Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
GLD
Veliko ETF skladov, ki vlagajo v kovine obstaja...konkretno ta, ki sem dal link ima v lasti fizično zlato...
http://etf.stock-encyclopedia.com/category/precious-metals-etfs.html
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Je dobiček na sklade obdavčen?
In če ja, zakaj bi potem šel v to, če imaš na voljo neobdavčeno zlato, brez DDVja, brez davka na dobiček, brez domišlijskih stroškov kravatarjev...?
Citat:
Pri nas ni nobenega takega sklada? ali pa kakšna druga znana družba kjer lahko vstopimo?
Citat:
Uporabnik damo pravi:
Kje bi lahko videl, katere sklade, po koliko in kdaj sem kupil? Obstaja kak online register? Rabim za za Iliriko, Reiffeisen in KD.
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Investicija v zlato/srebro je verjetno res vsaj takšna da z njo ohraniš realno vrednost premoženja (ali pa ga povečaš za xxx %) - vendar pa si bi lahko z njim v trenutku bankrota EU in ZDA bolj težko kaj kupil.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zaupam samo stvari ki jo imam v roki. Toliko kot smo slovenci naredili (večina) izgube na nkbm je na zlatu/ srebru ne moreš nikdar, razen če ti ga ukradejo. Če imaš vsega na enem mestu pa....
Numy dobiš zs najbrž.
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik krentip pravi:
Investicija v zlato/srebro je verjetno res vsaj takšna da z njo ohraniš realno vrednost premoženja (ali pa ga povečaš za xxx %) - vendar pa si bi lahko z njim v trenutku bankrota EU in ZDA bolj težko kaj kupil.
Zanimivo, jaz si pa mislim, da bi v primeru zloma denarja prav s srebrom in zlatom komot kupil kaj. S čim drugim bi pa ti?
Tudi če € propade, bodo hitro potegnili kako novo valuto iz žepa in seveda bo tisti trenutek možno zamenjati zlato/srebro zanjo. In to brez ropanja kakšnih 50% vrednostih, kot bo pri menjavi € za novo valuto.
Vsaj tako si jaz predstavljam zadeve...
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj med temi izbirami bo šlo gor?
Zlato, euro, dolar...?