Najceneši pretvornik oz. sprejemnik DVB-T na trgu?

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Pozdravljeni, ker se bliža čas izklopa analognega signala in bo potrebno naročiti kak pretvornik me zanimajo vaše izkušnje in mnenja, predvsem kje do najcenejšega pretvornika ali je že kdo kaj nabavljal v tujini, kjer so cene bistveno nižje kot pri nas (ebay)?

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.674
113
Na tvojem mestu bi počakal nekje do oktobra. Do takrat bodo cene lepo padle.

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.674
113
Heh, 80 EUR. Grem stavit, da bodo te stvari okrog oktobra tam po ene 30 EUR.
Tako da, če ne rabiš nujno (npr. za sprejem hrvaških programov), potem lepo čiči in čaki.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.653
6.707
113
pri taščici
tudi jaz bi (bom čakal do konca) po nove letu jih bodo pa še dodatno spustil (ker potem pa jih bo res malokdo še kupil, ker prav veliko jih ne bo cel december berz tv)

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.084
439
83
45
dolenska
Jaz ga bom pa kr kmal nabavil, ker sedaj mam prek compa, ta pa kur strom parkrat vec kot sprejemnik. Sam dal nebi veliko
smile-1.gif
. Al pa tudi, pogoj je edino, da ne crkuje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.674
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
tudi jaz bi (bom čakal do konca) po nove letu jih bodo pa še dodatno spustil (ker potem pa jih bo res malokdo še kupil, ker prav veliko jih ne bo cel december berz tv)
Tukaj bodi pazljiv. Ker prodajalci niso neumni in si vsekakor ne bodo nafilali zalog, za katere je jasno, da jih ne bodo mogli prodat. In se zna zgodit, da bodo stvari okrog 1.12 zmanjkale. Zato sem rekel, da je pravi čas za nakup tam okrog oktobra ali v začetku novembra.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.653
6.707
113
pri taščici
Počakajmo da kak hofer začne med korenjem prodajat to robo.
Zaenkrat še ni dovolj buma.
Še bolj pa se mi zdi "čakat" (vsaj na oktober) z menjavo tv. Če te le obstoječi tv ne moti preveč.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.674
113
Ne da ni buma, temveč so vsi uvozniki ekonomsko osveščeni. Zakaj bi sedaj šibal zalogo k Hoferju, če jo lahko proda v BB-u za 2x večjo ceno. Ko bodo early adopterje scuzali gremo pa naprej in prodajamo nižje. Niso.neumni.press
cheer.gif

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Tako da, če ne rabiš nujno (npr. za sprejem hrvaških programov), potem lepo čiči in čaki.

jaz pa se stavim, da mpeg 4 STB nikoli ne bo dosegel tako nizke cene, kot jo dosegajo primerljivi mpeg2 STB.
Treba je razumeti, da naprimer tale denver podpira tudi hdmi izhod in ima hkrati tudi snemalnik preko USB povezave, tako da sta to prakitčno dve napravi v 1.
tudi v tujini (naprimer saturn v celovcu) nima STB pod 40€ pa imajo samo mpeg2.
wink-1.gif
Naprimer Strong 5502 nima ne USB, ne HDMI, ne FULL HD, pa stane 40€.

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.674
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mislim da samo vi sanjate in upate na nižje cene. Na eBayu se začnejo cene pri 60€, vi pa pričakujete 30€? Malo morgen...
Koliko so bili MPEG2 sprejemniki pred recimo enim letom?
grims-1.gif

V trgovinah čez mejo jih dobiš danes od 25 EUR naprej.

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.674
113
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

jaz pa se stavim, da mpeg 4 STB nikoli ne bo dosegel tako nizke cene, kot jo dosegajo primerljivi mpeg2 STB.
Treba je razumeti, da naprimer tale denver podpira tudi hdmi izhod in ima hkrati tudi snemalnik preko USB povezave, tako da sta to prakitčno dve napravi v 1.
wink-1.gif
No vidiš, pa smo prišli tam kamor moramo. Moji starci ne rabijo ne USB-ja, ne HDMI-ja, ne nekoga, da jim ga vleče zraven. Rabijo zgolj škatlo z MPEG4 dekoderjem in verjemi, da tile bodo prišli zelo kmalu. In bodo ustrezno cenejši. Pri naših zahodnih sosedih dobiš te zadeve (MPEG2 seveda) od 25 EUR naprej, pri 30 EUR pa že ne veš več kaj bi izbral.
grin1.gif

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

wink-1.gif
No vidiš, pa smo prišli tam kamor moramo. Moji starci ne rabijo ne USB-ja, ne HDMI-ja, ne nekoga, da jim ga vleče zraven. Rabijo zgolj škatlo z MPEG4 dekoderjem in verjemi, da tile bodo prišli zelo kmalu. In bodo ustrezno cenejši. Pri naših zahodnih sosedih dobiš te zadeve (MPEG2 seveda) od 25 EUR naprej, pri 30 EUR pa že ne veš več kaj bi izbral.
grin1.gif
zanimivo da ravno hrvati in avstrijci na polno iščejo mpeg4 stb-je... in tudi da je pri njih bolj prodajan dražji, bolj sposoben in opremljen stb kot tisti cenejši...

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.674
113
Govorimo o najnižji ceni, ne najbolj prodajanem modelu. Nekateri na 55cm katodnem televizorju pač ne rabijo fancy funkcij, temveč zgolj sliko.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
V SLO smo že dalj časa socialno ogroženi....100.000 and counting.

sad

Guru
24. avg 2007
21.037
9.674
113
Baje naj bi nekaj porihtali za tiste, kateri so že sedaj oproščeni RTV naročnine. Cca. 12.000.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
Jaz ga bom pa kr kmal nabavil, ker sedaj mam prek compa, ta pa kur strom parkrat vec kot sprejemnik. Sam dal nebi veliko
smile-1.gif
. Al pa tudi, pogoj je edino, da ne crkuje.
Da izdelek ne crkuje, je danes dodatno podan pogoj
shocked-1.gif

Kam smo prišli.
crazy1.gif