Nakup Eos-a 1000d

kajter

Pripravnik
25. sep 2008
41
0
6
Prva stvar šum pri iso400 in iso800. Dostop do nekaterih funkcij - preko menujev.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
To je čisto drugi svet - boš videl!!
Kupi ta komplet - hitro!
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No kar se nadzora in hitrosti tiče zagotovo, ampak če pa ne boš še kaj v objektive vložil pa lahko verjetno kar malce slabšo kvaliteto same fotke pričakuješ.

mamomu

gps navigator
21. jul 2007
2.493
0
36
53
Varoš!
Objektiv, ki ga dobiš zraven je daleč od tega, da je slab! Obstajajo boljši in tudi slabši. Ta pa ima vgrajen tudi IS ( image stabilizator ). Ta objektiv je sigurno boljši kot na vseh kompaktih.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
moraš vedeti, da tu kupuješ sistem (mater, pa to skoraj vsakič napišem
grin1.gif
).

moraš pa vedeti, da ima samo 3x zoom, če se lahko tako izrazim, in da te bo kakršnakoli želja po približevanju ( se pravi 10x zoom in dlje), koštalo kar par 100€.

je pa res - primerjava kompakt vs. DSLR je precej v prid DSLR-ja. precej več kontrole nad ustvarjanjem imaš.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Veš kako pravijo, objektiv nariše sliko. Nekaterim je kit dovolj dober, nekaterim ne. Boš že pogruntal. Meni recimo ni dovolj, amapk sem ga najprej kupil in ga s časom presegel. Btw, nisem na Canonu, zato je tole čisto na splošno.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
je pa tudi res, da ima vsak razred svoj kit objektiv, vsaka firma pa pri vstopnih razredih tako ali drugačno kvaliteto. pri vstopnih razredih s kiti kraljujeta olympus in pentax, ima pa Canon v profi rangu več kot odličen kit objektiv - 24 - 105 f/4 L IS ... ga mam tudi sam, in dokler ni bil na tleh ... je delal brezhibno, zdaj se pa malo kregava, da dela kot mora.
grin1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik mamomu pravi:
Objektiv, ki ga dobiš zraven je daleč od tega, da je slab! Obstajajo boljši in tudi slabši. Ta pa ima vgrajen tudi IS ( image stabilizator ). Ta objektiv je sigurno boljši kot na vseh kompaktih.

Obstajajo slabši objektivi kot kiti? Mogoče med različnimi znamkami ja. Drugače pa je kit nek osnoven objektiv in to je to. Nobenega presežka nič kaj preveč pričakovat od njega. In ja pri teh starejših hibridnih digitalcih objektivi niso tako slabi kot si misliš. Seveda da se ne more primerjati kontrola in hitrost delovanja ampak sama kvaliteta fotke je pa drugo vprašanje na katerega pa s kitom nebi ravno ponosno odgovarjal.
Je pa sigurno dslr drug svet v katerega se splača pogledat, če te zadeva mika. Pričakuj pa dodatne stroške ker boš hitro želel več kot pa le kit in stroški vključno z željami se ne bodo nikoli končali
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Meni se zdi, da večina ljudi ostane na osnovnem dSLRju in kit objektivih ali mogoče še 10x zoom. Nekatere pa nas potegne in pol zapravljamo za boljše leče. In ko maš enkrat odličen objektiv, veš zakaj pravijo, da bojektiv naredi sliko
grin1.gif

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Meni se zdi, da večina ljudi ostane na osnovnem dSLRju in kit objektivih ali mogoče še 10x zoom. Nekatere pa nas potegne in pol zapravljamo za boljše leče. In ko maš enkrat odličen objektiv, veš zakaj pravijo, da bojektiv naredi sliko
grin1.gif

Ja, vem slin slin. Nekaj celo razmišljam o nabavi enega objektivčka, ker treba malo stroške nabit. Se mi hudo že lušta, ker že dolgo nisem vidla nič novega.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Bom še jst tole temo ponucal, pa kar tukaj zastavil vprašanje....

Doma bomo kupovali prvega DSLR-ja. Glede na branje testov in opisov, sem se nekako omejil na Canona 40d (v ožjem izboru je bil še Olympus E520 in Nikon d60), zdaj pa sem malo v dilemi, ko vsi pišete, da so objektivi zelo pomembni, nekateri celo, da so pomembnejši od samega ohišja. Cenovni rang za ohišje + objektive je nekje 1k€.

