Nakup avta v Nemčiji

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Ko sem jaz kupoval 3 lete nazaj avto iz .de je večina mojstrov hotela celotno kupnino vnaprej ali pa smešno visok avans za avto ki ga niti ne vidiš pred nakupom.
crazy1.gif

Pa veš zakaj?

3/4 folka sploh keša nima, drugi največji problem pa je ta, če ti greš iskat avto gor za nekoga in ga pripelješ, njemu lahko da nebo ušeč neka praskica itd itd.... (vse se lahko spomnejo), avto teb ostane, ti ga pa pol prodaji sam naprej...

upam da štekaš.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Se strinjam ampak je šlo za dokaj prodajan model, ponujal pa sem 2k avansa (avti so bili med 10k in 12k), nekemu neznancu pa tudi ne mislim dati 12k na lepe oči in list papirja v roki. Naslednje leto bom neki šnelkurc nemščine naredil pa grem sam gor.
smile-1.gif

Cene za spremstvo so se pa gibale okoli jurja tisti čas, ni slabo za 1 dan praktično ne-dela.
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Dodaten faktor - resni igralci imajo toliko obratnega kapitala, da lahko financirajo nakup avta za 12k. Če nima potem najdeš drugega. Ravnal si pravilno. Ponujen avans je pošten, za oba. Če te moti praska, farba, umazan sedež... pač pušneš dva jurja. Kar verjetno ne storiš, itak se zavedaš, da kupuješ rabljeno vozilo.

Oz. če te tovrstne stvari motijo se itak ne greš tega ampak greš kupit v avtohišo (in plačaš malo več).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v ničemer se praktično ne strinjam.

1. kupujem rabljeno, ampak ne pomen, da spraskano, zasvinjano itd.
2. kupujem s svojim denarjem. kdor ni zmožen kupit in men prodat, pa rabi an lepe oke nekaj..ko ga j..a se gre biznis ali ne.
3. k sem kupoval prvi rabljen avto..ford mondeo..je nakup trajal več kot 8 mesecev. skeširal sem ga v paleste, kjer sem točno vedel koliko ej stal njih in koliko dajem čez.
4. v paleste sme bil še enkrat. spet sem videl avto, je bil zmatran, cena dobra, original še boljša, dajal je vse popuste, sma da se avta znebi..me ni prepričal. in da bi zdej jest spušul 4 k, ker je tak avto bil 16k, nezjeban pa 20 in bi mogu vedt, da bo ta zjeban..no go.
5. prjatli z juga me fehtajo prileji. seveda. rade volje. sam kaj. ali nekaj ka rpoznam, ali pa pokaz na oglas pa dobis. jest odgovarjal ne bom.

in če nekdo vzame 200€ za dan vožnje, da mi rppelje neki, k izberem po netu..je to ok posel, če vzame 2000 da mi anjde best robo..pa tut ni slab posel.