Nalimajte gole slovenke!!!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Ko bo mogoče (upam vsaj) enkrat v bodočnosti 80 ali 90% spletnih strani plačljivih, 10 ali največ 20% pa zastonj in seveda (tudi zato) bolj ali manj nekvalitetnih, se bodo uporabniki odločili za prvo, ali drugo opcijo.

Nič ti ne brani, da narediš akademijo - smer režija in potem snemaš celovečerce za 700 evrov po filmu.

Starejšim od 40, 50 let pa je kaj takega docela nesprejemljivo in raje crknejo, kot da bi režirali za 700 evrov po filmu, ali (s profesionalnim znanjem) snemali s kamero za 3 evre na uro.

Starejši od 40 namreč (katerokoli) znanje cenimo, za vas mlade pa je znanje OČITNO nekaj nepotrebnega, brezveznega, nek drek, ki nima vrednosti. Znanja namrfeč ne spoštujete.
In ravno zaradi povedanega ne razumete, da je kakršnakoli profi produkcija v večini primerov povezana z nekimi, ne tako majhnimi materialnimi stroški, honorarji, itd.

Ker vam tehnologija nudi možnost, da posnamete igrani ali dokumentarni film (seveda praviloma brez obrtnega znanja) na mobilca, mislite, da je tudi celovečerec, posnet na 35 mm, slovenski (ameriški, češki) drek, ki ima popolnoma neupravičeno ceno vstopnice 5 ali 7 evrov in ceno DVD-ja 20 ali 30 evrov.

Je pa zanimivo, da ga vseeno snamete s spleta. Zanimivo, da vas zanima tudi drek...

Bog pomagaj človeštvu, ko bodo odrasli tebi podobni mladci.
Očitno boste čez 30 let (če nemudoma ne ozavestimo vrednost avtorstva), po zaslugi tako razmišljujočih, kot si ti, klošarji vsi: poleg klošarjev tudi nezaposleni, zaposleni, avtorji, umetniki, glasbeniki in še mnogi drugi.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
nekdo: ja vsi bomo klošarji...

klošarji bodo boste pozrešni "avtorji"... ostali se bodo znašli. na koncu bodo kot praviš 40, 50 let stari raje crknili. mladi bodo delali "FREEE" filme, katre bodo množice požirale, plačevale...

meni tudi marsikdo marsikaj ukrade. in kaj naj?

steni

Fizikalc
5. jan 2008
682
39
28
Ravne na Koroškem
Daj ne bluzi
uf-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
@nekdo: Internet je bil osnovan za zastonj vsebine in v večji meri bo tak tudi ostal. Plačljive strani obstajajo in seveda tudi bodo obstajale. Ampak če misliš, da bo v prihodnosti 80-90% strani na internetu plačljivih, se hudo (zelo hudo) motiš. Jaz mislim, da se stanje bistveno ne bo spremenilo (kar se spletnih strani tiče). Če sem prav razumel, se ukvarjaš s produkcijo/izdelavo erotičnih vsebin... saj je vaša branža lep primer... obstaja ogromno plačljivih (kvalitetnih in tudi krep) strani, hkrati pa tudi ogromno free stvari. In še vedno posel cveti (vsaj tistim s kvalitetno vsebino). Če pa tisti s krep vsebino mislijo, da bodo v prihodnosti več služili, ker bo vse plačljivo, se pa hudo motijo... ker v tem primeru bi lahko že sedaj zaračunavali (pa si zgleda ne upajo).

Jaz osebno močno upam, da bo prišel čas, ko bomo lahko kjerkoli po svetu istočasno dobili (legalno) vse vsebine, ki si jih bomo zaželeli (to ne leti na spletne strani, temveč na vse... glasbo, filme, aplikacije, ...). Ker sedaj se mi zdi glavni problem to, da vsebine, ki načeloma niso omejene z distribucijo (saj so v elektronski obliki), niso na voljo povsod, temveč samo v USA in kakšnih večjih državah. Mi v Sloveniji si pa lahko pod nosom obrišemo --> v takem primeru bom pač posegel po nelegalnih straneh in si vsebine zrihtal tam --> res mi je vseeno za vse agencije, produkcijske hiše in ostale komercialne pi**e, ki so krivi za to, da preprosto ne moremo legalno do vsebin. Jaz osebno bi zelo rad dal avtorju tisto, kar si zaluži... ampak, če ne gre, pač ne gre. Še vedno sem pa mnenja, da se to ne bo tako hitro uredili (gotovo ne v naslednjih 4-5 let).

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
mladi bodo delali "FREEE" filme, katere bodo množice požirale, plačevale...

Plačevale (če bo šlo tako naprej) jih ne bodo. Starejši (40+) pa jih, takih bedarij namreč, ne bodo niti gledali, pa čeprav bi jim za ogled nekdo plačal 5 ali 10 evrov.
In ti mladi, ki bodo vse delali za FREEE - bodo živeli od prane?

Le kako ste nekateri mladi lahko tako naivni?
Na ta način (vse free, pripravljenost delati sredi Evrope za 3 evre na uro) boste za.jebali ne samo sebe, ampak tudi vaše potomce.

Kapitalisti namreč prav dobro vedo, kako velika je vaša želja, da bi delali za freee...

Citat:
meni tudi marsikdo marsikaj ukrade. in kaj naj?

Daleč boš prišel s takim načinom! Ni bila ena mati Terezija dovolj? Moraš biti ti druga?

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
1.400
57
48
A se lahko kdo od adminov malo zmiga in to bluzenje prestavi v svojo temo v spamu, tu se pa še naprej lepijo dsamo slike... pa čeprav od bansh28..........................

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Jaz osebno bi zelo rad dal avtorju tisto, kar si zaluži... ampak, če ne gre, pač ne gre.

Se mi zdi. A ni fajn, da ne gre?
Zakaj hudiča ne poiščeš njegovega maila, ga vprašaš za bančni račun in mu kaj nakažeš?
Zato, ker je tako fajn zbirati kot veverica, še posebej, če je zastonj, kajne?

Nikoli na spletu ne bo vse zastonj. Upam vsaj. Ker potem bi bil to še večji komunizem, kot je bil včasih v Sovjetski zvezi, ko so delavci zastonj hodili na dopust na morje. In zastonj v Boljšoj teater.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Zato, ker so avtorji pod pogodbo pri velikih produkcijskih hišah, ki mi ne bi zadeve poslale tudi, če bi jih direktno kontaktiral in ponujal plačilo. Sem že parkrat poskusil plačati, pa ne sprejmejo kreditne (ker ni iz njihove države). Tukaj govorim predvsem o glasbi in tv nanizankah (nove sezone) in podobnih stvareh. Sicer pa veliko večino stvari z veseljem plačam (v bistvu mi je vseeno, če mi verjameš ali ne), ker vem, kako je to (sem tudi sam eden izmed avtorjev --> v mojem primeru aplikacij).

Nikjer nisem omenil, da bo na internetu vse zastonj... pač bo zelo podobno, kot je sedaj. Večina zastonj, a vseeno veliko plačljivega. Jaz predvsem upam, da plačljive stvari ne bodo regijsko omejene.

Pa pustimo sedaj to... tukaj naj se raje limajo slikce
wink-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
nekdo domnevam da sem kar starejši od tebe... in tudi moje znanje so kradli, kradli so know how... še vedno pa zaradi tega meni ni zmanjkalo posla. ker lahko nekdo ukrade 1, 2, 3 slike, tudi okiti se lahko z njimi. vendar novih narediti ne bo znal a ne? in tukaj prideš ti zravn....

ni ti jasno nekaj, da če nekdo nalima sliko, katera ima zapisanega avtorja na neko mesto, je to neke vrste reklama. to me je zbodlo, ko so brisali playboy slike. nalimal je ipak eno dve, stari. s tem je ustvaril reklamo. playboj na drugi strani plačuje veliko vsoto, da se reklamira, tukaj pa ima brezplačno reklamo. nonsens.

no ja ampak ste tako kot sazas, ki otroškemu pevskemu zboru računa izvajanje lastnih pesmi:)))

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.370
1.239
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Ko bo mogoče (upam vsaj) enkrat v bodočnosti 80 ali 90% spletnih strani plačljivih, 10 ali največ 20% pa zastonj in seveda (tudi zato) bolj ali manj nekvalitetnih, se bodo uporabniki odločili za prvo, ali drugo opcijo.

Tus e pa motiš. Ravno obratno bo, plačljiva bo manjšina, se bo pa v njej obrnila večina denarja. 80:20 princip.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
No, daj sporoči še, kako ima vaše podjetje urejeno to z googlom, glede avtorskih pravic.

se citiram:
Citat:
Mene pa zanima, kako ima google kaj porihtano glede prikazovanja avtorskih slik. Recimo v google vtipkaš "Nina Osenar", greš pod slike in ti prikaže ogromno avtorskih slik, ki google zagotovo ni plačal. Sam prikaz slik pa se popolnoma nič ne razlikuje od prikaza (linkanja) slik recimo tu na alterju.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.