Ker sem se zafire in njenih muh že malček naveličal, sem se odločil da zadevo počasi zamenjam. Vseeno bi ostal pri enoprostorcih, iščem pa po naslednjih kriterijih: bencinar (raje večja kot manjša kubatura), avtomatska klima, fajn je tudi če je vlečna kljuka. Letniki tam nekje 2000 - 2003, mogoče varianta staro za staro. Budget je nekje 6,5 k€.
Kolikor sem prejadral avtonet, imam na izbiro:
- vw sharan
- ford galaxy
- renault espace / grand espace
- pižo 806
- grand voyager
Za sharana sem bral, da ni najbolj zanesljiv voz... tudi motorji vr6 baje da niso neki biser. Galaxy je baje samo preoblečen sharan. Motorji 2.3 so fordovi ali kako?
Renault... je pač renault
resno, kako je z bencinskimi motorji? Glede na to, da je po netu bolj malo napisanega o njih, predvidevam da ni nekih večjih težav.
Za grand voyagerja mi je en mehanik močno odsvetoval nakup. Konkretno: "Z njim boš zadovoljen dvakrat: ko ga boš kupil in ko ga boš prodal." Nadomestni deli so baje dragi, poleg tega je več ali manj vse po naročilu s čakalno dobo nekaj tednov
Z nakupom se mi ne mudi preveč, računal sem menjati nekje do zime (torej oktober, november). Trenutno se mi gre za to, da izberem en soliden model in potem pač čakam na pravo priložnost.
Že vnaprej hvala vsem za mnenja
Kolikor sem prejadral avtonet, imam na izbiro:
- vw sharan
- ford galaxy
- renault espace / grand espace
- pižo 806
- grand voyager
Za sharana sem bral, da ni najbolj zanesljiv voz... tudi motorji vr6 baje da niso neki biser. Galaxy je baje samo preoblečen sharan. Motorji 2.3 so fordovi ali kako?
Renault... je pač renault
Za grand voyagerja mi je en mehanik močno odsvetoval nakup. Konkretno: "Z njim boš zadovoljen dvakrat: ko ga boš kupil in ko ga boš prodal." Nadomestni deli so baje dragi, poleg tega je več ali manj vse po naročilu s čakalno dobo nekaj tednov
Z nakupom se mi ne mudi preveč, računal sem menjati nekje do zime (torej oktober, november). Trenutno se mi gre za to, da izberem en soliden model in potem pač čakam na pravo priložnost.
Že vnaprej hvala vsem za mnenja