Nakup zlata - na hitro

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Oba grafa, ki si ju nalimal, ti povesta, da je srebro podcenjeno. V bistvu limaš argumente za srebro in ne proti njemu, če je bil to tvoj namen.

Ti si očitno razumel. Moj prejšnji soovornik zagovarja zlato, jaz prej srebro.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Mah tudi zlato je bolje kot ostalo, vsaj vrednost ohrani. Za obogateti pa srebro. :p

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Srebro poznam, vendar ga ne preferiram. Moti me davek ter količinska "omejitev". Prvo zlato palico sem spoznal leta 2004 in od takrat sem zadovoljen gledalec.

Za srebro bi moral delati neke kombinacije, ki mi niso ravno pri srcu. Sem pa spoznal tudi nekaj srebra.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Eh najboljše je vse sproti zapravit, naložbe povzročajo same napetosti in nejevoljo
wink-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.306
821
113
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Tisti znani amerikanosi , kao neki strategi, so bili pametni tudi pred recesijo, dolgo so jo kuhali, požrli meso ven iz loncev, sedaj pa zopet nabirajo meso, da ga bodo čez kakšnih 5 ali 7 let zopet požrli, navadni raji pa spet kamen v hrbet.Ne jim nasedat, uživajte življenje vsak dan, ne se obremenjevat z ekonomiko, politiko in turboradiko, ker samo skrajšuje življenja.
cheer.gif

467716-post_slo.gif
, pa še resničen.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Srebro poznam, vendar ga ne preferiram. Moti me davek ter količinska "omejitev". Prvo zlato palico sem spoznal leta 2004 in od takrat sem zadovoljen gledalec.

Za srebro bi moral delati neke kombinacije, ki mi niso ravno pri srcu. Sem pa spoznal tudi nekaj srebra.

Davku se da vsaj 13% izogniti, kaj pa misliš s količinskimi omejitvami?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
In case of grab and run je veliko lažje s seboj vzeti 1 kg v primerjavi z 40 kg.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
In case of grab and run je veliko lažje s seboj vzeti 1 kg v primerjavi z 40 kg.
Likviden si tudi verjetno precej bolj z 1kg kot 40kg...

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Samo par besed bi namenil 'analizi grafov': povsem nelogično je sklepati, kakšne bodo cene zlata/srebra v prihodnosti na podlagi cen iz preteklosti. To spada v isto ligo kot slučaj, ko na ruleti 8x zapored pade rdeča in je zato nekaterim ljudem 'logično', da bo v naslednji rundi padla črna - čeprav je verjetnost še vedno 50/50.
Kajti: prvo kot prvo nihče od nas navadnih investitorjev nima niti približno vseh informacij, ki vplivajo na gibanje cen(kar je logično). Kot drugo je približno milijon možnih dogodkov, ki bodo ceno zlata zbili na dno, ali pa dvignili v višave - in nobenega izmed teh dogodkov ni mogoče z gotovostjo napovedati, še posebej ne 'navadnim' državljanom. Če bi bilo vse tako predvidljivo kot želijo pokazati nekateri, potem se brokerji na Wall streetu ob zadnji krizi ne bi metali iz nebotičnikov (in najbrž ima nekdo iz Wall streeta malo več informacij kot Janez Novak). Investiranje je tako IMHO enako hazardiranju, le razno razni posredniki želijo prikazati, da je vse skupaj varno in logično.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Vse res, ampak meni se zdi precej bolj možno, da zlato in srebro ohranita vrednost ali zrasteta, kot pa neke delnice. Tam je dejavnikov še več, ti dve zadevi sta pa še vedno bili kaj vredni.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Jaz ne predlagam nobene naložbe - denar daj tam, kjer misliš, da bo najbolj varen. Vse ostalo je po mojem mnenju (za male vlagatelje) hazard in v tem primeru denar raje naloži v igro blackjacka, kjer so vsaj verjetnosti jasno podane (šalo na stran). Meni nikoli ni bilo jasno, zakaj se zavarovalniški agent in moški, ki me želi prepričati v investiranje v plemenite kovine, vedno pripeljeta s Cliom, meni pa obljubljata Ferrarija .

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Torej jaz mislim, da so žlahtne kovine dobra naložba oz naj predstavljajo samo del portfelja v nasprotju s tabo, ki mi skozi šalo ponujaš odvisnost od iger na srečo. Meni ni nikoli bilo jasno od kdaj zavarovalniški agent ponuja investiranje v fizične kovine? Pa vedno me je zanimalo zakaj tisti, ki vozite Megana, ste tako obremenjeni z nekom, ki vozi Clia.

Če nadaljujem, tisti, ki ti obljublja Ferrarija kot mali ribi, potem je dejanski nateg oz velika verjetnost, da je nateg. Že dolgo časa spremljam in sodelujem v tej temi pa nisem dobil občutka, da bi kdo poskušal prepričati ostale, da so žlahtne kovine pot do bogastva. Običajno takšno sporočilo dobijo frustriranci s pomanjkanje časa, znanja, volje in denarja do investicij.

Najbrž veliko ljudem špilajo te investicije oz jih poznam kar nekaj, ki veselo investirajo in si izboljšujejo materialni položaj pri tem pa si lahko k svoji plači dodajo še nekaj profita, višek denarja pa lahko uporabiš za dodatne investicije, v zemljo npr.. Pa ne govoriva o tistih pajacih na Wall streetu, govoriva o povsem povprečnih ljudeh, ki so bili pripravljeni narediti tudi kakšen korak izven ustaljene poti, ki običajno vodi v bančni depozit.

