Nakup motorja....

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
V nasprotno smer glej, ti ne morš svetovati, če voziš gume, ki jih proizvajalec ob normalni rabi priporoča do 10.000 jih ti voziš 16 in še praviš, da so dobre.

Še enkrat za dobro poznavanje motociklov rabimo dirkališče, na katerem se bo lahko vsak naučil pasti predvsem neogretih gum. Kar pa je pri tebi zlo težko, glede nato da ti pnevmatika prej rata kamen, kot pa se zliže.

In pametuješ neki o SS motorjih, če se pa še pelat ne znaš, drugače kot pa po jajcih......

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

lani smo lepo videli primer kako sta se na cesti ubila dva vrhunska dirkaca na SS motorjih, pri kamniku, zanimivo je bilo, da noben ni imel izpita in reg. Motorja... Verjetno si sedaj razumel na tem primeru in se kaksnem, da je poanta v necem drugem. SS preprosto ni za cesto in nase predpise pa folk se kar ne dojame in ozema.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Iz tvojih ust je slišat, kot da se ne pobijajo z skuterji, čoperji, kross... itd...

Dej ne nabijej spet. Ni prvo ko se mulci vozijo brez izpitov z motornimi vozili? Veliko jih pade z enoslednimi vozili, ker ne znajo vozit oz jih zjebe panika, bremzanje v ovinkih, začetniške napake itd.....

Tudi take penzjoniste kot si ti, ko ga zmeče vsaka anomalija na cesti?
Največ padcev je še zmerej posledica zdrsa in predvsem tujcev zaradi slabih cest in neizkušenosti tega. Verjetno pa tvoji indici prekašajo vse...... kar leze na tej zemlji.

Še enkrat vsak motor registriran za cesto je za na cesto. Enkrat se opiraš na zakon enkrat pa kvakaš u tri... Nato pa iz naftalina vlečeš primere brez izpita ss motrja...

meniš da se na mopedu z mladoletno osebo to še ni zgodila...

jebiga tvoj indic je res hud? Pa nka okol ne glej k se voziš, da nauš kamenček povozu, ker te bo zmetal. Potem bo sledila expertiza po dolgem in počez, kot smo vajeni pr teb?

aaaa pr filozofiranju vse ostane?

I

Izbrisan uporabnik #488

da in vsak mora voziti v skladu z omejitvami, nakup ss je zavestna krsitev teh pravil. Primera pa seveda nisi razumel, ekspertize in statistiko nesrec z motorji in vzroke, tudi, tako da kaj vec ne bi dodal. Razen ce bos ti povedal o smotrnostu nakup 200ps masine glede na max. Omejitev 130 oz. 90 ker se po avtocesti ne vozis. Priceless. Tak je to, ko ne obiskujes...
smile-1.gif

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Če govorimo o price/performance: jaz sem tudi Fazerce gledal ko sem kupoval, pa sem potem reciva temu dobil Kawasaki Z750 (če se mene vpraša več za isti ali celo boljši denar). Stvar okusa pač.
Glede opreme: jaz imam usnjen dvodelni kombinezon za furce, pa škornje leder, za v službo pa ena firma na Brezjah (Musher jeans, če koga zanima), dela kavbojke za na motor - podloga spredaj goretex, pa kevlar všitki. Lani je osnovni model (če se ne zmišljuješ žepov ipd) prišel borih 50eur, kar je best buy če se mene vpraša. Pa za v službo imam namesto škornjev motoristične čevlje iz blaga (lidl press). Pač jaz tako, kdo drug pa drugače.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
dve vprašanji če tvoja jetra grejo over 130/h če ja to zavestna kršitev pravil. Meniš da se z sportakom ne da po omejitvi pelat? Torej če je zate zavestno kršitev tega, so sportaki v nasprotju zakonom?

Isto velja za avtomobile, zakaj izdeluje bavarce M, lotuse, ....

Snečko ti si bolan..... tvoji predsodki pa neverjetni. Smotrn nakup motorja po logiki avtomibilista torej teb podobnega potemtakem ni. Nekateri bi celo prepovedali enosledna vozila itd...

