LaCinema majo na enaa napisan da ga.
sprasujem se.gif

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Ne da se jih povečat (to baje nekatere moti, meni so dovolj veliki) in zgodi se da ne bere šumnikov, ampak primerov ni veliko. Ima pa naprvica tudi možnost posodabljanja preko interneta, tako da.....

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
To je mogoče boljša rešitev kot Xtreamer, ker imaš možnost tudi predvajanja različnih ploščkov.
Predvaja vse formate preko USB, tudi divx s podnapisi? Brez zatikanja HD formatov?

Enako se je pred časom bolj splačalo kupit DVD predvajalnik z USB, recimo kak Philips za 50 Eur, ki tudi predvaja praktično vse preko USB. Moti me samo, da prebere zunanje diske formatirane izključno v FAT32.

P.S. Na forumu pod recenzijo tega LG blu-raya se pritožujejo da ne podpira DTS zvoka in nekaterih mkv-jev.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Preko usb-ja lg bere vse formate s podnapisi vred. Je pa res, da je nekatere mkv-je potrebno spustiti čez program mkv merge, da jih lg prepozna. Ko enkrat player mkv prebere, ga po tem bere normalno. Še vedno so pa vidna rahla zatkanja, ampak samo, ko scena pri filmu kaže počasno premikanje npr. pokrajine od daleč (če veste kaj mislim). Tukaj ga lahko primerjam s ps3 branjem mkv-jev (po pretvorbi v vob) in se odreže bolje kot ps3.

Glede dts zvoka pa ne vem. Meni zvoka noče predvajat pri .mkv koncertih.

Playerja, ki bere samo fat32 jst ne bi kupoval, ker itak gor ne moreš posnet datotek večjih od 4gb, kar pa je večina mkv-jev.

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:

Glede dts zvoka pa ne vem. Meni zvoka noče predvajat pri .mkv koncertih.

Playerja, ki bere samo fat32 jst ne bi kupoval, ker itak gor ne moreš posnet datotek večjih od 4gb, kar pa je večina mkv-jev.

Očitno je res problem z DTS kodiranim zvokom pri tem predvajalniku. Pomaga preformatiranje v AC3, ampak komu se bo ljubilo to delat. Potem ta LG še ni prava izbira.
Mislil sem DVD predvajalnike, ki preko USB vhoda (zunanji disk ali ključ) berejo samo tiste, ki so formatirani FAT32. HD predvajalniki in blu-rayi jasno da morajo preko USB brati NTFS formatirane diske. Evo, danes sem formatiral zunanji disk WD 500 Giga v NTFS pa ga Philips 5990 DVD player ni spoznal
bonk.gif
. Ga že formatiram nazaj v FAT32. Za HD-je bo pač drug disk.

jesen

Pripravnik
18. okt 2010
570
6
18
Xtreamer je tud mene prijetno presenetil,še posebej,ko mi je moj PC (tri leta star) začel trokirat pri fulhd zadevah in sem se spomnil,da sem pred časom nabavil xtreamer,da bi z njim kaj predvajal na TV,kjer žena gleda skoz neke limonade,moj monitor z hdmi vtičnico in fulhd sliko pa je ob priklopu xtreamerja film zavrtel z lahkoto in slika da se šika,pa dober zvočni sistem (kar po optičnem kablu),pa še v sam xtreamer sem vstavil 100 gb mali disk,gre tudi povezava na hišno mrežo,z eno besedo zadovoljen da je kaj !

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
633
113
Jaz ga imam ampak še nisem mkvjev testiral na njemu ker za ta namen imam WD Player.
Naj bi pa imel Siol box podporo za mkvje stem da DTSa ne zna downsemplat ampak ga samo spusti naprej (pass trough).