Nakup novega avtomobila - OPEL

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
A slučajno primerjate cene Astre z vsemi mogočimi popusti z Golfom po ceniku.

---

Kolega je imel Astro H karavan. Lepega dne je ugotovil, da mu ne sveti ena zavorna luč. Je rekel: "Ok, bom zamenjal žarnico". Rečeno-storjeno, a to ne odpravi problema. OK, pelje na servis, kjer mu povedo da je crknil kontroler za zadnjo luč. Menda je to nekakšen mini računalnik, pri zadnji luči ki vse skupaj kontrolira.

Ampak!?. Na voljo so bile ene 4 različne verzije in oni niso vedeli katerega naročit. Predlagali so mu menjavo vseh računalnikov, saj bi le tako lahko zagotovili da bo napaka res odpravljena. Cena 700€ + delo. Enak odgovor na drugem servisu .... in tretjem.

Takrat sem prvič videl, da je nekdo šel menjat avto zaradi crknjene zavorne luči, hkrati pa sem se odločil, da nikoli, ampak res nikoli ne bom kupil ničesar od Opla. Tole namreč poraja resna vprašanja v organiziranost firme nasploh in če niso znali za normalen denar popravit ene zavorne reči, kako bi se spopadli s kakšnimi resnejšimi problemi.

Over&out.

Prvič vidim, da nekdo verjame, da obstajajo računalniki za zadnje lučke. Ti nekaj prišepnem... V avtu so tudi take čudne zadeve, ki se jim reče varovalke...
grims-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
V primeru da imas kljuko je bila zadnjic neka debata okoli tega.
Prosim za ime tistega servisa ki ni vedel kak racunalnik je v avtu. Pa bi naročili vse stiri in zmo tirali ustreznega, 3 pa vrnili ce ne znajo drugace pogledat. Jebes tak pooblasceni servis.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.911
113
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Prvič vidim, da nekdo verjame, da obstajajo računalniki za zadnje lučke. Ti nekaj prišepnem... V avtu so tudi take čudne zadeve, ki se jim reče varovalke...
grims-1.gif

Seveda. Moje neizemerno trpljenje zaradi dejstva, da si ne morem privoščit tako superiornega übervagna, kot je Opel Astra, me je pripeljalo do tega, da si kar tako malo za hec izmišljujem zgodbice o tem kakšen šrot so. Šele zdaj sem uvidel, da iz mene bruha ena sama nevoščljivost do vseh, ki si takšen mega nadstroj lahko privoščijo in so tudi pokazali svojo malodane božansko modrost s tem ko so se tudi odločili za njegov nakup.

Da se zresnimo:
Ni bi la varovalka. Šlo je za Astro Karavan. Pozicijska in zavorna luč sta bili na isti žarnici. Pozicijski mode je delal normalno. Nekaj pa verjetno mora kontrolirat kdaj naj bo luč prižgana na 30 in kdaj na 100%.

Sicer pa mi je vseeno. Na tole zgodbo sem pač naletel iz prve roke in jo v nespremenjeni obliki delil naprej.

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
A slučajno primerjate cene Astre z vsemi mogočimi popusti z Golfom po ceniku.

---

Kolega je imel Astro H karavan. Lepega dne je ugotovil, da mu ne sveti ena zavorna luč. Je rekel: "Ok, bom zamenjal žarnico". Rečeno-storjeno, a to ne odpravi problema. OK, pelje na servis, kjer mu povedo da je crknil kontroler za zadnjo luč. Menda je to nekakšen mini računalnik, pri zadnji luči ki vse skupaj kontrolira.

Ampak!?. Na voljo so bile ene 4 različne verzije in oni niso vedeli katerega naročit. Predlagali so mu menjavo vseh računalnikov, saj bi le tako lahko zagotovili da bo napaka res odpravljena. Cena 700€ + delo. Enak odgovor na drugem servisu .... in tretjem.

Takrat sem prvič videl, da je nekdo šel menjat avto zaradi crknjene zavorne luči, hkrati pa sem se odločil, da nikoli, ampak res nikoli ne bom kupil ničesar od Opla. Tole namreč poraja resna vprašanja v organiziranost firme nasploh in če niso znali za normalen denar popravit ene zavorne reči, kako bi se spopadli s kakšnimi resnejšimi problemi.

Over&out.

Pri oplih imaš relativno dobro diagnostiko. Da serviser ne ve kater krmili luči je bolje da zapre štacuno. Že informacija da ima avto 4 računalnike ki krmilijo zavorno luč je tako smešna da je škoda tipkovnice katero si znucal da si ta post spesnil v komedijo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.812
113
40
MB
nič od tega ne spremeni dejstva da je poprodajna storitev slaba ker:
a) totalno nesposoben serviser
b) nategun

karkoli od tega pa je dovolj velik razlog, da se znamki izogneš verjetno
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Pri Astri H je pozicijska luč in zavorna luč eno in isto. Gre za navadno 21W žarnico z eno (!) nitko, krmiljeno s PWM napetostjo. Varovalke ni.

Torej 2 svetijo hkrati???

1. je smerokaz
2. je meglenka
3. je vzvratna
4+5 sta pa pozicijski + stop.

Edit:

Sem šel gledat navodila. Ima eno posamično pozicijsko in eno v funkciji pozicijske in stop luči.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Saj pocasi bomo razjasnili. Ima pet žarnic, vsaj po yt posnetkih sodec.
Tomi: izogibanje znamki ni nujno dobra rešitev. Resiti se je treba takega serviserja. In ce bi se objavilo ime....

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Pri Astri H je pozicijska luč in zavorna luč eno in isto. Gre za navadno 21W žarnico z eno (!) nitko, krmiljeno s PWM napetostjo. Varovalke ni.

Enako je z Vectro C karavan.

2 intenziteti svetenja na eni žarnici.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Cel kup novejših avtov ima take in podobne rešitve. BMW/Mercedes imata recimo ločeno pozicijo in zavorno luč, če pa ena od njiju pregori, druga prevzame vlogo okvarjene in dela z dvema različnima svetilnostima.

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
je, v 26. številki 2015, 1.6 cdti, megane pa še ni naprodej
bi pa tko na uč reku, da kdor gleda za astro se ne bo znajdu v meganu in obratno. še najbol je za unga, k mu je vse všeč al pa nč
grin1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Megan na oko res ne zgleda slabo. Bi skoraj rekel da najbolje od vseh. Kdaj pride karavan na trg?