Nakup TVja 50'' - 55''

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Sem govoril zdaj s servisom, na katerega posilja leclerc. Rekli so da stvarna napaka to ni, lahko pa mi zamenjajo panel pod garancijo ampak ne morejo garantirati da bo boljse. (to mi zdaj tko zveni kot da ni napaka ampak je napaka...).
po domace to pomeni da se lahko hecam z raznimi izvedenci itd ali pa izkoristim garancijo in upam na boljse.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Edina pametna rešitev, pelji nazaj v trgovino, in zahtevaj drugi TV od drugega proizvajalca.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Verjetno bo to najbolje ja, dvomim da leklerk ne bi vzel nazaj izdelka po nekaj dneh?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
jebes 4k pa nevem kaj se ce ni lepe slike...
meni so vsi lcd en podn, samo upam da mi piooner kuro plazma zdrzi se vsaj 5 let.
Kot grejo stvari dvomim da bo kaj na ravni zadnjih serij Kuro in Panasonic plazem v tem času. Sicer se je pred par leti nekaj bralo da se precejšen del LED opreme Samsungu zamortizira 2017.??
Morda pa OLED le prebije in doda nekaj zraven, V zadnjem času ne vidim nikakršnega napredka kar se slike LED-ov tiče ne na vstopnih ne na gornjih serijah.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Menjave ne dovolijo. Pravijo da garancija ali stvarna napaka. Slednje ne bo delovalo ker pravijo da ni napaka na izdelku.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.675
5.855
113
Oh joj... pa ne da se jim boš pustil...

Včasih me tako sprenevedanje tako razjezi, da bi tv v pričo prodajalca zabrisal na tla da se razbije na koščke. Pa naj mi vrnejo novega, ker pa magari putem zavarovalnice, ker je stavba sigurno zavarovana...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.875
6.960
113
Tony pa je res naiven, itak da ne bo nihče priznal da je stvarna napaka, še posebej ne sam za sebe
smile-1.gif

Za začetek bi se jaz obrnil na tržni inšpektorat, ponavadi je že to dovolj, da potem prodajalec odneha. Je pa res, da te velike verige lahko imajo kakšne opasne odvetnike, potem pa bo borba don kihota z mlini.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
Citat:
Uporabnik roCkY pravi: Morda pa OLED le prebije in doda nekaj zraven, V zadnjem času ne vidim nikakršnega napredka kar se slike LED-ov tiče ne na vstopnih ne na gornjih serijah.
LG nudi OLEDe že tretje leto, in to vsako leto s precejšnjimi izboljšavami. Kar se pa LEDov tiče imaš pa tudi že 2 leti Quantum dot tehnologijo, ki je tudi kar precejšnja izboljšava.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Slika je super dokler ne pride do crnih barv na robovih (drugje je tudi vredu). Ce prav razumem je problem ker so za 6800 paneli 50" polski, za 55" pa kitajski in 8 bitni ne 10 bitni (kot 50"). Vir so sicer samo komentarji ampak bi čisto verjel. http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1441629019 Torej dražji model slabše opremljen...
No še ena paleta izdelkov poleg telefonov, ki jih od samsunga ne kupim več...

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
To se pa tudi jaz sprašujem. Quantum dot je bil pred dvemi leti odgovor ostale konkurece LGeju, ker niso bili sposobni ponuditi OLED tehnologije. Po kvalikteti slike naj bi se QD LED precej približal OLEDom, ampak to samo v kombinaciji z direct lit in ne edge lit, kar nudi ta TV.

bpfc

Majstr
12. sep 2008
1.901
55
63
To je eno in isto. Samsung to imenuje SUHD, Sony Trilumenus, LG QD, Hisense ULED

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Citat:
Uporabnik bpfc pravi:
Citat:
Uporabnik roCkY pravi: Morda pa OLED le prebije in doda nekaj zraven, V zadnjem času ne vidim nikakršnega napredka kar se slike LED-ov tiče ne na vstopnih ne na gornjih serijah.
LG nudi OLEDe že tretje leto, in to vsako leto s precejšnjimi izboljšavami. Kar se pa LEDov tiče imaš pa tudi že 2 leti Quantum dot tehnologijo, ki je tudi kar precejšnja izboljšava.
Ta ponudba v super premium razredu mi je poznana. Ampak to nekako ni za SLO družinske budgete. Ko bo cenovni razpon med 1000 in 4000€ se bo začelo to ogledovat in morda nabavilo, če/ko trenutni ekran cerkne.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
par mescov sem se drkal s servisom pa operaterjem, pa nosil telefon sem in tja, pa šel osebno na servis se menit s šefom pa jim dokazoval, za pomoč se obrneil za zps... No na koncu sem dobil vrnjeno kupnino za 1leto star telefon
wink-1.gif

Nared tak zajeban fejs, kot imaš na avatrju, boš videl, še kej ti bodo zraven podaril
tongue-1.gif