Nakup rabljenega avta ki je na leasing.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Moj primer izpred dveh tednov:
Prodajal sem avto ki je bil še na leazing. Od leasing hiše sem uradno pridobil ostanek dolga, ki je veljaven 8 dni. Z kupcem sva šla na banko kjer je poravnal znesek , razliko mi je izplačal na roke, počakala sva na izjavo o poplačilu od lesing hiše, ki so jo poslali po mailu, in z to izjavo smo šli delat prepis. Avto se je najprej prepisal od leasing hiše name in nato na novega lastnika. Hvala bogu so na prepisih bili zadovoljni z kopijo poplačila od leasing hiše, drugače bi morali počakati na orginal in prepis delati kasneje.
To je to....
Zakaj pa ste najprej nate in potem na kupca? A se ni dalo direktno na kupca? Jasno, ob pripravljeni kupoprodajni pogodbi med vama in s priložitvijo izjave, ki jo je izdala lizing hiša.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
sam ne glih kakšn petk pop to delat
smile-1.gif

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Moj primer izpred dveh tednov:
Prodajal sem avto ki je bil še na leazing. Od leasing hiše sem uradno pridobil ostanek dolga, ki je veljaven 8 dni. Z kupcem sva šla na banko kjer je poravnal znesek , razliko mi je izplačal na roke, počakala sva na izjavo o poplačilu od lesing hiše, ki so jo poslali po mailu, in z to izjavo smo šli delat prepis. Avto se je najprej prepisal od leasing hiše name in nato na novega lastnika. Hvala bogu so na prepisih bili zadovoljni z kopijo poplačila od leasing hiše, drugače bi morali počakati na orginal in prepis delati kasneje.
To je to....
Zakaj pa ste najprej nate in potem na kupca? A se ni dalo direktno na kupca? Jasno, ob pripravljeni kupoprodajni pogodbi med vama in s priložitvijo izjave, ki jo je izdala lizing hiša.

Baje se ne da. Namreč lizingojemalec sem bil jaz in poplačilo sem tudi izvedel jaz zato najprej name in potem na novega kupca....
Butasto, vem....ampak tako pač je.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik veracoche pravi:
Hvala za info. Sem mislil, da rabi leasing hiša več časa, da preveri prejetje nakazila.
Je pa res , da sem jaz to delal na njihovi banki...se pravi lizing je bil Hypo in poplačilo je bilo izvedeno tudi na Hypo banki. Sedaj Addiko
Zato je šlo hitreje. Po moje..