Skratka serješ na polno, mogoče frustracija, ker si pač kej več ne morš privoščit... Zgleda da je Kranjec tud zažagan po tvoje, zavestno krši pravila...

Njega sem omenil le zato, ker je tebi ljub.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
z750 je kul bajk..... Za moj okus mogoče premalo navora, vendar se da to popravt z višjimi obrati. Sploh novi modeli so super majo že upsitedown vilce in solidne bremze... Je dokaj kratek motor, torej je super za v mestni vrvež...

Veliko užitkov... glede opreme pa kot so napisali, tolko dnarja, tolko muzke.. Moj nasvet je, da bi morali dat več na opremo kot na bajk, ponavadi je lih obratno...

ampak tko to je...

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Citat:
Murkec pravi:

Za sebe lahko rečem, da vozim po predpisih, v naselju največ 50, izven največ 90 (v Avstriji 100, vendar mi 90 kar paše), na avtobahnu ne vozim konstantno nikoli preko 120. Vozim s kratkimi lučmi, kombinezon pa je opazen, prav tako čelada in sam motor. Prav tako ne "brenčim", ker imam nameščeno vse original.

Izogibam se ultra prometnim cestam pri nas.
Tu pa tam se zgodi tudi kakšna kršitev, največkrat je to "pole position", ko čakaš v križišču.

tu pa tam se zgodi kakšna kršitev, POLE POSITION...

verjetno se rad postavi v prvo vrsto, da potem kolono dela in maha pejte naprej norci? tale tip pa ni gladek...

hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
ksz...

Evo...moja Horneta je naprodaj ..........

Zmagala obnova hiše.... (Pa nevem a bi se smejal ali jokal
evil.gif
)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Po mojem fazerce 600 ne moreš primerjat z z750 (kolikor sem sprobal je treba fazerco bolj priganjat kot z-ja).
Glede hitrosti: jaz lažje peljem 750-ko po pravilih (vsaj v naseljih se lažje držim omejitev) kot pa avto (res pa je da imam avto 335km). Pa pustmo tisto da so Ljubljano zadnje pol leta gnoji posejali s conami 30km/h, brez posebne potrebe večinoma. Misliš da se je svet ustavil ko se pelješ 30.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Zdravo.

Rabim nekaj za vozit v službo. Ni daleč, manj od 5km. Problem je, ker ni €. A se da kaj pametnega dobiti za 1k€, recimo kakšen maxiskuter? 50ccm mi je premalo, ker bom ovira na cesti.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Er-5 je lušten, sam prehitro rata prešvoh. Kakšna Hornetka oz neki 600 kubičnega se pa že lepše pelje
smile-1.gif

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
ER-5 nič ni prešvoh. Meni je bil premali po merah -za enega v redu, za dva in prtljago pa nekako kot Krpan na Kobilici... Mato išče nekaj za v službo, ne za noret ali dolga potovanja. Erika bi bila kar dobra izbira.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Bolj bi kakšen skuter ne čist maxi. Da je zadeva lažja in bolj okretna. Pa da ni potrebno tako visoko čez njega lesti, da se lahko pelješ tudi v kaki bolj fensi obleki in čevljih.

Kaj takega recimo.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Za 5km v službo in nazaj si poglej eskuter.si. Stroški "tankanja" so praktično 0, vzdrževanja skoraj ni. Vse ostalo te udari po denarnici, kot si rekel $ ni.

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Tudi o tem razmišljam. Ampak imajo samo take, ki so omejeni na 45km/h, kar je pa problem, ker si ovira na cesti. Po kolesarski stezi pa ne moreš peljat. Če pa vzamem tistega za 25km/h, je pa problem en konkreten klanec pred domom, saj imajo zelo slabotne motorje.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Sposodi si ga kje pa preveri če splezaš. Drugače sem jih pa tudi jaz gledal, tam je eden mislim da Beta ki je elektronsko omejen na 25 (to izrecno piše). Po mojem se da to elektroniko mirno obiti.