Nakup novega avtomobila - OPEL

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.657
113
Stem da se te rje znebis z 20eur vlozka kako urco dela in malo dobre volje (par sprayev z karoserijskim voskom...podaljsana cevka za po sasiji spricat...pa mal telovadbe po podvozju)
wink-1.gif

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Bil danes v salon, na prvo žogo ponudili pri paket innovation (najvišji paket+Navi 900 + LED tanove luči) in najmočnejši bencinski 1.6 200KS motor, cca 3.500 EUR popusta + zimske gume + vinjeta. Konča cena s popusta 21.000 EUR

Za Paket dynamic bi bil isti za setup brez navija in LED luči popusta cca 2.300 EUR oz končna cena 20.100 EUR

Za 1.4 150 KS motor grejo te cene dol še za 1.500 EUR, za 1.4 125 KS pa še 700 EUR manj odkartaš.

1.6 CDTI 136 KS je po ceni enak kot 1.6 turbo nbencinar z 200 KS.

Glede opreme je cena proti Golfu Variant (vsaj v tej akciji) OHOHO nižja - vsaj par jurjev...

in v čem je ta cena tako ugodnejša kot pred famozno akcijo 24ur?

golf 40 let ni bistveno dražji, P308 je pa še cenejši...

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.261
152
63
1.4 bencinar 150KS Golf 40 let je za tak setup cca 22k EUR - astra je 19,5K EUR... razlika?

Peugeot?! Narobe obrnjeni kazalci števcev, piskanje za vsak drek in osrednji ekran, ki dela kakor dela.. stvar posameznika.

Ne hvalim Opla, mogoče pa komu olajša odločitev pri novem avtu...

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
posplošuješ tako kot jaz.

ni razlike 2,5k in to dobro veš...

40 let sem dal samo kot primer-Opel tako bogato opremljenega paketa nima. lahko pa primerjaš z Highlineom pa tud cena pade pri VW.

ne me narobe razumet-daleč od tega da bi bil pristaš VW, samo ne razumem tega navdušenja nad novo Astro, še manj pa nad akcijo 24 ur. res me zanima koliko več popusta dobiš v tej akciji v primerjavi z prejšnjim mesecem.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ti povem koliko dejansko? Nič. Gre za splošen komercialni nateg ... pa razumi kakor hočeš ...

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Sem gledal nekaj časa nazaj podobno primerjavo z Golfom. Astra cenejša 2-3k. Nisem pa šel na testno vožnjo nove Astre. Imam nek zadržek pred Opli pa ne vem zakaj.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Ja, ampak VW vs. Opel
grims-1.gif

Nekaj je greba narest za imidž, a ne?

Seveda.. zato je pa imidž cenejši od VW Da ne omenjam da neprimerno bolje izgleda
grims-1.gif

Po kvaliteti sta si pa itak tam tam.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
Za Paket dynamic bi bil isti za setup brez navija in LED luči popusta cca 2.300 EUR oz končna cena 20.100 EUR

Za 1.4 150 KS motor grejo te cene dol še za 1.500 EUR, za 1.4 125 KS pa še 700 EUR manj odkartaš.

Glede opreme je cena proti Golfu Variant (vsaj v tej akciji) OHOHO nižja - vsaj par jurjev...

[/QUOTE]
Za 21 k€ cene 200 KM in tako opremo lahko golf le sanja. To je realnost.
Če si pa vw vernik pišeš pa bučke kakršne ti.
Pa ne gojim simpatij do nobenega od niju, vendar se ve kam prevaga razum, čustva pa tudi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Saj mogoce imata pa oba enako konjev. Samo pri astri so jih napisali 10-20% prevec, pri golfu pa premalo. Saj nam so znane govorice okoli tsi konjenice
evil.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.750
5.904
113
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
Citat:
Uporabnik bigMIKE pravi:
Bil danes v salon, na prvo žogo ponudili pri paket innovation (najvišji paket+Navi 900 + LED tanove luči) in najmočnejši bencinski 1.6 200KS motor, cca 3.500 EUR popusta + zimske gume + vinjeta. Konča cena s popusta 21.000 EUR

Pri famoznih 24 ur dajo na trenutni cenik dodatnik 350 eur popusta pri Astri, pri Insigniji pa menda celo 1000, glede na aktualni cenik. To je vse okoli 24 ur.

