Nakup zimskih Gum

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik optima pravi:
Sam sem pregledal vse cene na internetu in našel najboljšo ceno na www.gumex.si . Danes sem ravno naročil pa bom videl kdaj dobim.
cool-1.gif

Drugače pa mislim, da so novi, saj še spomladi nisem opazil, čeprav sem tudi preštudiral vse strani.

Javi malo, kdaj bos dobil gume, pa ce so ok pa to, kolk vidim ni postnine.

optima

Zelenc'
15. okt 2010
9
0
1
Sem pregledal gume-takoj.si tudi, ampak kolikor se spomnim so imeli dražjo ponudbo kot pri gumex.si. Vsaj za UG7+ v 195/65 R15, katero sem iskal zase. Sej veste kriza je in vsak € pride prav.
pozdrav.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Jaz pa mislim, da se bom kar na AMZS odpeljal po pnevmatike. S popustom za člane so cenejši od gumedirekt.
redface-1.gif

Gledam pa 215/60/16. Se pa še odločam med Alpin A4 pa Wintercontact TS830.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
gume-takoj.si
UG7+,195/65 R15 91T zimska guma osebno vozilo
cena: 57.80€

gumex.si
GOODYEAR UG7+ 195/65 R15 91T
Cena: 57,00 €

optima

Zelenc'
15. okt 2010
9
0
1
No sam, ko sem iskal sem imel res čas in sem poiskal najugodnejšo res pa je, da nisem zasledil tako majhne razlike. Imajo pa tudi oboji brezplačno dostavo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
A pri Lašiču v Brežicah se pa noben ne pozanima za ceno na gotovino (obvezno je treba poklicat)?

Tam tudi montažo računajo zgolj 4,5 EUR/gumo (samo centriranje)...oz. če bi rad še nov ventiček še 1 EUR po gumi.

Dushan

Pripravnik
11. apr 2008
274
0
16
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
A pri Lašiču v Brežicah se pa noben ne pozanima za ceno na gotovino (obvezno je treba poklicat)?

Tam tudi montažo računajo zgolj 4,5 EUR/gumo (samo centriranje)...oz. če bi rad še nov ventiček še 1 EUR po gumi.

Ja samo iz LJ se verjetno folk glih ne bo vozu v Brežice...

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Zima je pred vrati!

Kje bote kej gume kupoval?

Jaz rabim dimezije 235/35R19 Zimska!

Kje bi dobil čimceneje tako dimezijo?

LP

Da se še jaz malo uštulim
evil.gif

Ve kdo, kje bi se dalo dobiti zimsko gumo 195/40 R17? Sem poslal že kar nekaj povpraševanj, pa jih nikjer nimajo.
frown-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Katere gume so pa najboljše to zimo ? Iščem ene res dobre 205 55R16 , več kot 160km/h ne uro ne mislim it.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Jaz razmišljam med Dunlop Wintersport 3D in GY UG7+. Pa ne vem katero bi izbral. O Dunlopu imam še iz starih časov strah oziroma slabo mnenje, da hitro postanejo trde in po dveh sezonah postanejo sranje - ne vem pa koliko je kaj resnice na tem
smile-1.gif

Pomoje če izbereš med tema dvema in Michelin A4 ter Conti TS830P, nimaš kej falit. Jaz sem slednje dve izločil zaradi rahlo višje cene.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:
O Dunlopu imam še iz starih časov strah oziroma slabo mnenje, da hitro postanejo trde in po dveh sezonah postanejo sranje - ne vem pa koliko je kaj resnice na tem
smile-1.gif

Veliko resnice. Prvo sezono super, potem pa se obraba dobesedno ustavi, kvaliteta gume pa počasi postaja podobni plastiki.

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
gledam teste, ampak za continental 830 jih ni, ima kdo? kaj kupit za najboljši grip v snegu? vleče me michelin pilot/premacy ampak sam snow grip ima nikakvi, glede na teste.... 225/5017

lp

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Zanimivo Save ni v tej tabeli
frown-1.gif

Sprašujem se ali je res tako slaba guma ali samo ni donirala dovolj sredstev, da bi bila v tej tabeli.

A jo mogoče malo slabši oprijem na mokrem vrže tako nizko, da se sploh ne uvrsti sem na tabelo, ker za po snegu preganjat mi je ena boljših gum.
redface-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Koliko dni v zimi se pa voziš po snegu in koliko po mokrem? Jaz Eskimo že ne dam več na kak avto...

Iščem pa najcenejšo opcijo za 215/55 R16 (opcijsko tudi 205/55 R16, 205/60 R16 alu 316/60 R16) Dunlop 3D ali Alpin A4

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Ma pri nas je vedno sneg. :D Kadar ga ni v celi SLO pri nas napada do 20cm

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Bloke oz. proti Kocevju ?
smile-1.gif

Save tako ali tako ne delajo vec pri ans, da ne bos imel kaj slabe vesti zaradi lokalpatriotizma. Pri ans se delajo zanic dizajni gum (Goodyear), "manj vredno" znamko so pa Ameri preselili drugam - bojkda se zdaj Sava izdeluje v Nemciji, kjer je pac nizja kvaliteta proizvodnje. Od prehoda tehnologije iz Semperit/Continental (konec 80ih / zacetek 90ih) na Goodyear je slo tako strmo navzdol, da je zalostno. Vcasih smo vsi mislili, da so zahodnjaki res kralji, zdaj sele lahko vidis kako je to en krs (dajo ga delati k nam, kjer je se najmanj slabo kar se tice celega koncerna, a sele po tem, ko so mocno oklestili kriterije od prejsnjega nivoja prizvodnje - samo da so cimmanjsi stroski). Naso znamko seveda ob tem flegma posljejo na slabse (v Nemcijo), ker je v koncernu pozicionirana se nizje kakor vrhiovni Goodyear in si torej zasluzi za en drek prozivodnjo ...

logistik

MODERALTER 2007
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
7.521
5
38
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Bloke oz. proti Kocevju ?
smile-1.gif

Zadel si.... Kočevje nonstop sneg, če ni snega je plundra

Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Save tako ali tako ne delajo vec pri ans, da ne bos imel kaj slabe vesti zaradi lokalpatriotizma. Pri ans se delajo zanic dizajni gum (Goodyear), "manj vredno" znamko so pa Ameri preselili drugam - bojkda se zdaj Sava izdeluje v Nemciji, kjer je pac nizja kvaliteta proizvodnje. Od prehoda tehnologije iz Semperit/Continental (konec 80ih / zacetek 90ih) na Goodyear je slo tako strmo navzdol, da je zalostno. Vcasih smo vsi mislili, da so zahodnjaki res kralji, zdaj sele lahko vidis kako je to en krs (dajo ga delati k nam, kjer je se najmanj slabo kar se tice celega koncerna, a sele po tem, ko so mocno oklestili kriterije od prejsnjega nivoja prizvodnje - samo da so cimmanjsi stroski). Naso znamko seveda ob tem flegma posljejo na slabse (v Nemcijo), ker je v koncernu pozicionirana se nizje kakor vrhiovni Goodyear in si torej zasluzi za en drek prozivodnjo ...

Imaš prav, globalizacija nas bo pokopala. Približno poznam zadevo v gumarski industriji, ker proizvajamo eno aplikacijo za gume višjega cenovnega razreda in to prodajamo vsem velikim gumarskim podjetjem po svetu.
wink-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Pri nas smo v roku enega leta nabavili 3 komplete zimskih gum Fulda Montero. Žena jih ima iz Turčije, tast iz Nemčije moje so pa iz Francije. Kaj to vsako dimenzijo delajo v drugi državi
confused-1.gif