Nadgradnja Nokia Lumia na 8.1 in težave

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Kolegica je nadgradila Lumio 520 na Windows phone 8.1 in od takrat naprej ima samo sranje s tem telefonom, šteka ji, počasen je, prej ni imela težav z Youtubom zdaj pa stalno javlja neko napako z dekoderjem.... skratka sranje na kubik.

Ali se da kako narediti rollback fw na prejšnjo verzijo ali obstaja še kakšna druga rešitev? Ker tako slabo delujoč telefon, ki je praktično nov je tudi eno samo razočaranje.

hvala za pomoč!

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
447
83
Ne uporabljam wp, ampak pri tovrstnih zadevah zna pomagat (hard) reset. Edino za podatke in ostalo naj prej poskrbi oz. arhivira v oblak ali kamorkoli že.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Nastavitve/varnostno kopiranje naj ima vse oznaceno. Slike/video predlagam da poveze telefon z racunalnikom in rocno prenese. Saj slike backupira le od takrat dalje, ko nastavis.

Nato pa hard reset.
Nastavitve/o napravi/ponastavi telefon

Vcasih pri nadgradnjah pride do tezav pri kateremkoli sistemu, android,wp, ios...

I

Izbrisan uporabnik 17097

Kolega je kupil Nokio Lumio pa nikakor ne more nastavit glasnosti ko ga nekdo pokliče.V nastavitvah ima nastavljeno na zvok in vibriranje in tudi glasnost je drsnik do konca toda ko ga nekdo pokliče samo enkrat zavibrira in to je to.Tudi ko greš na melodije,katerokoli izbereš s play puščico ne spusti ven nobenega glasu.Ne da se nastavljat tudi preko stranskih gumbov?Kako nastavit glasanost?

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Ce kolegu dela zvocnik, torej slisi glasbo, youtube itd... Potem definitivno nima nastavljene glasnosti zvonjenja. Na zacetnem zaslonu ob pritisku stranskih tipk za glasnost se nastavlja zvok zvonjenja. Ce je v kaksni aplikaciji imajo stranske tipke za glasnost privzeto nastavljanje glasnosti predvajalnika/media in ne zvonjenja. Tudi v tem primeru lahko nastavlja glasnost zvonjenja, ce ob pritisku stranske tipke za glasnost klikne na displeju puscico dol, kjer je razsirjen menu.

Skratka najbolj enostavno na zacetnem zaslonu nastavlja glasnost s stranskimi tipkami.
Naj se ugasne prizge telefon. Morda bo kaj pomagalo, ce ni nic od zgornjega.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Pri WP je to bolj pogosto bi rekel...
Se ne strinjam.
Kar preberi si teme o androidih, pa bos videl koliko identicnih tezav ima folk..

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Če ti voziš Megana, in ti crkne luč, še ne pomeni, da so vsi Megani zanič....
Mnogo od nas nima težav in se ne oglašamo na forumu in ne odpiramo tem, da WP pa dela. Če pa imaš težavo, pa seveda boš šel po nasvet na forum. Zato so taki posti. In potem izpade, kot da je WP najbolj pokvarljiv OS. Jaz ne trdim, da dela kot se gre, res je, ima tudi svoje "momente", a jih je imel tudi moj prejšnji android (pa šele koliko). In ne, ni bil nek cheap telefon, ubistvu je bil takrat high-end, medtem ko je moj WP low-end, pa dela.

