Nadgradnja Nokia Lumia na 8.1 in težave

I

Izbrisan uporabnik #488

Čudno ja, da zaradi mene, ki sploh ne javim teh nedoslednosti, potem to v novih popravkih uredijo.
smile-1.gif

Dajmo bit objektivni, pohvalim, kaj je dobro in grajam, kar je slabo.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
..
bi mi pa bilo ljubse in bolj logicno, da gumbi za glasnost uravnavajo zvonenje, ko pa si v neki aplikaciji pa njen zvok.
In točno tako tudi je!
smile-1.gif

Vsaj od WP 8.1 dalje.

Deloma drzi, sam jaz se vedno ne morem mimo tega, da ce poslusas glasbo, z gumbi upravljas volumen predvajalnika. V osnovnem meniju bi to moralo biti zvonenje. Sploh ce se glasba ne predvaja. Ker to sedaj je totalno mimo. Ker sem pred 3 urami poslusal glasbo sedaj z gumbi upravljam glasnost predvajalnika... not OK.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
..
bi mi pa bilo ljubse in bolj logicno, da gumbi za glasnost uravnavajo zvonenje, ko pa si v neki aplikaciji pa njen zvok.
In točno tako tudi je!
smile-1.gif

Vsaj od WP 8.1 dalje.

Deloma drzi, sam jaz se vedno ne morem mimo tega, da ce poslusas glasbo, z gumbi upravljas volumen predvajalnika. V osnovnem meniju bi to moralo biti zvonenje. Sploh ce se glasba ne predvaja. Ker to sedaj je totalno mimo. Ker sem pred 3 urami poslusal glasbo sedaj z gumbi upravljam glasnost predvajalnika... not OK.

Ne razumem. Zjutraj sem poslušal glasbo. Zdaj sem jo ugasnil (program zaprl). Ob pritisku na gumb za glasnost se pojavi "meni" predvajalnika (naprej, nazaj, predvajaj/pavza) toda z pritiski na gumb za glasnost urejam glasnost zvonjenja.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Nekaterim očitno najbolj enostavne operacije res ne grejo od rok. Če poslušaš glasbo je menda ja jasno da s temi tipkami reguliraš glasnost predvajane glasbe in ne zvonenja? Kolikokrat na dan ali še bolje, na uro, regulirate glasnost zvonenja? Jaz ga mogoče 1x na teden, glasnost glasbe oz multimedije pa večkrat in takih je večina. Pokrit vse mejne primere je brezveze. Windows Phone je fajn, ker je enostaven in na vsakem telefonu izgleda enako in deluje enako. Android pa je kot je, na HTCju so meniji taki, da te prime bruhat, na LG in Samsungu so meniji nastavitev taki, da te bruhat prime hkrati pa še srat. Polovica nastavitev je v meniju nastavitve, druga polovica je pometana povsod drugje. Pa še vsak proizvajalec si zmisli, da bi te menije po svoje spremenil. JAsno da so na vsakem aktualnem modelu drugačni in drugje postavljeni. Kar nekej.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
..
In točno tako tudi je!
smile-1.gif

Vsaj od WP 8.1 dalje.

Ne razumem. Zjutraj sem poslušal glasbo. Zdaj sem jo ugasnil (program zaprl). Ob pritisku na gumb za glasnost se pojavi "meni" predvajalnika (naprej, nazaj, predvajaj/pavza) toda z pritiski na gumb za glasnost urejam glasnost zvonjenja.

Pa to ne moreš verjet, eni res niste srečni, če ni zakomplicirano. Vse zvoke lahko urejaš s pritiskom na gumb za glasnost, potem pa po želji z dotikom zvonenje, vibriranje, glasnost aplikacij. Dve potezi. Sekunda.
13.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
..
In točno tako tudi je!
smile-1.gif

Vsaj od WP 8.1 dalje.

Pa to ne moreš verjet, eni res niste srečni, če ni zakomplicirano. Vse zvoke lahko urejaš s pritiskom na gumb za glasnost, potem pa po želji z dotikom zvonenje, vibriranje, glasnost aplikacij. Dve potezi. Sekunda.
13.gif

Saj jaz se ne pritožujem da ne razumem WP ampak jamranja uporabnika. Meni je čisto logično, da če predvajalnik dela uravnavam glasnost glasbe, če pa program ne teče več pa glasnost zvonjenja.

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
V bistvu je še bolj preprosto, sploh ne rabiš zapret programa Glasba. Če nisi v programu Glasba, ampak brskaš po telefonu in se ti glasba predvaja v ozadju, ti gumbi za glasnost prešaltajo na uravnavanje glasnosti zvonenja takoj ko pavziraš komad, tudi če je program še vedno odprt v ozadju.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
13.gif

13.gif

Pa daj ne bot pametn,kaj Ti ni jasno še enkrat si preberi,ne ni tako,ni enostavno,ne dela!Ta klump je za v smeti.
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

ksz

V zadnjem času je kar nekajkrajt posodobilo "Glasba" in "Video"

V čem je fora?

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
ksz

V zadnjem času je kar nekajkrajt posodobilo "Glasba" in "Video"

V čem je fora?

Alter berejo in sproti popravljajo, tako kot se mi kregamo
wink-1.gif
.

Jernej

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
Citat:
Uporabnik Borg pravi:
Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
13.gif

13.gif

Pa daj ne bot pametn,kaj Ti ni jasno še enkrat si preberi,ne ni tako,ni enostavno,ne dela!Ta klump je za v smeti.
stupid-1.gif

Čestitam ti, da vsaj pamet prepoznaš, ker če te bo kdaj srečala se mogoče kaj pametnega naučiš. Do takrat pa ti želim veliko sreče, ker jo preprosto rabiš (izgleda da si še zelo mlad, a to ni zadosten izgovor). Nič še ni izgubljeno
priden.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik PaviGFY pravi:
yahel, je hard reset pomagal?

hard reset je pomagal za stare težave, zaenkrat jih ni več.

So se pa pojavile druge težave. En kolega nikakor ne more klicati na ta telefon.
Poleg njega pa je še nekaj drugih ljudi ki so lastnici telefona poslali SMSe, ki pa niso nikoli prišli do prejemnice. Potem pa odprem lastnosti imenika enega izmed pošiljateljev in nenadoma so se vsuli vsi do zdaj poslani SMSi.
13.gif

Preverili smo ali so mogoče vključene blokade SMSov in klicev pa ni nič takega nastavljeno. Katastrofa!

Sranje od Windows Phone. Kako se lahko en tak aparat sploh prodaja na trgu??? Če odnesemo aparat na servis pa bo verjetno nekaj tednov brez aparata.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
V nastavitvah call+SMS filter je izključen ali vključen? Ker po nadgradnji na WP8.1 sem ga jaz imel vključenega... kdo ve zakaj. Ali pa sem kdaj pomotoma v call history kliknil, da mi blokira kakšno številko, pa se ne spomnim.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Sicer pa če je HW napaka telefona, krivi telefon, OS tukaj nima veze. Bi se ti isto dogajalo tudi na iOS lahko..

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
To maš defekten telefon, nisem še slišal, da bi imel kdorkoli drug takšne težave na WP.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
call+SMS filter je izključen, sem preveril. Seznam v filtru je prazen.

Prav, odnesem aparat na servis pa da vidimo kako se bodo oni odzvali.