Vzemi, kaj čakaš. Priložen kit objektiv je sicer čisto OK za amatersko fotografijo, le zooma ima občutno premalo. Imam enak Canonov kit objektiv in večino časa počiva v torbi. Uporabljam ga le na kakšnih internih feštah kjer je pogosta potreba po širokokotnih posnetkih od blizu, luč pa slaba in mi prav pride vgrajena image stabilizacija (IS). Za vse ostalo sem izbrskal na ebayju star Canonov objektiv malce višjega kakovostnega razreda ter razpona, ki mi dopušča zadosten zoom. Žal nima IS zato se ga izogibam v bolj slabih svetlobnih razmerah in tam, kjer moram na blizu posneti čimveč ljudi (grupne fotke na žurkah, kjer se ne moreš dovolj odmakniti od skupine ljudi).
Tamron ima zelo velik razpon goriščnice in boš z njim delala vse od širokokotnih posnetkov pa do konkretnega zooma. Kot vsi zoom objektivi ne bo blestel v skrajnih goriščnicah (totalni široki kot ali totalni zoom). Sčasoma boš odkrila "sweet spot" tega objektiva, kjer producira najboljše fotke. Fotke v nobenem primeru ne bodo top top top za na razstavo, še vseeno pa neprimerno boljše od trotl fotoaparatov. Če ti bo katera od njih zelo pri srcu pa imaš pri DSLR (v primerjavi s kompakti) še vedno več manevrskega prostora za naknadno obdelavo v Photoshopu oziroma kakšnem sorodnem programu. Še toliko več, če boš fotke zajemala v RAW formatu. Pri teh Canonih (vsaj pri mojem gre) lahko nastaviš tudi tko, da ti hkrati shrani v JPG in RAW formatu isto fotko. Požre ohoho prostora na kartici, je pa zato RAW najbolj primeren za naknadno obdelavo fotk. Ker boš shranila v obweh formatih hkrati boš v RAW izbrala le tiste, ki so ti res všeč, ostale pa v arhiv shranila zgolj v JPG in tako prihranila na prostoru.
Veliko veselja s tvojo novo pridobitvijo. Pa vzemi si čas za branje navodil. Pri takšnih napravah človek vedno izve kaj novega, razen če ima že dolgoletne izkušnje. Jaz jih nimam in so mi navodila zelo koristila. Še sedaj jih imam vedno s sabo v torbi za fotoaparat (pa te si ne pozabi kupiti. Dovolj velike!!!).