Nakup prenosnika v Hofeju

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
V hoferju sem zasledil ponudbo za prenosnik - LINK
Ima kdo kakšne izkušnje z znamko Medion? Ne bi škodile informacije o teža prenosnika, gretju in glasnosti, vzdržljivosti baterije.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
V hoferju sem zasledil ponudbo za prenosnik - LINK
Ima kdo kakšne izkušnje z znamko Medion? Ne bi škodile informacije o teža prenosnika, gretju in glasnosti, vzdržljivosti baterije.

... pa da nima nemških Windowsov. Razen, če te to ne moti.

Drugače pa odlična cena za takšno konfiguracijo.

13. jul 2011
2.677
626
113
Tudi meni se zdi dobra cena za tako konfiguracijo. Res pazi na jezik Windowsov, ker pri Home Premium, se mi zdi, se ne da (legalno) zamenjati jezika.
Teža in vzdržljivost baterije pri 17-inčnikih nista glavni faktor. Nekako so vsi v rangu 3+ kg, baterija pa ne zdrži več kot 2 uri, še raje manj - odvisno od pogojev in delovanja. Sicer ni to prenosnik za se z njim sprehajati okrog, tudi v naročju ne bo veliko. Prenosnost je mišljena bolj od službene do domače mize - naprimer.
Z glasnosjo in gretjem je pa najbrž kot v vsakem prenosniku, v začetku je v redu, potem se s časom zapaca in se začne greti ter bolj in bolj pihati. Ko postane moteče ali se prepogosto ugaša sledi čiščenje.

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Hoferjevi računalniki kupljeni v Sloveniji imajo slovensko tipkovnico in slovenski operacijski sistem.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Hvala vsem za odgovor.
Glede windowsov ne bo problema, bom že zrihtal tako da bo prav
smile-1.gif
. Tu bi vprašal še nekaj, a sprememba windowsov kako vpliva na garancijo?
Vem da teža in baterija nista ravno prednost pri tako velikem ekranu, vendar sem vseeno hotel zvedeti podatke. Bo treba zamenjati sedajšnji prenosnik, pa se mi zdi to dobra ponudba.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Poglej odgovor sekundo pred tvojim , če si spregledal.
wink-1.gif

Kot sem prej citiral, baje drži 3:45 pri gledanju filma, med delom (karkoli bi to naj bilo) pa 3:30.

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
877
63
28
Glede časa sem pogruntal že iz nemščine
smile-1.gif
, post pred mano pa sem res spregledal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Pa tudi office v "starter" ediciji je slovenski. Jaz sem s svojim po dobre pol leta zadovoljen. Je pa res da ga ne gonim s spili itd. Zajebal sem edino to, ker ima eno kolono premalo v numericni tipkovnici (15,6"), ampak sem prepozno ukrepal zaradi tega. Sicer pa baje tri mesece (tedne?)po nakupu lahko neses racunalnik nazaj in reces da ti ne ustreza. Pozanimaj se glede tega v hoferju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
Aja pa to me moti(pri vseh "wide" laptopih) da ima touchpad obicajno nekje na levi strani. Jaz se navajam z levo roko na touchpad. Sicer se vedno roki krizata.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Jaz sem v Hoferju kupil prenosnik 15,6" v zadnji ki je bila v decembru. Windowsi so čisto normalno slovenski, razen če pri prvem zagonu za=beš in izbereš napačno opcijo pa se ti nemški inštalirajo.

Moj je bil še cenejša opcija (399 EUR) pa za domačo uporabo popolnoma odgovarja - ima USB 3.0, HDMI, je tih tudi po polnoči pa tri leta garancije. Kar pa bi lahko imel pa nima je boljša avtonomija baterije (drži cca. 3 ure), bluetooth in osvetljena tipkovnica.

Ampak za svojo ceno je sigurno best buy, poleg tega pa če ti bo čez 2,5 let crknil, ti ga bodo zamenjali in te ne bodo nategovali z garancijskimi popravili...

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Jah, ko pa ni vse tako lepo, kot se sveti. Kolegu že "stotič" rihtam Hoferjevega prenosnika. Kvari se mu kar po vrsti, pa vsakič traja en mesec, da pride do Nemčije in nazaj.

Če prenosnika ne rabiš po en mesec, je to super nakup, sicer pa... "glasna muzika" za mal dnarja, ampak špila le takrat, kadar hoče, vmes pa kak mesec ne :/

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.122
6.950
113
pri taščici
In kaj ti rihtas laptop ce je v garanciji? Ga kolega ne zna sam odnesti v hoferja. Sicer pa ne bom pameten, ker se nimam negativne izkusnje s tujimi trgovci. S slovenci pa!

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
In kaj ti rihtas laptop ce je v garanciji? Ga kolega ne zna sam odnesti v hoferja.

Hehe, intelektualni izpad najboljše vrste
smile-1.gif

A si že slišal za "Operacijski sistem"? Super! A si že slišal kdaj frazo "ej, kupu sem računalnik, sej ma že windowse gor, pa mi ful stvari ne dela"? Nisi? No, pol pa ne smeti po tem forumu.

In ja, sam ga odnese v Hoferja, ne skrbi
wink-1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Zahtevaj denar nazaj.

Dokler jst dobim svoje pivo (zares pa čaj ali kavo) vsakič, ko mam jebo s to gajbo, bo čisto v redu. Koljeg se bo moral pa odločit, če mu je več vredno to, da čaka Hofer do nezavesti
smile-1.gif

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Problem je torej v tem, da ful piratskih zadev filat ana računalnik... pol pa je treba rihtat...

Naj kolega kupi licenčne programe, pa bo delalo, ker Windows je Windows, pa če je iz Hoferja, BigBanga al pa iz Comtrona - nekako ni prodajalčev problem software, ali pač?!

Btw, meni vse dela 24/7

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
A mamo težavo z branjem? Ali kaj podobnega?

Sicer pa:
7zip
openoffice
bsplayer free verzijo
MSE
Firefox
thunderbird

pa še kaj takega...

Ampak ej, kdo si ti, da ti jst razlagam, da mašina iz trgovine ne pride uporabna
wink-1.gif

In res je, da ni prodajalčev problem software... problem je, če moraš mašino prevečkrat postavljat, ker vmes računalnik fizično rikne :D

Nazadnje urejeno: