nakup nepremičnine - postopek

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
samo so zanimive cene:
npr. zazidljivo zemljišče: 970m2 prodano za 200.000€

na nepremičninskih oglasih:
1100m2 cena za 850.000€

a so v nepremičninskih agencijah res takšni optimisti
sprasujem se.gif

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.092
3.594
113
41
Lj
Optimisti so prodajalci, agencija samo postavi tako ceno kot jo želi prodajalec.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne pokriva.

ne pokriva tudi tega, da imam jaz papir, notarsko overjen, ki kakorkoli bremeni nepremilnino in nosi datum manjši od datuma na tvoji pogodbi!!!!!
Kolikor jaz vem, če bi jaz prvi vložil zahtevek za vpis v zemljiško knjigo, si lahko ti s tistim notarsko overjenim dokumentom zgolj obrišeš rit. Oz. tožiš prodajalca, kar je pa verjetno isto.
crazy1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Res je, ti lahko nepremičnino prodaš z 100 plombami. Prednost pred tabo imajo tisti ki imajo plombe na napremičnini. Ti lahko samo tožiš prodajalca da ti je prodal takšno nepremičnino. Kriv pa si itak sam kaj nisi preveril. Za goske ni seno. Če nisi sposoben izpeljat takšnega posla, potem najami strokovnjake. Vsi nismo za vse.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
evo primer iz RL

posojilna pogodba za 18k€. papir, overjen nič zapisano v ZK. zastavljeno stanovanje v primeru neplačila. kupec pregleda ZK, vse čisto, se odloči in kupi. V tem času je na sodišču že tekel spor za 'rubež' nepremičnine, saj je vse skupaj anneslo z dolgovi skoraj 30k€. čudno, ampak stranka ni zahtevala zaznambe spora v ZK. stanovanje se proda, stranka dobi spor na sodišču, kupcu se postavi rok, da izplača 30k, ali se stanovanje rubi.
ker kupec seveda nima še 30k, se stanovanje na licitaciji proda, stranko se poplača, kupec ostane zunaj. lahko toži prodajalca, ker je prikrival.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
A ta nategnjeni kupec stanovanja je bil vpisan v ZK oz. je bil v postopku vpisa?
Ali je pogodbe pač le obdržal doma in se mu je fučkalo za to?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Softi, v tem primeru zmaga tisti ki ima prvi plombo v ZK. Če se posojilodajalec ni primerno zavaroval si je SAM kriv. Torej, ko je posodil teh 18k € bi se moral takoj vpisat v ZK. Skratka, to se kupca nepremičnine nič ne tiče. Če bi tako bilo bi bilo vsak dan 50 goljufij. Ne gre to tako zlahka. Skratka tvoja dolžnost je da se vpišeš v ZK.

Lp

PS:. Softi, če bi v tem času stekel rubež na nepremičnini bi bil zaznamek na nepremičnini. In plombo vpiše sodišče avtomatično, brez zahteve stranke (v kolikor pride do kakšnega izvršilnega postopka). Po drugi strani pa se ti zopet poraja vprašanje, kdo, ki ima toliko denarja da ga tako posoja, je tako neumen da ne bo stanovanja zaplombiral? Če tega ne naredi potem gre po mojem mnenju za povezave in je v mojih očeh sostorilec pri očitni goljufiji.. Razne pravljice da ni vedel itd. PA JA
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ravno razmišljam, če bi tako bilo kot si rekel, bi si najbrž vsak izmed nas šel s prijateljem naredit posojilno pogodbo na nek hud znesek, jo overil pri notarju, jo skrbno pri sebi spravil (ne pri tem prijatlu) in bi imel neko "zaščito" ali karkoli če bi ti slučajno kdo kdaj sedel gor na nepremičnino. In v primeru da ti potem kdo "sede" gor samo pomahaš z listino da je že nekdo gori... Malo preveč simpl se zadeva sliši
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še enkrat.

posojilodajlec je imel ovejreno pogodbo. v ZK ni vpisoval, ker je takrat, ko je dal posjojilo ni bilo.
prodajelc ne vrne denarja, na sodišču steče postopek. prodajalec proda stanovanje. kupec se na občini, konkretno moste polje prepiča, da je z nepremičnino vse ok, plača vse in se postavi v vrsto za ZK.
sodišče v treh, 4 mesecih zmelje in rubi flat.

in še enkrat. jaz sem primer super odvetnika, notarke in vsega sranja zraven, pa če ne bi bil fer, bi imel flat in denar.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Po novem, že davčna kontrolira kupoprodajno pogodbo... to so začeli delati pred kratkim, ravno zaradi teh pizdarij in seveda ti odmerijo davek....

danes moraš ravno zaradi tega na odmero davka čakati cca do 10 dni........, prej so ti spisali položnico v trenutku....

