Najcenejši SMSi za predplačnike

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Za eno napravo, ki obvešča preko SMS, rabim predplačniško SIM kartico, ki ima najcenejše SMS-e.
Operater ni pomemben.

Kaj je trenutno najugodneje?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Ne glej samo na ceno enega SMS, glej tudi kako dolgo po neaktivnosti ti zamrznejo številko (torej obdobje brez polnenja računa). Mogoče pride bolj v poštev kak paket brez naročnine, kjer mesečno dobivaš domov položnice po porabi. Mislim da ima Bob nekaj takega.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Bob sem že gledal ja, 4 cente/SMS.

TušmobilBREZ+vključenih 500SMS je mesečno samo 3.5€, ampak mi ni všeč, ker se lahko prijavi v Mobitelovo omrežje (na izbiro omrežja pa nimam vpliva).

A ni Simobil imel nek prepaid paket z ugodnimi SMS?

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Za eno napravo, ki obvešča preko SMS, rabim predplačniško SIM kartico, ki ima najcenejše SMS-e.
Operater ni pomemben.

Kaj je trenutno najugodneje?

Seveda je za sledilno napravo še kako pomeben operater.

Če ni omrežja sledenje ne dela ;(

Povrhu jo pa še skriješ nekam pod sedež, kjer je omrežje še slabše.

Sicer je pa res žalostno, da ni nobene dobre ponudbe za tako majhno uporabo kot so smsi.

Sam sem rekel, da namesto 70 evrov kasko zavarovanja za krajo raje kupim sledilno za vsak slučaj-starega avta itak verjetno ne bo nihče ukradel.

Rabim ene 10 SMSov mesečno in za to uporabljam Tuševo predplačniško sim za deset centov na SMS(škoda, ker so ukinili kul tarifo-čeprav je bilo menda ob vključitvi rečeno za vedno).

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Ne gre se za sledilno ampak alarmno napravo, kjer je signal vseh štirih operaterjev odličen.
wink-1.gif

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
Imamo sicer tri operaterje, ampak ok.
smile-1.gif

Mobitelov predplačniški imaš normalno ceno SMSa 0,08763 €. Lahko si vključiš tarifo SMS Mobi in imaš potem v mesecu vsak četrti SMS brezplačen.

Definitivno pa bo potrebno poskrbeti, da bo številka vseskozi aktivna, pri predplačniški varianti je potrebno polniti vsakih 90 dni. Pri Mobiju si lahko polniš in/ali podaljšuješ veljavnost (proti plačilu) preko spleta Moj Telekom.

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik pikapoka07 pravi:
Imamo sicer tri operaterje, ampak ok.
smile-1.gif

Imamo stiri operaterje... Mobitel (oz. Telekom), Si.mobil, Tusmobil in T-2...

Opala...itak T-2 nisem štela...jao...hm...se posipam....torej, štirje mobilni operaterji so v Slo, hvala za popravek. Od teh trije ponujajo predplačniške storitve (T-2 nima predplačniških ali se motim?). Ponuja pa predplačniške seveda še nekaj MVNO operaterjev, kateri znajo lepo konkurirati s cenami.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Za kartico, ki je v alarmni napravi, ni primeren predplačniški paket. Saj obstojajo naročniški brez naročnine in zakupljenih količin. Za tako stvar imam BOB 4 cente, pa v dveh letih še nisem pokuril bonusa, edini strošek do danes je bil nakup paketa - 15 eur.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
To sem že jaz rekel, da bo potreben naročniški paket brez naročnine. Ker vsi predplačniški, ki se polnijo na kartice, imajo nek datum zapadlosti (številko ti zamrznejo, čez čas pa kar ukinejo). Na alarmu si ravno ne moreš privoščiti, da ti SMSa kdaj zaradi tega ne bo poslalo...

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.493
120
63
Citat:
Uporabnik lithium pravi:
Ne gre se za sledilno ampak alarmno napravo, kjer je signal vseh štirih operaterjev odličen.
wink-1.gif

Ce je signal super, zakaj bi ti potem na Mobitel vrglo pri Tusmobilovemu prepaidu ?

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Če je v Lj, potem ne bo vrglo na TS, ker je roaming izključen v Lj.

Če pa je kje drugje, pa itak nima veze, ker je cena prepaid SMS ista na obeh omrežjih

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
588
8
18
Ne tušmobil prepaid. Gledal sem naročniški BREZ + opcija 500 SMS = 3,5€.
Ampak to velja samo v TM omrežju. Naprava nima možnosti izbire omrežja. Torej če se bi iz kakršnegakoli
vzroka povezala v Mobitel, SMS nebi šli iz zakupljenih enot.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Samo če razmišljaš o opciji 500sms, .... kaj imaš to dnevno 10+ vklopov alarma?

Izredno zanimiva lokacija za nepridiprave
smile-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
To sem že jaz rekel, da bo potreben naročniški paket brez naročnine. Ker vsi predplačniški, ki se polnijo na kartice, imajo nek datum zapadlosti (številko ti zamrznejo, čez čas pa kar ukinejo). Na alarmu si ravno ne moreš privoščiti, da ti SMSa kdaj zaradi tega ne bo poslalo...

Tolk pameten pa že moraš biti, da si v telefonski opomnik ali pa kakšen drug koledar zabeležiš datum poteka.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Kakšen alarm pa imaš, ker jaz tudi kupujem nek alarm, ki mi bo sporočal vklop?

Kak tak alarm bi mi prišel prav tudi v avtu.