nakup nepremičnine - postopek

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
to ne verjamem...... sploh pa od zavarovalnic, ki so pasje ko hudiči, kadar gre za izterjavo dolga....

Lahko, da so vsi spregledali.... če je izvršba je plomba in v to sem prepričan in je neodtuljiva, celo pri umrlem, so prednostni upniki, pri dedovanju, tako deleč gre to...

tko, da so tvoje navedbe malo verjetne, al pa gre za hudo šalabajzerstvo z strani uradnih oseb in potem se čudimo, kako so zlorabe mogoče???

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Čist možno, ne oporekam. Ampak še vedno mi nisi napisal, kaj se spremeni za zavarovalnico če je lastnik drug, plombe na nepremičnini pa ostanejo?

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Morda eno opozorilo. Predlog za vpis v ZK (torej plomba) ni enak vpisu v ZK.
smirk-1.gif
Zna biti, da se bo tukaj še zapletlo.
Ker koliko vem jaz, če je stvar pod hipoteko ne moreš prenesti lastninske pravice (razen ob strinjanju hipotekarnega upnika).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Bom javil kihko, ko bo postopek končan kako in kaj se je zgodilo. Je pa tudi možno da bodo do konca postopka že vse plombe "zradirane"
wink-1.gif
Možno je tudi, da bo sodišče za dokončanje postopka zahtevalo potrdila upnikov, da se strinjajo s tem!

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
se popolnoma strinjam.... čudno mi je da je ZK sploh dovolilo vpis novega lastnika četudi bi bil samo predlog vložen, zagotovo bi hoteli pojasnila, ker so to dolžni narest..... vem da v Kranju v uber komplicirajo, že če je vse clean in gre čez durs, hočejo popravke, če jim kaj ni všeč...

Ampak pri njem je dejansko že bila pravnomočna izvršba, torej je sodiščo dalo plombo na nepremičnino, tko da je njegov scenarij res neverjetn.... če je to vse res kar je navedel, bi mogl sankcionirat uslužbence na ZK in mogoče tudi Dursa....

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Čist možno, ne oporekam. Ampak še vedno mi nisi napisal, kaj se spremeni za zavarovalnico če je lastnik drug, plombe na nepremičnini pa ostanejo?
Če nič drugega zavarovalnica (in banka in vsi ostali) računajo tveganje posameznega posojilojemalca (ali česarkoli drugega) glede na njegovo premoženjsko stanje. In temu primerno tudi določijo višino zavarovanja. Če hipoteka spremeni lastnika in npr. on prevzame breme dolgov nase, se s tem avtomatsko spremeni tveganje (lahko na boljše ali slabše) , kar pomeni, da tveganje ni pravilno obračunano in zaračunano. Sedaj se pa vprašaja, kaj si o tem mislijo finančne inštitucije (sploh v sedanji gospodarski situaciji).

Sporoči, ko (če) bo postopek končan. Ampak sem precej prepričan, da ne bo šlo tako enostavno čez, kot si (so) si zamislil. V najboljšem primeru boste rabili soglasje vseh hipotekarnih upnikov, v najslabšem jih bo pa treba odplačat.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
To ni težava, kot sem omenil, ne gre za noben nateg in se zna zgodit da bodo do konca postopka brisane že vse polombe. Koliko mi je znano je novi lastnik prejšnji teden poplačal zadnjo zavarovalnico!

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Defenitivno more upnik umaknt izvršbo, sodišče jo ne bo, stem ko umakne je to lahko delni umik ali celotni umik...

Sodišče v tvojem primeru tudi umakne plombe ko mu upnik sporoči, da umika izvršbo in da je terjatev poplačana......

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
kdo zdajšni lastnik al prejšni....... ni mi več jasno enkrat govoriš tako drugič, pa kao da je prejšni prodajalec prodal nato pa sam poplačeval upnike........

ko u bistvu terjatev po tvojem pisanju sploh ni več njegova??? ne sledim ti več....

Če gre za izvršbo ali hipoteko, se ne da menjat lastnika, razen če upnik ne da dovoljenja za to..... to je definitivno... Lahko se da pa predlog za vpis, tako pogodbo, ki pa jo ZK ne sme realizirat pod nobenim pogojem....

tvoja zgodba je res neverjetna....

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
za zavarovalnico je bisven dolžnik, ki ne more bit neka 3 oseba ampak on..., lahko pa nekdo drug plača to terjatev, kar pa zavarovanico dejansko ne briga...

