Nakup prenosnika v Hofeju

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Nič nisi napisal kaj konkretno je že crknilo (disk, plošča, zaslon,...) ?
confused-1.gif

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Joejoe je tipičen trgovec računalniške opreme, ker mu gre na živce, da trgovina z živili prodaja tako poceni prenosnike. In da so težave z free programi, je malo bosa. In da je zaradi tega potrebno nastavljat sistem na novo. In res nima veze z samo strojno opremo. Ti lahko meni vsak dan popravljaš prenosnik, če pa hočeš pa 5 min, po tistem ko odideš. Sesut računalnik ni težko, popravit pa včasih malo bolj.
Sem že pred leti pisal, da je Medion zelo kakovostna znamka nekje srednjega razreda, ki se na veliko prodaja v Nemčiji in Angliji. V slo jo pač ima samo Hofer in to večino slovenskih trgovcev zelo moti.

napaka

Pripravnik
5. maj 2009
63
5
8
Medion:
- sinov prenosnik - grafična na matični, menjano v garanciji
- hčerin prenosnik - počil zaslon, garancija ni bila priznana, menjal sam
- tastov namizni - matična (ali ram, ne vem točno), menjano v garanciji
- sodelavcev namizni - mrtev že iz trgovine, so mu vrnili denar
Vsi računalniki, razen sodelavčevega,so bili ob okvari stari okrog dve leti.

Če bi imel pri lotu takšno srečo...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.455
9.748
113
EU
Targa Now Nettop PC NT923.
Ja, kupljen je v Lidlu, pred enim letom za 230 €. Kaj naj rečem.

Ni blema. Dela brezhibno. Garancija ima 3 leta.
zmaga.gif

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Ene pa res nikoli ne izuči. Verjetno bo naseldnji računalniški nakup ravno znamka Medion?
bonk.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Porakflika, rezultati raziskav o veliki pojavnosti popolne funkcionalne nepismenosti ne lažejo!!!

Za one, ki bolj počasi dojemate, bom tole počasneje natipkal:
- r a č u n a l n i k s e p o k v a r i (2 x M B, 1 x g r a f i č n a)
- n a r e d i m o b a c k u p p o d a t k o v
- g a d a m o d e l n a s e r v i s
- p o č a k a e n m e s e c
- g a d o b i n a z a j s s v e ž o p r a s t a r o i n š t a l a c i j o v i s t e
- j e t r e b a s t v a r i p o s t a v i t n a z a j

In ne, ni problem programska oprema, je pa vedno z njo delo, ker je hardware kur.čev

In ne, nisem trgovec z računalniki in nikomur ni treba svojih paranoidnih projekcij tule gor pisat.

Imam kar nekaj hoferjevih stvari in se najde tam marsikaj koristnega. Fakt pa je, da če rabiš kaj resnega, tega ne greš v hofer iskat. Če pa ne rabiš resnega, greš lahko pa zarad mene tudi na C2C v kontejner pogledat, gotovo se kaj delujočega najde
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
tole pišem na pol leta starem medionu. Kupil sem ga ravno zaradi licenčnih zadev, ker se mi ni dalo več zajebavat s cracki in podobno. In očitno sem imel veliko srečo da do sedaj še nisem imel sitnosti niti z W7 niti z office. Razen MS me je malo moral naučiti kako starter office naštimam na profi verzijo (ki je sicer stala 12 evrov preko službe takrat še).

Oglasil sem se zaradi naslednjega.
Prejšnji teden je škripnil hoferjev fotoaparat. dovolj je bil klic v MB, ter 2x čakanje (po vnaprešnjem klicu in dogovoru termina)poštarja doma. prvič takoj isti dan, drugič danes, ko mi je prinesel nov fotkič(brez poštnine in ostalih stroškov). Slovenski serviserji bi našli smet na ekranu za izgovor da je crknil objektiv (ga ni ven porinlo), pa ene trikrat bi moral na servis priti. (izkušnja s canonom)
aja fotkič sem oddal v četrtek popoldne na hišnem pragu in ga danes zjutraj (sreda) prevzel na hišnem pragu.
Malo si preberite kakšne stare teme v mobilni telefoniji kako mobitele popravljajo slo serviserji. v zadnjem času nimam izkušenj z njimi, v preteklosti pa vse prej kot dobre.
Jado: lahko da se je tvoja firma(kjer si zaposlena) kaj po tuji konkurenci se naučila. Nimam veliko izkušenj z nakupi v njej.
Pri gradbenih trgovinah je podobna zgodba. hvala lepa za Merkur in menedžerja leta, če imam čez cesto bau ki je precej cenejši, pa še ne komplicirajo z vračilom ostankov materiala ( v originalni embalaži seveda). Se bojim da imajo v bau boljše plače in pogoje kot v merkurju. bi bilo dobro zvedet

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ne vem kje so te servirali, samo tu v Lescah se pretegnem za vsako stranko, ker mi je vsaka pomembna. Žal nismo vsi enaki. Če boš kdaj na Gorenjskem, v Lescah ulet, a ne :D

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Tudi sam imam kar nekaj Hoferjeve robe, pa vse dela. Nekaj so mi enkrat zamenjali brez problema, pa sem bil v resnici sam kriv, da ni delovalo (driverji).
V ComShitu pa samo en TV kupil, pa so mi ga v njihovem servisu tutalno uničili, opice v MB pa se take francoze delali, da sem vse skupaj poslal v 3pm. Torej + za Hofer, ComShit pa tudi od daleč ne pogledam več.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Enaka pozitivna izkušnaj, ampak z DVD predvajalniki (prenosnimi). Na enem mi je najprej crknila krmilna elektronika in ni več polnil baterije (delal samo na napajanje). Tako kot je rekel Hanzi, prišla kurirska služba, vrnila v enem tednu popravljenega (nov board, baterija in laser). NAslednje leto je crknil na istem zaslon. Isti postopek, sicer mi niso zamenjali z novim, pač pa so zamenjali ekran (je sigurno nov). Vmes je serviser klical in se opravičil za zamudo zaradi težav pri dobavi LCDja.

Tako da ja. Res ni nek brand, ampak za to ceno popolnoma vem kaj sem kupil...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Sicer malo OFF, ampak se vseeno v kontekstu. Na vecino tehnicne robe dajo 3 letno garancijo. Pa naj bodo to novoletne lucke za par € ali pa racunalniki za par 100€. Tako Lidl kot Hofer.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Fino, kaj čmo. Nekaj več si privoščijo, ker uradno HP tiskalnike, ki jih prodajajo ima uradno 1 letno garancijo. Itd.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Mogoče je pa Aldi (hofer)dosegel dogovor s HP da jim prodaja njihovo robo, če pristanejo na triletno garancijo, ali pa si je aldi dvoletni dodatni rizik vkaluliral v ceno (ki je običajno še vedno nižja od konkurence v slo). Misliš da se tako velika riba s tako veliko ribo ne more nič zmenit?