Nakup prenosnika - mnenja

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Pozdravljeni!

Žal je moj Lenovo Thinpad po dobrih 2 letih odpovedal. Natančneje - odpovedal je zaslon katerega popravilo presega vrednost prenosnika.
Odločil sem se torej za nakup novega, vendar vas sedaj ne bom toliko spraševal o strojni opremi, ampak bolj o znamki prenosnika. Katero znamko uporabljate in zakaj mi jo predlagate? Do sedaj sem uporabljal Lenovo in HP. Ampak imam občutek, da je vsak proizvajalec že postal težje zanesljiv in dejansko za nobenega ne moreš več dati roko v ogenj.

Proračun sem si nekje zamislil okrog 500-600 EUR.
Če pa koga zanimajo poleg znamke še moje dodatne želje:
- zaslon verjetno kar 15" ker vprašanje če je smiselno okrog prenašati 17"
- procesor i3 (dual core se mi verjetno ne splača več gledati)
- po možnosti da se zaslon ne blešči (sovražim tiste bleščeče zaslone)
- do sedaj sem imel UMTS modem vgrajen, vendar bo to verjetno kar podražalo zadevo ali pač?

Kaj mi torej priporočate?

Hvala za mnenja!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Po dveh letih že
shocked-1.gif

Jaz sem prav tako v fazi nakupa novega, na zaslonu imam vse več vertikalnih črt raznih barv, eni trdijo da je zaslon, drugi da je grafična..popravilo se baje splača ne.

Ciljam na kakega 17" Della ali Asusa v Comsopu, na njihov kredit. Saj kot vidim je vse ratalo eno podobno nekvalitetno sranje
rolleyes-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Pri budgetu do 600EUR se NE sprašuje po znamki ampak kje dobiš največ za neko ceno. Gre za to da so večino vse komponente teh poceni prenosnikov enake ne glede na firmo, dostikrat so enaka celo ohišja in je samo nalepka proizvajalca drugačna.

Torej smisel pregovarjanja ali je boljši IBM ali HP ali kaj tretjega se začne pri srednjih serijah oz. pri višjih serijah, vstopni modeli so pa povsod isto sranje!

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Zakaj ne kupiš zaslona na ebayu in ga sam zamenjaš?

Druga stvar je to, da ima thinkpad 3 leta garancije. Torej bi moral biti še v garanciji.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:

Da ne kupujes vec prenosnika brez podaljsane garancije (na vsaj 3 leta). Ta stane priblizno toliko, kot enkratna ali dvakratna menjava tipkovnice, kar ob redni uporabi ni nic nenavadnega v treh letih.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:

Da ne kupujes vec prenosnika brez podaljsane garancije (na vsaj 3 leta). Ta stane priblizno toliko, kot enkratna ali dvakratna menjava tipkovnice, kar ob redni uporabi ni nic nenavadnega v treh letih.
V petih letih na mojem ni bila menjana tipkovnica.
(bo pa mogoče zdaj, ker levi ctrl prime komaj po sekundi)

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Druga stvar je to, da ima thinkpad 3 leta garancije. Torej bi moral biti še v garanciji.

V bistvu sem res našel ugodno varianto za nakup LCD zaslona in ga bom sam menjal. Ne morem verjeti, da imajo naši servisi tudi do 300% marže gor..

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

V bistvu sem res našel ugodno varianto za nakup LCD zaslona in ga bom sam menjal. Ne morem verjeti, da imajo naši servisi tudi do 300% marže gor..

Pa je res zaslon, da ni šla grafična. Namreč na mojem T30 (ki je pa zdržal 4 leta) se hladen lepo prižge (no, ja, to je bilo tri leta nazaj), nato pa slika kmalu dobi črte in začne izginjati. In je zaslon povsem bp, problem je s čipom za grafiko. Kaj se zgodi, če priklopiš zunanji monitor?

Jernej

Marezi

Pripravnik
2. jun 2009
296
0
16
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Pa je res zaslon, da ni šla grafična. Namreč na mojem T30 (ki je pa zdržal 4 leta) se hladen lepo prižge (no, ja, to je bilo tri leta nazaj), nato pa slika kmalu dobi črte in začne izginjati. In je zaslon povsem bp, problem je s čipom za grafiko. Kaj se zgodi, če priklopiš zunanji monitor?

Jernej

Mi je uradni servis povedal kaj je odpovedalo. Zunanji monitor sicer deluje ja.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.323
151
63
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Marezi pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Jernej

Mi je uradni servis povedal kaj je odpovedalo. Zunanji monitor sicer deluje ja.

Potem je najbrž res monitor. Torej je vredno poskusiti zamenjati

Jernej

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
ksz

prosil bi za mnenje glede prenosnika. Je dobre nakup?

Toshiba Satellite 15.6" L655D-S5164 Notebook PC - Gray AMD P960
Processor Manufacturer AMD
Processor Type Phenom II
Processor Model P960
Processor Speed 1.80 GHz
Processor Core Quad-core
Cache 2 MB
Bus Speed Not Applicable
64-bit Processing Yes
Hyper-Threading Not Applicable
Chipset Manufacturer AMD
Chipset Model M880G
Memory
Standard Memory 4 GB
Maximum Memory 8 GB
Memory Technology DDR3 SDRAM
Memory Standard DDR3-1066/PC3-8500
Number of Total Memory Slots 2
Memory Card Reader Yes
Memory Card Support Secure Digital (SD) Card
Memory Card Support Secure Digital High Capacity (SDHC)
Memory Card Support miniSD Card
Memory Card Support Memory Stick
Memory Card Support Memory Stick PRO
Memory Card Support MultiMediaCard (MMC)
Storage
Hard Drive Capacity 640 GB
Hard Drive Interface Serial ATA
Hard Drive RPM 5400
Optical Drive Type DVD-Writer
Optical Media Support DVD-RAM/ R/ RW
Dual-Layer Media Support Yes
Labeling Technology Labelflash
Display & Graphics
Screen Size 15.6"
Display Screen Type Active Matrix TFT Color LCD
Display Screen Technology TruBrite
Aspect Ratio 16:9
Screen Mode WXGA
Screen Resolution 1366 x 768
Backlight Technology LED
Graphics ATI Mobility Radeon HD 4250
Graphics Memory Capacity 1.90 GB
Graphics Memory Technology DDR3 SDRAM
Wi-Fi Standard IEEE 802.11n
HDMI Yes

za cca.300€
sprasujem se.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Za 300€ je omenjena zadeva OK! Pravzaprav skoraj ne verjamem, da bi v SLO dobil tak prenosnik za tako ceno... Kje si pa našel to ponudbo?