Kje pa ti misliš, da bo najbolj varen denar? Vprašaj Švicarja in Grka kje je trenutno najbolj varen denar?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Morda tisti s Cliotom pač razmišlja tako kot večina bolj pametnih Evropejcev, namreč da si lahko kupiš avto, za katerega ne boš dal več kot 6 plač, maksimalno 12, če služiš z avtom. To je pri nas nepredstavljivo.

Pa ne branim tistih porivalcev naložb, jih poznam nekaj in večina res nima kaj soliti ljudem pameti.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Prvič slišim, da bi zavarovalniški agent ponujal naložbo v fizično zlato, ne papir.

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Osebno teh doomsday argumentov ne bom nikoli kupil - če meniš, da bo šla NLB v maloro, pa svoj denar nesi v Avstrijo. Če bodo začele na veliko propadati avstrijke, nemške in francoske banke smo pa itak v riti in ti tudi zlato ne bo prav dosti koristilo. Lahko pa začneš s kupovanjem zalog moke in baterij.

Moj začetni argument pa je bil, da v nobeni vrsti investiranja ni znanja, vse je odvisno od poteka dogodkov (sreče). Res je, v mirnih in nevolotilnih časih po vsej verjetnosti ne boš izgubil veliko (lahko pa nekaj zaslužiš) in seveda obratno - zanimivo je, kako je kriza 2007 vse 'analitike' ujela na levi nogi, po krizi pa so bili vsi pametni in so nam pričali o jasnih znakih, ki so napovedovali krizo. Prej teh znakov seveda nihče ni videl (ker jih ni bilo). Po mojem mnenju se lahko nekaj podobnega zgodbi z zlatom - logika ponudbe in povpraševanja nam pove, da se cene ne bodo mogle dvigovati v neskončnost, pametni bodo pa vsi zopet takrat, ko bo cena na 0.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik englishman pravi:
Osebno teh doomsday argumentov ne bom nikoli kupil - če meniš, da bo šla NLB v maloro, pa svoj denar nesi v Avstrijo. Če bodo začele na veliko propadati avstrijke, nemške in francoske banke smo pa itak v riti in ti tudi zlato ne bo prav dosti koristilo. Lahko pa začneš s kupovanjem zalog moke in baterij.

Moj začetni argument pa je bil, da v nobeni vrsti investiranja ni znanja, vse je odvisno od poteka dogodkov (sreče). Res je, v mirnih in nevolotilnih časih po vsej verjetnosti ne boš izgubil veliko (lahko pa nekaj zaslužiš) in seveda obratno - zanimivo je, kako je kriza 2007 vse 'analitike' ujela na levi nogi, po krizi pa so bili vsi pametni in so nam pričali o jasnih znakih, ki so napovedovali krizo. Prej teh znakov seveda nihče ni videl (ker jih ni bilo). Po mojem mnenju se lahko nekaj podobnega zgodbi z zlatom - logika ponudbe in povpraševanja nam pove, da se cene ne bodo mogle dvigovati v neskončnost, pametni bodo pa vsi zopet takrat, ko bo cena na 0.

Zakaj ti plemenite kovine v primeru propada bank ne bi koristile? Ljudje bi ostali brez depozitov, ti imaš še vedno svoje cekine.

Jaz ne verjamem in si ne želim propada, vlagam bolj v srebro, industrijska surovina, če gre gospodarstvo gor je super, če crkne imam še vedno srebro, ki je bilo tisočletja plačilno sredstvo in je bilo tako kot zlato, vedno kaj vredno.

Seveda je vsako vlaganje neko špekuliranje, to so osnove.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Prvič slišim, da bi zavarovalniški agent ponujal naložbo v fizično zlato, ne papir.

Kje pa si prebral kaj takega?

Tukaj, od engleza.

Citat:
Jaz ne predlagam nobene naložbe - denar daj tam, kjer misliš, da bo najbolj varen. Vse ostalo je po mojem mnenju (za male vlagatelje) hazard in v tem primeru denar raje naloži v igro blackjacka, kjer so vsaj verjetnosti jasno podane (šalo na stran). Meni nikoli ni bilo jasno, zakaj se zavarovalniški agent in moški, ki me želi prepričati v investiranje v plemenite kovine, vedno pripeljeta s Cliom, meni pa obljubljata Ferrarija .

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Depoziti v Avstriji, Švici, Andori so danes realnost. Da je NLB na trhlih tleh je dokaj jasno pa ne toliko zaradi menijev kot zaradi kapitala in nepredstavljivih dolgov. Kot ti je bilo napisano, zlato je bilo in po novem tudi v nekaterih državah, plačilno sredstvo. Zaloga hrane je pa itak obvezna pa ne govorim samo v primeru vojne, bolj v smeri naravnih katstrof itd. Vedno je dobro imeti nekaj na zalogi, prav konzerv, nekaj moke, nekaj vode pa si že na dobri poti.

Očitno zelo slabo poznaš, ker pravi mojstri z znanjem povezujejo, analizirajo, poleg tega pa razpolagajo z internimi informacijami in tako lahko tudi preživijo. Zate pa je to sreča, verjamem, da je zate bolje, da se od vsega stran držiš in preživljaš s svojimi 900 neto.

Sicer ne vem katere analitike jemlješ v usta, vendar so bili opozorilni signali že dosti pred 2007 letom. Signali so bili in vedno bolj mi je jasno, da ne razpolagaš z nikakršnim znanjem, kar se tiče investiranja, kar posledično pomeni, da je škoda mojega časa. Ne da se mi več.

LP