Zdaj je pa vprašanje ali naj izberemo raje cenejše ohišje 1000D z boljšim Canonovim objektivom EF-S 18-200mm ali ohišje 40D s kit objektivoma 18-55mm in 55-250mm. Cenovno je oboje okoli 1k€, če bi šel po objektiv čez mejo, bi pri prvi opciji v meji 1k€ dobil mogoče še kit objektiv 18-55mm.
Na testih 18-55mm ni bil ravno pohvaljen (slabša izdelava, slabši na mejnem zoomu...) 55-250mm pa je bil precej dobro ocenjen. Malo me moti slaba ocena 18-55, ker bi bil verjetno precej v uporabi. Koliko so ocenjevalci objektivov strogi do entry-level opreme?
V drugem primeru, bi verjetno ves čas uporabljali objektiv 18-200mm, kateri bi verjetno za nekaj časa pokril vse zahteve. Na testu se je tudi dobro odrezal....

Pri primerjavi ohišij "na papirju" nisem opazil kakšne velike razlike med 40D in 1000D, čeprav se zavedam, da se razlika 300€ v ceni mora nekje poznat ... 40D ima 9 točkovni (proti 7 točkovnemu) AF, iso 3200 (proti 1600), večji LCD zaslon in več fps. Senzor je isti.

Torej... kaj svetujete vi strokovnjaki
grin1.gif
Se splača vložit zdej mal več v ohišje pa potem dokupit (čez kakšno leto, dve) boljše objektive, ali se bolj splača vzet slabše ohišje in boljši objektiv. Kakšna je sploh razlika v praksi med temi dvemi aparati in če laik v prvem letu sploh opazi pomankljivosti kit objektivov.

Sicer sem gledal precej review-ov, samo mi tista hardcore testiranja ne povejo kaj veliko o praktični uporabnosti.

Mogoče predlagate še kakšen drug sistem (
grin1.gif
), ki ni Canon?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.665
340
83
www.kacnje.eu
Z nobenim od omenjenih ne boš zgrešil. Sam bi sicer vzel Canona, saj za svojo ceno dobiš zmogljivo zadevo. Predvsem pa čim manj pipetkanja in branja raznih prerekanj. Raje aparat v roke in v naravo
zmaga.gif
pa si zmagal.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Nekaj pa naj šteje tudi kakšne kvalitete je ohišje in kako sede v roke. Sam sem iskal čim manjši slr za okrog letat, pa vidim da je čista neumnost, ker ga sploh ne morem dobro in udobno prijet. Pa imam pentaxa, ki ga je pol več kot plastičnih igračk ala 1000D ali 450D. 40D in mlajši in starejši bratje iz serije pa so glede tega čista zmaga. 1000D je res dejansko igračka. Ga imamo na šihtu, pa sem bil tako razočaran, da sem enostavno moral kupit pentaxa. Ker ne mislim priporočat druge znamke, zato toplo priporočam 40D, ko se navadiš na kit objektiv in če te zagrabi pa čez čas dokupiš kaj boljšega.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
je res, da je veliko komponent podobnih v 1000D, 450D in 40D, ampak ...

velika razlika je v softwareu ... ta veliko stvari lahko poštima ... in recimo napram moji 350D, ki je moj backup body, je velika razlika.

in v upravljanju in v kvaliteti fotografije ...

velika razlika je predvsem v upravljanju - vse komande imam na roki, medtem ko na nižji seriji, moraš kar pritiskat, da prideš do kakšne nastavitve, dva knofa za upraljvanja ... ne vem ...

sem delal že tudi z 1D serijo in mi xxD serija dosti bolj leži ... to je dejansko en poglavitnih vzrokov, zakaj nisem šel višje - funkcionalnost mi je pri fotografiji zeeeeloooo pomembna. in pa v svojem razredu visko fps - 6 slik na sekundo - zadošča za reportaže, šport ... za vse ...

s 40D sem se lotil prav vsake zvrsti fotografije, vsake!! s 350D tega nisem mogel ...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Vsem najlepša hvala za nasvete... bo kar 40D potem. Sem malo po bolhi gledal in se da kar poceni dobit tudi rabljene objektive. Prvič bo pa itak treba kit objektive prerast, da se bomo naprej afnal
tongue-1.gif