I

Izbrisan uporabnik #488

moje izkušnje kažejo da je wp tretjerazreden, tudi ko deluje, zanič meniji, nelogičnost, sramotna podpora z aplikacijami...

tace proč od tega

na lumiji sem samo še zaradi fotkiča, drugo je vse porazno

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Zame je pa WP eden najbolj logičnih in enostavnih sistemov.
Android ima mnogo zadev veliko bolj komplicirano in ravnotako marsikaj ne deluje. Pač sodobna tehnika. Nikoli 100 %. Na kateremkoli sistemu.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Že tvoj odgovor na moje vprašanje je bil nelogičen,da ne govorim o sistemu.Na žalost nisem nikoli uporabljal W na telefonu in tudi ne znam pomagat kolegu zato sem vprašal vas za nasvet.Zato ne govori o kompliciranem sistemu.Kaj takega se mi na Androidu v več kot 5 letni uporabi še ni zgodilo.Sedaj pa ali je v k sistem ali nov telefon.Karkoli.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
moje izkušnje kažejo da je wp tretjerazreden, tudi ko deluje, zanič meniji, nelogičnost, sramotna podpora z aplikacijami...

tace proč od tega

hysterical-1.gif

Tebe pa res ne razumem... nonstop zmrdovanje, nonstop, potem pa napišeš, da ga imaš samo zaradi fotk. Da bi ga prodal in kupil fotkiča za 200e ( ki dela neprimerno boljše slike kot 925tka ), to pa ne ?
Itak, da ne, ker potem ne boš več ti, g. večni nergalec.

Glede na to, da sem sam že imel vse živo od telefonov, trdim, da je win8.1 eden izmed boljših OS-ev kar se danes da dobiti na trgu. Ikone so pregledne, meni enostaven in hiter, podpora za veliko večino ok.

I

Izbrisan uporabnik #488

V k je sistem, Sijan@ pa hvali, ne vem zakaj.

V drugi temi sem pokazal kako debilne menije in nastavitve ime, nelogično razporejeno, na različnih mestih za nastavit itd.

Glasnost nastaviš tako, da pritisneš gumb za vol - + , nakar potegneš po ekranu drsni meni in prideš do glasnosti za zvonec in programje.

Normalno človek pričakuje, da se to nastavi

Nastavitve-Zvonjenje in zvoki.... ah kje pa pri wp

Naj drugi povedo, kje to logično najdeš med nastavitvami...

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

tace proč od tega

hysterical-1.gif

Tebe pa res ne razumem... nonstop zmrdovanje, nonstop, potem pa napišeš, da ga imaš samo zaradi fotk. Da bi ga prodal in kupil fotkiča za 200e ( ki dela neprimerno boljše slike kot 925tka ), to pa ne ?
Itak, da ne, ker potem ne boš več ti, g. večni nergalec.

Glede na to, da sem sam že imel vse živo od telefonov, trdim, da je win8.1 eden izmed boljših OS-ev kar se danes da dobiti na trgu. Ikone so pregledne, meni enostaven in hiter, podpora za veliko večino ok.

A s fotkičem za 200 eur lahko tudi sms, mms pošljem in koga pokličem?

Daj nam ti pomagaj pa povej kje v nastavitvah se nastavi glasnost.

PaviGFY

Pripravnik
13. dec 2011
407
3
18
yahel, je hard reset pomagal?
borg ob strani stisneš gumb za glasnost (+ ali -) , na vrhu zaslona se ti pokažeta 2 drsnika za glasnost, eden je za glasnost aplikacij, drugi za zvonenje, sporočila itd. Torej, z enim pristiskom na gumb in potem še z enim dotikom reguliraš vse zvoke na telefonu. Meni se zdi enostavno. Ko se navadiš ugotoviš kako enostavno je.
Snecer, škoda besed.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Bolj ajnfah nastavljanja glasnosti sistema, predvajalnika in zvonjenja, bi pa ze tezko uredili.

Stranske tipke ob VECKRATNEM pritisku nastavljajo glasnost zvonjenja, ce si na zacetnem zaslonu. Ko si v aplikacijah imajo drug pomen, privzeto s pritiskanjem stranskih tipk nastavljas glasnost aplikacij oz. predvajalnika.

Kljub temu pa lahko na ekranu s pritiskom na puscico dol dodatno spreminjas eno ali drugo nastavitev IN vklapljas,izklapljas vibriranje.

Ce pa to ni najbolj logicno, potem pa res ne vem...