Kar se tiče cene Golf/Astra pa je trenutno tako. Ob upoštevanju financiranja (torej lizinga) si pri 150KS bencinarju s ceno blizu 18k z dokaj solidno opremo. Ob primerjavi Golfa s podobno opremo si blizu 20, recimo z 1,2 TSI 40 let. Apak 1,2 ni niti blizu 150konjev kot jih obljubljajo pri Oplu.
Da pa o 1,6 110konjskem Golfu, ki leta 2016 ponuja 5 stopenjski menjalnik niti ne govorim.

Je pa res da je Astra nov avto, za katere še niti vedeževalci ne vedo kakšne bodo serijske napake.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Pri zafiri tourer dajo 500 eur dodatnega popusta glede na normalne dni.
Glede 5 stopenjskega menjalnika - če bi peljal golfa z 5-timi prestavami, bi ugotovil, da se čist uredu pelje. Nič ni narobe z menjalnikom. Ima pač daljša prestavna razmerja.
Je pa golf občutno dražji od astre. Vendar je potrebno primerjati podobno opremo in podoben motor in recimo oba bi morala biti pri trgovcih na zalogi ali pa bi ju morali čakati iz tovarne.
Razlike med zafiro tourer in vw touranom je 4 tisočake. Vw je dražji.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.911
113
A slučajno primerjate cene Astre z vsemi mogočimi popusti z Golfom po ceniku.

---

Kolega je imel Astro H karavan. Lepega dne je ugotovil, da mu ne sveti ena zavorna luč. Je rekel: "Ok, bom zamenjal žarnico". Rečeno-storjeno, a to ne odpravi problema. OK, pelje na servis, kjer mu povedo da je crknil kontroler za zadnjo luč. Menda je to nekakšen mini računalnik, pri zadnji luči ki vse skupaj kontrolira.

Ampak!?. Na voljo so bile ene 4 različne verzije in oni niso vedeli katerega naročit. Predlagali so mu menjavo vseh računalnikov, saj bi le tako lahko zagotovili da bo napaka res odpravljena. Cena 700€ + delo. Enak odgovor na drugem servisu .... in tretjem.

Takrat sem prvič videl, da je nekdo šel menjat avto zaradi crknjene zavorne luči, hkrati pa sem se odločil, da nikoli, ampak res nikoli ne bom kupil ničesar od Opla. Tole namreč poraja resna vprašanja v organiziranost firme nasploh in če niso znali za normalen denar popravit ene zavorne reči, kako bi se spopadli s kakšnimi resnejšimi problemi.

Over&out.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:

---

Kolega je imel Astro H karavan. Lepega dne je ugotovil, da mu ne sveti ena zavorna luč. Je rekel: "Ok, bom zamenjal žarnico". Rečeno-storjeno, a to ne odpravi problema. OK, pelje na servis, kjer mu povedo da je crknil kontroler za zadnjo luč. Menda je to nekakšen mini računalnik, pri zadnji luči ki vse skupaj kontrolira.

Ampak!?. Na voljo so bile ene 4 različne verzije in oni niso vedeli katerega naročit. Predlagali so mu menjavo vseh računalnikov, saj bi le tako lahko zagotovili da bo napaka res odpravljena. Cena 700€ + delo. Enak odgovor na drugem servisu .... in tretjem.

Takrat sem prvič videl, da je nekdo šel menjat avto zaradi crknjene zavorne luči, hkrati pa sem se odločil, da nikoli, ampak res nikoli ne bom kupil ničesar od Opla. Tole namreč poraja resna vprašanja v organiziranost firme nasploh in če niso znali za normalen denar popravit ene zavorne reči, kako bi se spopadli s kakšnimi resnejšimi problemi.

Over&out.

Serješ klamfe.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Kar se tiče cene Golfa 40 let lahko povem iz prve roke... Za 23k odpelješ iz salona Varianta 1.4 TSI 150HP z DSG menjalnikom, kovinsko barvo, panoramskim strešnim oknom, radarskim tempomatom, kessy sistemom, kamero za vzratno parkiranje in še par malenkostmi...

Brez DSG in panorame si na 20k eur., pa je avto za moje pojme še vedno precej spodobno opremljen.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.059
5.657
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:

---

Over&out.

Maš še težje bolnike...
smile-1.gif

Kolega ima 2 vw-ja....oba letnik 2005...en 2.0 TDI...drug pa 2.0 TDI
smile-1.gif

Za njega sta najboljša avta na svetu
hysterical-1.gif