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
A to, da ni bilo ZK je bilo v polovici prejšnjega stoletja?
Sicer imamo pa verjetno kaj pravnikov ali nepremičninarjev tukaj, pa naj povedo kako je sedaj in ne kako je bilo leta 1975.
Še vedno sem mnenja, da če si sedaj prvi v vrsti za vpis v ZK, potem si lahko vsi ostali zgolj obrišejo rit. Aja, pa seveda, da imaš od lastnika v ZK pogodbo, ne od nekega x tipa.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Softi katerega stoletja pa ni bilo ZK? Morda ni bila elektronsko vodena ampak bila je vseeno. Če si šel na sodišče si dobil izpisek.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
PS:. ne bom na pamet ampak mislim da smo imeli en primer ko se model ni vpisal v ZK v roku 5 ali 10 let po sklenitvi pogodbe in se je ena parcela prodala še enkrat in si je bil sam krvi, ker se je po zakonu KAO bil dolžgan v določenem roku vpisat... Nekaj v tem stilu, ne me za besedo držat!

Lp

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
PS:. ne bom na pamet ampak mislim da smo imeli en primer ko se model ni vpisal v ZK v roku 5 ali 10 let po sklenitvi pogodbe in se je ena parcela prodala še enkrat in si je bil sam krvi, ker se je po zakonu KAO bil dolžgan v določenem roku vpisat... Nekaj v tem stilu, ne me za besedo držat!

Lp
1.) A ti vedno pišeš po 2 posta? Morda bi bilo bolje, da prebereš, postaneš in premisliš za 5 minut in potem odgovoriš.
grin1.gif

2.) Kolikor vem se nisi dolžan vpisat v ZK (vsaj pri nas nekaj ni vpisano... že kar nekaj časa, pa ni težav), si si pa seveda v primeru dvakratne prodaje in da se nov lastnik že vpiše noter, sam kriv.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Kihko ne se sekirat za moje poste, če te kaj moti naredi obvoz. Imam dost dela, sem aktiven na več mestih in kdaj kaj spregledam, kot pravim v prvem stavku. Seveda se nisi dolžan vpisat, če pa pride do pizdarija pa se nimaš pravice jokat... Torej kaj pametnega si zdaj povedal?
smirk-1.gif

Lp

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kihko ne se sekirat za moje poste, če te kaj moti naredi obvoz. Imam dost dela, sem aktiven na več mestih in kdaj kaj spregledam, kot pravim v prvem stavku. Seveda se nisi dolžan vpisat, če pa pride do pizdarija pa se nimaš pravice jokat... Torej kaj pametnega si zdaj povedal?
smirk-1.gif

Lp
No, moja druga točka je bila odgovor na tvojo trditev, da si KAO dolžan se vpisat. Nisi.
smirk-1.gif
Tako da, morda sem le napisal nekaj novega.
Pa ne se preveč razburjat
grims-1.gif

Glede nevpisa pa: easy come, easy go...
nahrung002.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Kihko, zato pa sem napisal prvih 5 besed! "Da ne bom na pamet" AMPAK mislim da... Če bi bil prepričan bi dol naštel: zakon govori to in to in pika. Glede futranja države pa ti lahko povem da vpis stane par €, ni drag. Davek na promet z nepremičnino (2%) pa tako moreš plačat takoj na davčni tako da nisi nič profitiral... Lahko se samo zgodi da dobi prejšnji lastnik stanovanja kakšno plombo in je tako tvoja nepremičnina obremenjena in ti tega sploh ne veš če že ravno ne kontroliraš vsak mesec ZK... Tako da po pameti!