Nadure in praksa podjetij v Sloveniji

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Še povsod kjer sem bil so bile nadure plačane. Kaj a pol ne dobite za nadure niti tolk kot je normalna ura? Delate zastonj ta čas?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Moj primer, prva moja služba (cca 1 leto delam). Zadeve treba naredit, kako in kdaj je moj problem. Če bi podaljšal ne dobim 1centa več, 1s ne morem koristiti. Če sm kdaj prosil da sm kkšno urco prej vn letel, sam avtomatsko to urco vsaj dvakrat skonpenziral
smirk-1.gif
Ediniu plus je da nimam točno fiksno kdaj morm pridt, lahko na mojo željo namest ob 8ih že ob 7.30 na šiht uletim.

Sm mel pa tut zanimivo grožnjo, sicer ne od direktorja, ampak predsednice nadzornega sveta (smo podjetje v ene vrste holdingu) da če nism pripravljen delat 16 ur nej spokam, nism pravi za njih
bonk.gif

Plača seveda za en k, se razume
grin1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No vam povem kako je to v zdravstvenih domovih -- vse je odvisno "koliko" narediš in koliko si pomemben.

Pri nas imamo od 50-70 nadur vsak mesec, plačajo nam vse, ker je ceneje plačevati nam nadure kot pa zaposliti novega človeka. Lahko tudi koristiš nadure, samo potem bo nekdo drug tvojih 50 nadur moral delati... tako da imamo približno vsi enako. Ker imamo toliko nadur, v 3 tednih narediš potrebne redne ure, in si dopusta za 1 teden sploh ne pišemo, tako da na koncu leta nam ostaja po 20 dni dopusta in več...

V bolnici pa se striktno držijo zakonov in šparanja, tako da tudi nadur ne plačujejo, tako da sestre prenašajo iz meseca v mesec tudi po 200 nadur... in tako celo leto, proti koncu leta jim izplačajo 20-30 nadur, ko se vidi da niso preveč v minusu...

Pa javna uprava je taka priviligirana služba... eh

PS: a se kdo spozna dobro na te zakone glede delovnega časa - konkretno me zanima za plačilo praznika ? Ker pri nas ko je praznik in si fraj, ne dobiš nič plačano...

LP

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Ker pri nas ko je praznik in si fraj, ne dobiš nič plačano...
Pri nas je isto. Sem zaposlen v tehničnih službah UKC in ti prav tako ne pripada nadomestilo, če nisi tisti dan po razporedu. (delam v 12-urnih izmenah).
Tisti, ki delajo po 8 ur in so za praznik doma dobijo nadomestilo mi pa ne. Njihova razlaga je da tisti, ki delajo po 8 ur tudi ne dobijo nadomestila, če pride praznik na soboto ali nedeljo, ko so prosti
confused-1.gif

Smo se pritožili na sindikat pa pravijo da ima medicina isto
10.gif

dejchi

Pripravnik
29. dec 2008
77
0
6
www.tvojfitnesizziv.net
Pri nas v varovanju je tako, mesečna obveza recimo 160, 168, 176 oz julija 184 ur + maximalno 20 nadur na plačilno listo. Lahko tudi delaš 20+ nadur, v tem primeru vse kar je nad 20 nadur se lahko prenese v naslednji mesec(se ne splača ker smo itq dosti frej zaradi 10 oz 12 urnih delovnikov), obstaja pa tudi možnost izplačila v direktni stimulaciji na plačilni listi in sicer ista urna postavka tako kot nadure.

Samo pri nas kjer se dela za minimalc se niti zakonske niti nadNadure sploh ne splača delat, ker je urna postavka premajhna,niti ne dobiš malce&prevoza za te nadure oz nadNadure(20+).
uf-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Nadure? Kaj so to, nadure?

Delas koliko je treba, da je stvar narejena. Ta teden okoli 100 ur zaenkrat.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.091
3.593
113
41
Lj
V javnih službah so dobro plačani samo tisti ki nič ne delajo. Zato pa rabijo nadure, da lahko še kaj naredijo dejasnko.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
"PLAČANA nadura" - to pri nas ne obstaja

"NEPLAČANA nadura" - to je pa dnevno na meniju

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Pri nas je tako ,da imaš plačane nadure le če delaš pri stranki ,če si v firmi pa načeloma ne .
Sicer pa nočne in sobotne ure po eni tarifi nedeljske in praznike po drugi.
Načeloma do 20 ur na mesec.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
he he he, jst bi tud rajš šla kam drgam
grin1.gif

ynos: 100 % nisva sodelavca. Sva bla pa davnega leta sošolca

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Samo je pa drug haklc ,da se ti nadure,ki jih dobiš plačane ne štejejo v mesečno kvoto ur ,ki se potem upošteva pri variabili.

Skratka firma te nategne ,če je le možno.

Minister

Pripravnik
21. avg 2009
418
1
16
Na oblasti
pr nas nadur ne placajo, lahko jih koristis in to max. 15 ur mesecno

sicer pa vse naredim v 7. urah in pol - nadure niso potrebne