Nakup avta v Nemčiji

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Sedaj sem malo bral Žurnal in je notri raziskava o tem, kateri avti so se v Evropi največ prodajali in kateri pri nas.
Vmes je navedeno, da se super prodaja Fiat Panda, v Nemčiji pa stane nova s klimo 4500 EUR. Pri nas je (redna cena) 7200 za 1..1 Active, za katero ne vem ali ima sploh klimo ali ne ... No v glavnem, Nemčija da na avto 2500 EUR subvencije, baje 1000 EUR popusta da tudi Fiat in je zato cena toliko nižja.

Zanima me, če kupim nov avto v Nemčiji, mi kot tujemu državljanu tudi pripada subvencija in pač kupim Fiat Pando, odcolam cca 5k EUR in grem z njo domov ali meni subvencija ne pripada?

Kakšni so pa še kaj drugi stroški in postopki ob nakupu novega avta v tujini, moram kaj dati naši državi (verjetno kakšen davek), z registracijo po moje ne bi smelo problemov?

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Torej grem tja, kupim nov avto v salonu in ga peljem domov. Kaj moram pa tukaj še kaj plačati? Pa tam lahko vzamem njihove tablice preizkušnja ali kako?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
S subvencijami je najmanj ena težava - so se že zdavnaj iztekle. Zato ostale težave, kot npr. to, da ti do subvencije niti približno nisi upravičen, niti niso pomembne.

Za nakup pa takole - kupiš v salonu, plačaš začasne tablice, pelješ v slovenijo, plačaš ddv in dmv. Včasih si pljunil še stotko za homologacijo, ampak slišati je bilo o ukinjanju tega stroška (in priznavanju evropske homologacije). Prvi del (nemški) stroškov pride cca 300€.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
DDV bos placal ker je nov avto. <<subencij verjetno ne dobis ce nisi nemski drzavljan

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Konkretno za novo fiat pando imaš naslednje dajatve:
če je neto cena 4500 eur pri nas plačaš 20% DDV,1,4% DMV in pa cca. 100 EUR homologacija,pri njih pa še rumene(začasne 5 dnevne) cca. 100 EUR,torej skupaj te pride avto pri nas cca. 5700 do registracije.DDV se v vseh primerih plača pri nas,ker je novo vozilo.(to je avto, ki pa nima prevoženih več kot šest tisoč kilometrov in je mlajši od šest mesecev)
Lp.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Tko kokr so ti že napisal, DDV boš mogu plačat ker je nov avto (star manj kot 6 mescev).

Kako je z njihovimi subvencijami res nevem, ker se nism nikol zanimu.

Glede stroškov pa tkole: DDV + DMV, homologacija 96 eur, mene tablice pridejo (rumene izvozne) 75eur v Nurnbergu + PREVOZ (benz, vinjete, tuneli...).

Da, prejšn tedn sm prpelu Audija A6 3.0 TDi quattro S-LINE, l. 2005
smile-1.gif

19112009_003_.jpg

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zemo, dej mi na ZS kok ma v resnici km, kok te je pršu gor itd. itak vemo, da ti stisnem 1000, 2000 za storitev..ampak rad bi vedel kok je material, kok storitev in kak je material.
nimam problema s tem, da si vzameš denar za storitev, kar je normalno. bi pa rad vedel kaj se dobi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
400 s stroski vred.

na palec je storksov vsaj 200€..se prav za 200 gre gor in dol..
super
kaj pa pripelje.

jaz dam raj 1000 čisto nekomu, k dol prpelje 'robo' ne jajca. ker po kr neki, grem tut jest lahko sam..avion, prvi oglas domov.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ce nimas vec avtov naledanih v enem koncu nimas kaj gor hodit ker te velikokrat nafukajo da je dober avto potem ko prides pa...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sosed je vzel privat.. z avtom v salzburg, za 80€ avion v hamburk, frankfurt..nekam, privat prodajalec. avto top zustand..sam prpelu ga je dol.

sma je velik bencinar, kar men ne sede.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Za solo podvig rabiš hudičevo dober razlog.

Mojstri poznajo zaupanja vredne handlerje, dobijo skonto, poznajo felerje, imajo stalne tablice, delajo z min stroški, v vsakem trenutku imajo več 10 naročil (za tiste, ki želijo točno določen model za X eur), tako da pot nikoli ni zaman, tedensko(!) pripeljejo več avtomobilov, marža je glede na tvojo ceno tako "visoka", da gredo tudi avtomobili, ki niso po naročilu, v parih dneh ("na štajersko, potem pa ga naslednji teden najdeš v oglasih s pol manj km" je bil komentar enega od njih)

Zate verjetno ne velja nobena od teh stvari, tako da...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
ce nimas vec avtov naledanih v enem koncu nimas kaj gor hodit ker te velikokrat nafukajo da je dober avto potem ko prides pa...

Kolega hodo gledat na sever Nemčije Laguno, KOT NOVO, prvo se je drkal pol ure po nekem getu, sami Turki pol pa ko prišo tja vido da neki avtoodpad in da ta Laguna sestavljena iz več drugih Lagun
hysterical-1.gif

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Za solo podvig rabiš hudičevo dober razlog.

Mojstri poznajo zaupanja vredne handlerje, dobijo skonto, poznajo felerje, imajo stalne tablice, delajo z min stroški, v vsakem trenutku imajo več 10 naročil (za tiste, ki želijo točno določen model za X eur), tako da pot nikoli ni zaman, tedensko(!) pripeljejo več avtomobilov, marža je glede na tvojo ceno tako "visoka", da gredo tudi avtomobili, ki niso po naročilu, v parih dneh ("na štajersko, potem pa ga naslednji teden najdeš v oglasih s pol manj km" je bil komentar enega od njih)

Zate verjetno ne velja nobena od teh stvari, tako da...

Problem je samo en...kdo so ti mojstri, ki jim velja zaupati
confused-1.gif
Glede na to, da danes že vsak jebiveter uvaža iz tujine avtomobile - precejkrat so to kakšni krši, ki jih v tujini kupi na dražbah po sumljivo nizkih cenah in jih po možnosti niti ne vidi...

Jaz npr. bi z veseljem dal nekomu nekaj sto EUR zaslužka, če bi mu lahko zaupal, da se na zadevo spozna in je poštenjak, ter se bo potrudil in pripeljal avto, ki bo OK.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Res je, zrno od plev ločiti je težko.

Vendar opisani princip tudi ni za vsakega - mariskdo bi rad prej avto videl, testiral, pa mu ni všeč barva, pa oprema, pa ***** ker je bil barvan (čeprav zaradi risa na parkingu), pa zamenjana šajba, in vse to pomeni, da je avto kao razbit, in potem bi glihal, pa nima €€€...

Iščeš avto? Model A, oprema B, letnik C, km D, cena E, možna odstopanja za X in Y. Plačaš avans in avto dobiš dostavljen, skupaj z original pogodbo na tvoje ime. Lahko konec tedna, lahko čez dva meseca, odvisno od želja, fleksibilnosti in ponudbe.

En faktor so zagotovo tablice - kdor ima stalne, se s tem ukvarja resno in dlje časa. In če je to res bo tudi pri handlerju kot stalna stranka dobil boljšo ceno.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Ko sem jaz kupoval 3 lete nazaj avto iz .de je večina mojstrov hotela celotno kupnino vnaprej ali pa smešno visok avans za avto ki ga niti ne vidiš pred nakupom.
crazy1.gif