Nakup motorja....

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Dones sem sel gledat eno Hondo,pa me ni prepricala. Sicer je nenormalno lep za pogledat,sam je bil oklep barvan,gume (sicer dobre) samo stare
frown-1.gif
Pri hladilniku neki strihan...

Skoda
frown-1.gif

Nazadnje urejeno:

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Stvar okusa....ej, ali ima model FS nastavljivo vzmetenje?

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Ce bi se mogl odloct za kawasakija ZX-6R ninjo in Suzukijem GSX-R 600,kaksna bi bila vasa izbira?? Obadva imata 30 000 km in sta letnika 2001
smile-1.gif

Kateri agregat naj bi bil bolj vzdrzljiv?

sasosa

Pripravnik
1. sep 2007
224
0
16
Rudolfovo
Jaz osebno bi bil za suzo. Malo več konjev ima, lažji po teži, elektronsko vbrizgavanje goriva, bolj vščečen... Glede vzdržljivosti pa ??

Freak

Pripravnik
19. sep 2007
522
0
16
Sem klicu serviserja okol suze. Pa je reku,da niso problematicni. Tud kilometri niso problem,ce je bil motor redno servisiran. Tko,da zgleda da je kr orenk stroj suza
smile-1.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Ta letnik bi ziher vzel Suzo...., če pa bi govorili o letniku 2005+, potem pa Kwaka....
30.000 km pa ni praktično nič....

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Pozdravljeni motofriki
smile-1.gif

Odločam se za nakup rabljenega motorja... najbolj mi je v oči padel Kawasaki Z 750... finance imam med 4000 in 5000 eur.
Kaj pravite na omenjeni model? Še naj pogledam kaj druga?

Hvala za pomoč!

RBULL

Pripravnik
10. sep 2007
316
0
16
Motor res pade v oči, tudi meni je zelo všeč....vprašanje pa ja kakšen stil vožnje ti odgovarja in ali se misliš voziti sam ali v družbi, na krajše ali daljše relacije....v vsakem primeru pa če imaš možnost malo stestiraj
zmaga.gif

Torque_monster

Pripravnik
4. avg 2007
547
0
16
Kaj pa pride v upoštev? Klasični naked motorji ali bolj streetfighter? Mogoče kaj drugega!
smile-1.gif

Koliko imaš pa kaj izkušenj na dveh kolesih z močnejšo mašino, ker ta Kawasaki ni čisto nedolžen.
aplauz.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Jaz sem imel Z-ja 750...., lepo vodljiv in okreten....drugače pa je to motor, ki se najlepše pelje tja do 140 km/h, potem pa začne pihat, da postane hitro preveč moteče. Nad 6.000 obratov pa postane tudi zelo ošter...., če je prvi motor dobro premisli...

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Pri Z 750 dobiš za svoje denar veliko motorja. Nekateri izkušeni motoristi pogrešajo močnejšo prednjo zavoro in trše vzmetenje. Mašina je precej močna in Kawasakijevsko divja. Če si začetnik z malo izkušnjami, bi znal biti ta motor premočan (Elvir bi ti znal povedati kaj več o tem).
Je v proračunu zajeta tudi oprema ali pa jo že imaš? Je pametno računati tudi na to, ker ni priporočljivo, da bi se na daljše ture vozil v kavbojkah, supergih in čeladi iz Lojzeta za 50EUR.

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Najprej hvala za nasvete in informacije.

Načeloma bi to bil res moj prvi motor. Prej sem sicer 7 let vozil 180 kubičnega skuterja, vendar se teh izkušenj iz dveh koles verjetno ne da primerjat. Vozit v bistvu znam, tudi izpit imam za neomejeno. Opremo tudi imam (alpinestars), tako da to ni všteto v mojo ceno.

Z 750 mi je padel pač v oči. Všeč so mi takšni "streetfight" motorji, kjer je drža malce bolj pokončna. Pa tudi motor izgleda zelo vodljiv (napram kakšnemu cestaku ala R6). Mogoče bi res bil za začetnika boljši kakšen Ducati Monster al pa kaj, ampak mi ni tako všeč... nevem...

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Evo, danes imam pa več časa....
zadeva je taka. Tudi meni je bil zelo všeč...drža je fenomenalna, vodljivost tudi...skratka na prvi pogled zelo lahkoten in obvladljiv motor. Privi koraki, naredim izpit in takoj drugi dan, ko sem dvignil knjižico se grem peljat. Preskok iz Er-5 na Z-ja je bil kar "zanimiv". Prve dni sem se vozil po nekih stranskih cestah, lepo polahko, obrati do največ 5.000... Do tukaj je motor zelo "prijazen"...Po dveh tedni se je pa začelo obdobje radovednosti...prvič, ko sem ga v drugi navil nad 6.000 obratov sem se kar ustrašil....začutiš vibracije in res brutalen pospešek...mi ni bilo nič jasno. Hitro sem spustil gas....
Potem sem šel na AC probat, spet navijem drugo in bum......leti ko svija....pridem tam do 140 km/h in opazim, da se v ogledalih nič več ne vidi. Ogledala so na balanci in vibracije totalno uničijo vidljivost v ogledalih. Skratka, to je super motor za nekoga, ki ima že nekaj izkušenj s "Težkimi" motorji. Jaz sem ga potem hitro prodal....ker sem se ga pač bal...bil je preošter...sedaj bi ga pa z veseljem spet imel....ko se zavrti res pošteno sune in ne tako nežno kot sedaj CBR-ka...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Evo, danes imam pa več časa....
zadeva je taka. Tudi meni je bil zelo všeč...drža je fenomenalna, vodljivost tudi...skratka na prvi pogled zelo lahkoten in obvladljiv motor. Privi koraki, naredim izpit in takoj drugi dan, ko sem dvignil knjižico se grem peljat. Preskok iz Er-5 na Z-ja je bil kar "zanimiv". Prve dni sem se vozil po nekih stranskih cestah, lepo polahko, obrati do največ 5.000... Do tukaj je motor zelo "prijazen"...Po dveh tedni se je pa začelo obdobje radovednosti...prvič, ko sem ga v drugi navil nad 6.000 obratov sem se kar ustrašil....začutiš vibracije in res brutalen pospešek...mi ni bilo nič jasno. Hitro sem spustil gas....
Potem sem šel na AC probat, spet navijem drugo in bum......leti ko svija....pridem tam do 140 km/h in opazim, da se v ogledalih nič več ne vidi. Ogledala so na balanci in vibracije totalno uničijo vidljivost v ogledalih. Skratka, to je super motor za nekoga, ki ima že nekaj izkušenj s "Težkimi" motorji. Jaz sem ga potem hitro prodal....ker sem se ga pač bal...bil je preošter...sedaj bi ga pa z veseljem spet imel....ko se zavrti res pošteno sune in ne tako nežno kot sedaj CBR-ka...
Ja, zdaj imaš pa že ogromno izkušenj...
grims-1.gif