Na servisu podrli čipiranje

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Pa se zavedate, da se pogovarjate o nelegalni zadevi?
V bistvu v normalni drzavi taka tema sploh ne bi obstajala. Razen pri pubecih starih 20let, ki jim je še vseeno za okolico.

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in Samo Svoj

B81

22. jul 2007
36.926
10.498
113
V bistvu v normalni drzavi taka tema sploh ne bi obstajala. Razen pri pubecih starih 20let, ki jim je še vseeno za okolico.
Dokler bo dovoljen dizl s 400 km, se jaz z mojim cipanjem iz 105 na 150 ne bom sekiral...v bistvu mi avto pije manj, kot prej, tako da tudi onesnazujem manj.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Ko je dobil upoklic bi samo javil servisu da je motor cipiran ,da se zaveda da je z tem izgubil garancijo na vozilo in da naj to upisejo v tovarnisko evidenco,ker pac te akcije ne bo opravil. Saj te nihce ne sili v tovarniske obnovitve. Pri mercedesu ko nalagamo update motorja te program vprasa ce je stranka seznanjena z obnovitvijo in dokler ne obkljukas ne gre naprej.... Ni pa kar da bo izvajalec cipiranja sedaj kar spet gor nalozil stari soft.... Ko servis updejta motor ,se avtomatsko updejta se nadzorna plosca ,elektronika pumpe goriva ,menjalnik , esp...tako da ni to kar nekaj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
A mi pokažeš normalno državo, kjer taka tema ne bi obstajala?
Aja, chip tunninga zato sploh ni v ZDA, VB, Nemčiji, Avstriji, Avstraliji, Zimbabveju, itd. Ups, al je?
Ali je ta normalna država morda Rusija?
Hvala za odgovor.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in Konec

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
Daj mi ti napiši če je to prav ali ni.

Upam da vsaj nemci "lovijo" te nelegalne predelave.
Rusi pa jih 100%

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Daj mi ti napiši če je to prav ali ni.

Upam da vsaj nemci "lovijo" te nelegalne predelave.
Rusi pa jih 100%
Kaj jaz mislim je nepomembno. Ti si pisal o neki imaginarni “normalni” državi, pa me zanima, kje ta država obstaja, da malo razširim svoje znanje.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
A mi pokažeš normalno državo, kjer taka tema ne bi obstajala?
Aja, chip tunninga zato sploh ni v ZDA, VB, Nemčiji, Avstriji, Avstraliji, Zimbabveju, itd. Ups, al je?
Ali je ta normalna država morda Rusija?
Hvala za odgovor.
Avto mora ustrezat homologaciji.
Lastnik/uporabnik lahko spremeni vsak parameter - če upravi ustrezno testiranje in predelavo vpiše v homologacijski karton.

Če bi tast od OPja imel tuning zapisan v homologacijski karton, bi mu servis vrnil neustrezno vozilo. In bi bilo jasno, da mora to popraviti. Ker tast od OPja tega očitno ni naredil, je v stanju, ki bi bilo nelegalno v ZDA, VB, Nemčiji, Avstraliji, Zimbabveju in Rusiji. Celo v Sloveniji.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Avto mora ustrezat homologaciji.
Lastnik/uporabnik lahko spremeni vsak parameter - če upravi ustrezno testiranje in predelavo vpiše v homologacijski karton.

Če bi tast od OPja imel tuning zapisan v homologacijski karton, bi mu servis vrnil neustrezno vozilo. In bi bilo jasno, da mora to popraviti. Ker tast od OPja tega očitno ni naredil, je v stanju, ki bi bilo nelegalno v ZDA, VB, Nemčiji, Avstraliji, Zimbabveju in Rusiji. Celo v Sloveniji.
Bom ponovil: se ne pogovarjamo o legalnosti tega, ampak o normalni državi, kjer debate o tem, da so povozili chip tunning ni.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.115
1.055
113
kakorkoli, ce so bili opozorjeni, in so potrdili, da mapa ne bo spremenjena, potem je to pac njihova napaka. lahko bi rekli, seveda bo mapa povozena, saj gre tudi za softwareski poseg, in bi tast avto verjetno odpeljal.

ce so jo dolzni sanirat pa ne vem... dejansko bi potem uradni servis izvajal/placeval nelegalne zadeve...
Lahko poskusi tožit servis.
Se mu bodo samo sladko smejali.
Avto so mu vrnili točno takšen, kot je zapisano v prometni in homologaciji.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

bev

Majstr
25. apr 2017
375
258
63
Teslaši se zjutraj zbudijo pa imajo 20 konjev več. Naj zdaj tečejo na tehničnega? Eni pa res dlako cepite.

• Všeč mi je
Reactions: msenjur

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.413
2.372
113
Pomurje
To ni bilo vprašanje. Vprašanje je bilo kje je ta imaginarna normalna država v kateri taka tema ne bi obstajala. Boš znal odgovorit ali ti je izletela neumnost iz ust?
V Nemčiji, kot omenjeno s strani uporabnika.

V sloveniji so balkanci ponosni ko čipirajo, blindirajo, režejo lonce itd., trajno izklapljajo SS sisteme, AdB ven mečejo itd.
Gamad zaostala.

• Všeč mi je
Reactions: CLIO15