Nadgradnja Nokia Lumia na 8.1 in težave

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
moje izkušnje kažejo da je wp tretjerazreden, tudi ko deluje, zanič meniji, nelogičnost, sramotna podpora z aplikacijami...

tace proč od tega

na lumiji sem samo še zaradi fotkiča, drugo je vse porazno

Spet ta debata. Vsakemu svoje. Jaz imam android in WP. Sedaj ze drugi WP telefon in oba sta veliko boljsa od androida. Delata hitreje, veliko stabilneje in vecino stvari najdem veliko hitreje. Imata tudi boljsi fotoaparat. Eden najboljsega med vsemi telefoni.

HW reset bi znal pomagati kot je bilo zapisano. Prej naredi backup. Vec ne bi znal povedati, ker tega pri sebi se nisem izvajal. Vsaj kontakte ima tako ali tako v cluoudu. Upam, da se pozna geslo za account, ki ga je uporabila na telefonu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kontakti iz clouda ob prehodu na android se prenesejo?
smile-1.gif
al si pečen

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Kontakti iz clouda ob prehodu na android se prenesejo?
smile-1.gif
al si pečen

Očitno nimaš pojma. Če v kontakte (Ljudje) polinkaš Gmail, FB,... kontakte potem se nimajo kaj prenesti. So ves čas pri Googlu, FB.
Če je osnovi email (kontakti) tisti od MS (https://people.live.com/) pa jih lahko izvoziš in uvoziš v Gmail, FB...

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni v redu, ker imam dvojne kontakte, pri nekaterih potem ni številke itd.

No, ok, glavno da ni izgubljeno oziroma da zna uvoziti iz googlovih stikov

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
http://people.live.com

Lahko jih exportas v nekaj razlicnih servicov. Lahko jih importas iz parih. Poglej, ce je kaj takega kar potrebujes. Jaz sem jih "prenesel" samo na drug WP telefon, tu ni nobenih tezav.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Dvojen (trojen,...) kontakt pa znotraj telefona polikaš. V en kontakt združiš podatke osebe iz Skypa z tistimi iz FB itd. Potem imaš v telefonu en zapis, ki ima vse podatke združene.

Neverjetno da tega ne veš, po sistemu pa pljuvaš kot da si velik stručko.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
moje izkušnje kažejo da je wp tretjerazreden, tudi ko deluje, zanič meniji, nelogičnost, sramotna podpora z aplikacijami...

tace proč od tega

hysterical-1.gif

Tebe pa res ne razumem... nonstop zmrdovanje, nonstop, potem pa napišeš, da ga imaš samo zaradi fotk. Da bi ga prodal in kupil fotkiča za 200e ( ki dela neprimerno boljše slike kot 925tka ), to pa ne ?
Itak, da ne, ker potem ne boš več ti, g. večni nergalec.

Glede na to, da sem sam že imel vse živo od telefonov, trdim, da je win8.1 eden izmed boljših OS-ev kar se danes da dobiti na trgu. Ikone so pregledne, meni enostaven in hiter, podpora za veliko večino ok.

A s fotkičem za 200 eur lahko tudi sms, mms pošljem in koga pokličem?

Daj nam ti pomagaj pa povej kje v nastavitvah se nastavi glasnost.

Ne ne morš, ker je fotoaparat in ne telefon.

Nastavitev glasnosti ? Česa ? Zvonjenja, multimedije ?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik milos621 pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Dvojen (trojen,...) kontakt pa znotraj telefona polikaš. V en kontakt združiš podatke osebe iz Skypa z tistimi iz FB itd. Potem imaš v telefonu en zapis, ki ima vse podatke združene.

Neverjetno da tega ne veš, po sistemu pa pljuvaš kot da si velik stručko.

Sem uporabnik, ki ga določene zadeve motijo.

Prej sem lepo imel vse številke na sim kartici, potem jih je "nasr...", sem imel vklopljeno, da kaže le kontakte s ciframi pa ni kazalo vseh številk.

Precej nepregledno, sploh ko je začelo še FB not mešat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

tace proč od tega

hysterical-1.gif

Tebe pa res ne razumem... nonstop zmrdovanje, nonstop, potem pa napišeš, da ga imaš samo zaradi fotk. Da bi ga prodal in kupil fotkiča za 200e ( ki dela neprimerno boljše slike kot 925tka ), to pa ne ?

Glede na to, da sem sam že imel vse živo od telefonov, trdim, da je win8.1 eden izmed boljših OS-ev kar se danes da dobiti na trgu. Ikone so pregledne, meni enostaven in hiter, podpora za veliko večino ok.

Ne ne morš, ker je fotoaparat in ne telefon.

Nastavitev glasnosti ? Česa ? Zvonjenja, multimedije ?

Gori je en spraševal za glasnost, kje se nastavi.

Telefon bi lahko imel tudi profile, le letalo ima.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Lahko bi, nekoč tudi bo.

Glede menija nastavitve pa je tako, da bo naslednja nadgradnja priensla sortiranje po abecedi oziroma custom. Torej nerganje je dovoljeno, vprašanje edino ali je smiselno.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Kontakte brez številk lahko izklopiš oziroma ne prikažeš.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

tace proč od tega

hysterical-1.gif

Ne razumem, zakaj za boga rabiš v meniju nastavitve nastavitev za neko reč, katere dostop imaš na fizični tipki in ki opravlja samo to delo. Razumem za tipko za slikanje, kateri lahko spremeniš da odpre drugi program, ampak za tipke za spreminjanje glasnosti... Res ni treba komplicirat.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

tace proč od tega

Lahko napišemo tudi tako:

moje izkušnje kažejo da je android tretjerazreden, tudi ko deluje, zanič meniji, nelogičnost, šteka za po**dit, prevelik kup aplikacij, uporabnih 1%, ostale samo delajo šaro...

tace proč od tega

I

Izbrisan uporabnik #488

Profili manjkajo (sestanek, na prostem itd.) kot ima to konkurenca.

In nima nastavitve (MUTE), kar pa je res banalno... moraš 2x kliknit da utišaš + vibra

Res je smešno, kako nekaterih enostavnih zadev ne poštimajo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj ok, da popravljajo, samo meni je to smešno, uporabniško izkušnjo (univerzalno funkcionalnost) bi lahko takoj upoštevali in v prvem popravku uredili te male zadevčice. Zakaj se delati fine in biti "drugačen" od konkurence, če ima konkurenca nekaj dobro narejeno.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.324
2.425
113
Ker nočejo biti kot konkurenca? Je treba priznat, da delajo največ in najhitreje updejte, tako da tudi če kakšna funkcionalnost zdaj manjka, ni za bat, bo kmalu prišla. Po drugi strani android je ena sama velika solata ali mineštra zdaj, se spomnim začetkov, ravno tako je bil totalno brez nekih naprednih funkcij in so le-te počasi dodajali. Edini problem je bil in je še vedno, da nove verzije le stežka pridejo na stare aparate. Pri WP vsaj tega problema ni.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Kar se tice zvonenja, tudi mene je to nastavljanje glasnosti aplikacij zelo motilo. Ceprav je nekaterim super in so se navadili, tudi jaz sem se... bi mi pa bilo ljubse in bolj logicno, da gumbi za glasnost uravnavajo zvonenje, ko pa si v neki aplikaciji pa njen zvok.