Nadgradnja Nokia Lumia na 8.1 in težave

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Na slo nikol ne bo, saj tudi siri in google now ne delujete v slo jeziku...

I

Izbrisan uporabnik #488

Neumnost, a ne, ko da ima ta funkcija kako vezo z jezikom

I

Izbrisan uporabnik #488

V teh cajtih domac jezik ne bi smel biti nic cudnega

I

Izbrisan uporabnik 17097

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Že mora tako bit. Kdo sploh ima slo jezik na tehničnih napravah?
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, zdaj se bom tudi v angleščini menil ... pravi ste eni
smile-1.gif

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
..
bi mi pa bilo ljubse in bolj logicno, da gumbi za glasnost uravnavajo zvonenje, ko pa si v neki aplikaciji pa njen zvok.
In točno tako tudi je!
smile-1.gif

Vsaj od WP 8.1 dalje.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
..
bi mi pa bilo ljubse in bolj logicno, da gumbi za glasnost uravnavajo zvonenje, ko pa si v neki aplikaciji pa njen zvok.
In točno tako tudi je!
smile-1.gif

Vsaj od WP 8.1 dalje.

Ampak to, da se pa z vsakim nezaželenim dotikom tistih dveh nesrečnih tipk spremeni glasnost zvonjenja, to vas pa očitno ne moti
wink-1.gif
. Še bb ima glasnost zvonjenja zapečeno v posebnih nastavitvah (ja, profilih) in VEDNO zvoni enako na glas, pa lahko šarim po tistih dveh stranskih tipkah kolikor hočem. Pa verjetno ste že vsi pozabili, da so nokie pred wp lepo imele profile zvonjenja, wp pa izumlja toplo vodo in ste vsi srečni.

Jernej

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Jaz sem od malega navajen, da je vse v eng. PC, telefon, tablica...mi bolj ustreza in tudi kaj prej najdem, kot pa lovit se s slabimi slo prevodi.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Jaz sem od malega navajen, da je vse v eng. PC, telefon, tablica...mi bolj ustreza in tudi kaj prej najdem, kot pa lovit se s slabimi slo prevodi.

To drži, ampak pogovarjaš in pišeš pa v slovenščini, torej bi ti tudi slo swype tipkovnica prišla prav, če se že hvalijo z njo.

Jernej

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
To ja, ampak si ne delam utvar, da bo kdaj cortana govorila slovensko. Poleg malega trga je naš jezik sila zapleten

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
..
In točno tako tudi je!
smile-1.gif

Vsaj od WP 8.1 dalje.

Ampak to, da se pa z vsakim nezaželenim dotikom tistih dveh nesrečnih tipk spremeni glasnost zvonjenja, to vas pa očitno ne moti
wink-1.gif
. Še bb ima glasnost zvonjenja zapečeno v posebnih nastavitvah (ja, profilih) in VEDNO zvoni enako na glas, pa lahko šarim po tistih dveh stranskih tipkah kolikor hočem. Pa verjetno ste že vsi pozabili, da so nokie pred wp lepo imele profile zvonjenja, wp pa izumlja toplo vodo in ste vsi srečni.

Jernej

Tako je, na E71 si pritisnil gumb za izklop na vrhu telefona in izbral profil, vibro itd...

WP pa odkriva toplo vodo, se mi večkrat zgodi, da sjeb... glasnost.

Res slaba rešitev in to je problem WPja, da osnovne zadeve ne delujejo kot bi morale.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To ja, ampak si ne delam utvar, da bo kdaj cortana govorila slovensko. Poleg malega trga je naš jezik sila zapleten

Za cortano mi dol visi, swype bi pa lahko bil slovenski...

Jernej

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
To je problem te teme in podobnih. Enim je prioriteta cortana, enim profili, enim swype, enim baterija, enim kamera...potem pa pride do "kregarije" kjer hoče vsak dokazat svoj prav

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik jernejd pravi:
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
..
In točno tako tudi je!
smile-1.gif

Vsaj od WP 8.1 dalje.

wink-1.gif

Jernej

Tako je, na E71 si pritisnil gumb za izklop na vrhu telefona in izbral profil, vibro itd...

WP pa odkriva toplo vodo, se mi večkrat zgodi, da sjeb... glasnost.

Res slaba rešitev in to je problem WPja, da osnovne zadeve ne delujejo kot bi morale.

Glede na to, da si bojda odvetnik, bi moral vedeti, da ne moreš kar tako vsepovprek dodajati aparatom neko funkcijo.
Pozabljaš na licence, patente...

I

Izbrisan uporabnik #488

Nokia, ki je od MS ne sme dodati lastnih funkcij v nov model?

Nenavadno

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
In spet smo tam, logika, kdo ima daljšega, kdo ima bolj prav. Upam da smo vsaj kaj pomagali komu.
Eni se težje navadijo na nov sistem, eni se nemorejo ali nočejo navaditi, enim ni problema itd....
Osebno se mi wp zdek precej drugačen na začetku, ko pa se navadiš minimalizma, je preprosto enostavno. Sploh pa se imam za uporabnika, ki verjame, da tehnologija služi človeku in ne obratno. Ne glede kako všeč mi je katera stvar. Če ne gre, hvalabogu imamo izbiro.
Eni jokate, kaj vse bi moral MS sistem imeti. Pa res to rabi? Upam da ostane vsaj malo drugačen unikaten, predvsem pa preprost, ker nekaterim se pač življenje ne vrti samo o kako prčkati nonstop po telefonu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Fora je, da nima tistega, kar bi moral imeti, osnovnih zadev poštimanih za povprečne uporabnike.

Pravim, da je potrebno "5 minut" dela pa bo zadeva takoj boljša.

Saj z vsakim popravkom odpravljajo nedodelanost in neumnosti, samo to ni to.

Saj drugo ni panike, je wp po svoje zanimiv, le nastavitve so razmetane brez logike