Če se v tvojem primeru zamenja lastnik terjatev pa je na eno tretjo osebo je nična pogodba, da pa upnik sprejme spremembo lastništva pa mora z novim lastnikom podpisat, da se strinja da bo prevzel terjatev in da ga pravno lahko tudi izterjajo....

to je bistvena razlika kaj se spremini, ceu postopek izvršbe....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Novi lastnik ima izbrisno pobotnico, govorim vsakič enako. Glej brezveze da sploh o tem razpravljamo. Vsakič pišeš da je neverjetno, neverjetno, nemogoče... Pa vendar le ni? Sem te povabil na ogled ali te nisem? Če bi lagal te najbrž ne bi ali..? Torej če hočeš se oglasi in poglej če ne pa zaprimo temo saj vsakič pišeš ene in isto stvari in kako neverjetno se tebi zdi. Skratka enostavno še enkrat, novi lastnik je kupil obremenjeno nepremičnino, ob tem si ni pridobil nobenih dovolil upnikov, sedaj postopoma rešuje upnike (jih bo poplačal) in dobiva izbrisne pobotnice, upniki pa tudi umikajo izvršbe, v ZK je postopek pridobitve lastninske pravice na njega. To je to.

Lp

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Še enkrat če je to res, je to goljufija... zavarovalnica pa ne sme dajat podatkov koliko je dolžnik dolžen brez njegovega privoljenja.....

Izvršba se glasi na drugega lastnika, tako da bodo dali izbrisno pobotnico prejšnemu lastniku.. skratka vse je skregano... Če bi bil jest upnik bi najprej izpodbijal vpis novega lastnika, nato pa še zato tožil (odškodninski zahtevek) prejšnega lastnika + kazenska ovadba, tako da bi bila na koncu nepremičnina moja....

tko nekako bi bilo pravilno.... vidm, pa da mate štajerci ene svoje zakone in sploh ZK.... z čudnimi pravili....

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
glede nato, da je dotični plačal, (seveda spet če verjameš), oz sto jurjev na 4 miljone.... se še čudiš... Glede nato, da je ceu lajf motovilu... oprosti takim ni pomoči...

kr se pa tiče tvoje pravljice.... glede nato da govoriš konfuzno, enkrat hipoteka, enkat izvšrba enkrat ni to enkrat postopki niso končani... bi se vzdržal komentarja...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem bral vse, ampak tisti, ki trdi, da je odmera dvaka na DURS merodajna, da je posel uspel je navaden bedak.

durs še svoje azdeve ne zna uredit, ne pa ščitit kupca.

in ZK ni hudo ažurna, zato je goljufija še vedno možna.

na nLB sem dobil keš pred vpisom hipoteke. tko da hypo je očitno tu tudi za časom.

in če je podpisan ain notarsko overjena pogodba pičkin dim, ne vem zakaj na DURSu ne izdajo položnice, nakup pa, v primeru ko gre za nakup z enim plačilom ne izvedemo kar na ZK. sej papir je itak brezveze.

pa a ni tudi zanimivo, da čeprav je nekaj v ZK, ti še vedno rabiš imet papirje.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ja papirje rabiš ampak ni ravno ZK zaradi tega, da bi bilo čimmanj goljufij? Predstavljaj si da ne bi bilo nikjer zavedeno lastništvo in bi se stanovanja in ostale napremičnine prodajale kar na podlagi listin (ki pa so lahko seveda ponarejene..).. Nevem! Zgoraj nisem najboljše razumel, kje si dobil denar pred vpisom? Na Hypo ali na NLB?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
na NLB

mnogo stvari še ni vpisanih, listine pa obstajajo.

a zaradi preprečevanja ponarejanja rabimo 100 načinov vodenja evidence. ani bolje nega izpiliti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Softi saj to ni 100 načinov, to je bolj ali manj edini način do katerega lahko ti kot potencialni kupec dostopaš do podatkov. Marsikdo niti ne bo hotel od tebe kupiti takšne nepremčnine. Drugače pa se strinjam da mnogo stvari še ni vpisanih in dokler so vsi "pošteni" ni frke, ko pa kdo koga zaj** pol pa so solze, pa vsi živčni in potem letajo bebčki iz TV-ja s kamerami in nihče ne more verjet kako je to možno v pravni državi... Drugače pa ti dam samo en primer.. Npr. prejšnji lastnik stanovanja je pošten, ker pa je zašel v dolgove in jih ne more vračat mu sede DURS na nepremičnino, na katero se še ti nisi vpisal. Se pravi, človek sploh ne rabi imet slabih namenov.. Dobro, ti praviš da lahko s tem, da predložiš kupoprodajno vse rešiš. Vse lepo in prav, ampak imaš pa frke, poti, skratka neprijetnosti!

Lp