Glede na to, da ne uporabljam originalnih baterij, sem za svoje potrebe "razvil" poseben sistem za ločevanje praznih in polnih baterij. V Delkotu sem nabavil namenske škatlice za 4 kom. AA baterij. Ko so polne so zložene z istimi poli v isto smer (++++), ko pa so uporabljene jih pa samo pomešam med sabo (+-+-). Poleg tega imam vedno najmanj en paket v žepu, da so na toplem.
Kar se tiče vstopnih modelov, jim z AA baterijami znižajo ceno za 30 ali več evrov in so tako bolj konkurenčni.
Ko sem sam nabavljal prvi DSLR sem prav tako spraševal po forumih. Nekdo mi je dal link, kjer je bil objavljen test vstopnih modelov. Ta test sem prebral in ravno to, čemur jaz dajem prednost (AA baterije) so na testu označili kot minus. Ko sem njihov minus spremenil v plus, nisem imel več kaj razmišljat: Pentax K100Ds je bil v vseh pogledih za razred nad drugimi. Že po nekaj mesecih sem ugotovil, da to ni to, kar sem pričakoval. Ob nabavi fleša, sem ugotovil, da moj K100Ds nima wirelessa za proženje bliskavice. Nima niti možnosti žičnega priklopa za fleš (ima samo hot shoe). Če bi kdo omenil ti dve pomanjkljivost, bi verjetno povečal fond in nabavil za stopnjo višji DSLR. Že od samega začetka sem pogrešal grip, ki je še kako uporaben. Zaenkrat z njim še veselo fotkam, vendar se že psihično pripravljam, da bo kmalu služil kot backup. Glede na napovedi ne bo treba več dolgo čakati na kaj boljšega.
Če rezimiram: za nekoga, ki fotografijo kolikortoliko obvlada, pa magari iz filmskih časov, vstopni model ne zadostuje, saj ga bo prerasel v nekaj mesecih. Zato bi jaz priporočal nekaj boljšega, pri Nikonu D90 ali celo D300 in pri Pentaxu K20. Res je nekaj dražje, vendar se kasneje ne tolčeš po glavi zaradi tistih 500 in nekaj evrov, ki si jih prišparal pri nabavi vstopnega modela. Vsak se mora sam odločit, forumi pa so zato, da je ta odločitev lažja, saj več glav več ve.